پخش زنده
امروز: -
د.پديده برگزيت مسئلهای که به صورت اجتناب ناپذيري آینده اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و قضایی بریتانیا را تحت تاثیر قرار خواهد داد و تبعات آن نسلهاي آينده را نيز به شدت متأثر خواهد کرد.
چکیده نشست پژوهشی:
ـ ناتواني حکمراني انگليس در دستيابي به توافقي فراگير ميان نيروهاي داخلي براي خروج از اتحاديه اروپا(فقدان طرح خروج)
ـ باقي ماندن انگليس در اتحاديه گمرکي اروپا در قالب ساز و کار backstop
ـ اختلاف انگليس و اتحاديه اروپا درخصوص مرزهاي ايرلند شمالي و جنوبي
ـ مخالفت مردم ايرلند شمالي و اسکاتلند با خروج از اتحاديه اروپا
ـ افزايش احتمال رجوع مجدد به راي مردم(همه پرسي) براي پايان دادن به اختلافات داخلي درخصوص برگزيت
پژوهش خبری صدا وسیما: در دو سال گذشته پديده برگزيت به يکي از پيچيدهترين و بحث انگيزترين مسائل جاري در قاره اروپا تبديل شده است. موضوعی که همواره در سخنان مقامهای انگليس و اتحادیه اروپا شنيده ميشود و در واقع فرآیند خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا را تنظيم ميکند.پديده برگزيت مسئلهای که به صورت اجتناب ناپذيري آینده اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و قضایی بریتانیا را تحت تاثیر قرار خواهد داد و تبعات آن نسلهاي آينده را نيز به شدت متأثر خواهد کرد.
در سال 2015 ميلادي بود که « دیوید کامرون» نخست وزیر وقت انگليس و رهبر پیشین حزب محافظهکار پیش از انتخابات سراسری سال ۲۰۱۵ به مردم این کشور وعده داد همهپرسی جدایی از اتحادیه اروپا برگزار خواهد کرد. هدف کامرون در آن مقطع زماني مقابله با بحران مهاجرت و کنترل بر مرزها به منظور توقف آمدوشد آسان مهاجران به ویژه از کشورهای فقیر اروپایی بود که فشار زيادي را بر دولت محافظه کار وارد ميکرد. اما نتيجه همهپرسي بريتانيا از اتحاديه اروپا موجب شگفتي شد و کامرون که از حامیان ماندن در اتحادیه اروپا بود، بعد از رای مردم به خروج از اتحادیه اروپا، از رهبری حزب حاکم محافظهکار کنارهگیری کرد و در نتیجه از نخست وزیری بریتانیا کنار رفت. در همهپرسی ماه ژوئن سال ۲۰۱۶ در بریتانیا، ۵۳ درصد از شرکتکنندگان انگلیس رای به خروج داده بودند. در ولز نیز بیش از ۵۲ درصد رایدهندگان رای به خروج دادند. اما در اسکاتلند و ایرلندشمالی شرایط متفاوت بود و به ترتیب ۴۴ درصد و ۳۸ درصد شرکتکنندگان رای به خروج داده بودند و اکثریت آراء متعلق به موافقان ماندن در اتحادیه اروپا بود اما مجموعاً رای همه بریتانیا به خروج بود.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری// علی ظریف