رئیس دانشگاه تهران گفت: هم اکنون براساس برخی از رده بندیها بیش از ۲۰ دانشگاه کشور جزء هزار دانشگاه برتر در بین بیش از ۲۶ هزار دانشگاه جهان هستند که فقط اروپا و امریکا بیش از ۸ هزار دانشگاه دارند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ محمود نیلی احمدآبادی در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاهها و مراکز پژوهشی و فناوری افزود: دانشگاهها همچنان مسیر توفیق و پیشرفت را طی میکنند و جایگاه علمی ایران نیز در رده شانزدهم هستیم.
وی گفت: نرخ رشد انتشار مقالات و نمایه بیانگر کیفیت علمی دستاوردهای دانشگاهها است و رشد خودش را با شدت در حال ادامه دادن است.
نیلی احمدآبادی افزود: تبادلات بین المللی، تبادل استاد و دانشجو میان دانشگاههای ایران و نهادهای علمی جهان به خوبی درحال توسعه و گسترش است.
رئیس دانشگاه تهران اضافه کرد: سالانه میزبان تعداد زیادی دانشجو و محقق از سراسر جهان هستیم و همین طور دنیا به خوبی پذیرای دانشجویان و محققان ما است و این مجموعه مبادلات تصویر بسیار خوبی از ایران را در جهان باعث شده است.
وی با اشاره به موضوع پیروزی در دادگاه لاهه و نقش استادان دانشگاه در آن گفت: ما شاهد توفیق دیپلماسی سیاسی در سایه رهنمودهای مقام معظم رهبری هستیم که منجر به انزوای امریکا در حوزه بین الملل شده است.
نیلی احمدآبادی افزود: مجموعه موفقیتها به اضافه دیپلماسی علمی و عمومی که دانشگاههای ایران دنبال میکنند، باعث ایجاد فضا و تصویر بسیار مثبتی از ایران شده است.
رئیس دانشگاه تهران اضافه کرد: مجموعه دیپلماسی علمی و سیاسی ایران باعث موفقیتهای اخیر ایران در عرصه بین المللی شده است و دانشگاهها همچنان اعلام آمادگی میکنند که در این بخش با قوت بیشتری فعال شوند.
وی گفت: به علت افزایش نرخ ارز دانشگاهها به شدت دچار مشکل در حوزه تبادلات بین المللی شده اند.
نیلی احمدآبادی افزود: مبنای توسعه علمی را براساس فعالیتهای علمی در داخل و تبادلات بین المللی قرار داده ایم، چون هیچ کشوری در جهان در حوزه علم خودکفا نیست و پشتیبانی دانشجویان به ویژه دانشجویان دورههای دکتری و استادان برای فرصت مطالعاتی یک امر لازم برای ادامه موفقیتهای دانشگاه است.
رئیس دانشگاه تهران ادامه داد: دانشجویان و دانشگاهیان تقاضا دارند که ارز مناسب و مابه التفاوت ارزی در اختیارشان قرار گیرد.
وی گفت: در حوزه داخلی امروز مطالبه جدی از دانشگاهها برای مشارکت در حل مسائل کشور وجود دارد و تصور میکنیم دانشگاهها از آغاز تشکیل همواره این نقش را ایفا کرده اند.
نیلی احمدآبادی افزود: تعداد زیادی از پایان نامه ها، مقالات و طرحها بیانگر همکاری در این باره و حضور دانشگاهها در حل مسائل کشور است و به هر حال دانشگاهها امروز باید به شکل مضاعف وارد این حوزه شوند.
رئیس دانشگاه تهران اضافه کرد: ۱۳ دانشگاه بزرگ کشور تصمیم گرفته اند که با یکدیگر خوشههای علمی را تشکیل دهند که فقط یک دانشگاه درباره موضوعی کار نکند بلکه تخصصهای دانشگاههای مختلف در کنار یکدیگر قرار گیرد.
وی گفت: امروز در بخشهای مختلف مانند اقتصاد کلان، پولی، بانکی، سرمایه اجتماعی، محیط زیست، حمل و نقل و انرژی این خوشهها شکل گرفته است.
نیلی احمدآبادی افزود: براساس نظر صاحب نظران وضعیت و مشکلات اقتصادی امروز متعلق به زمان حاضر نیست بلکه به واسطه تصمیمات و اقداماتی است که در طول زمان صورت گرفته شده است و اکنون بهترین زمان برای اصلاحات اساسی در اقتصاد کشور است.
رئیس دانشگاه تهران اضافه کرد: همچنین علاوه بر اقدامات در موضوع یاد شده اقداماتی که باید در خصوص ارتقای شاخصهای حکمرانی خوب مانند ارتقای حاکمیت قانون، شفافیت، عدالت و انصاف، کارآیی و اثربخشی، پاسخگویی و اجماع سازی، ارتقای مشارکت همه مردم در تصمیم گیریهای مختلف به صورت مستقیم و یا از طریق نمایندگان صورت گیرد.
وی گفت: همچنین بر جلب و مشارکت بیشتر نخبگان نیز تأکید میکنم که به طور قطع باعث ارتقای همه فعالیتها و تصمیم گیریها خواهد شد.
نیلی احمدآبادی با تأکید بر افزایش تعاملات بین المللی و افزایش وفاق ملی افزود: با توجه به متناسب نبودن نرخ رشد نقدینگی با رشد اقتصادی، ضمن توقف ماشین خلق نقدینگی، طراحی و اجرای برنامه جامع حل و فصل نظام بانکی ضرورتی انکار ناپذیر است.
رئیس دانشگاه تهران گفت: از دیگر موضوعات، توجه جدی به تأمین کالای اساسی برای عامه مردم به ویژه اقشار نیازمند، توجه جدی به موضوع تولید به ویژه شیوههای مدرن خلق ثروت است که به طور قطع و یقین دانشگاهها یکی از محورهای اصلی خواهند شد.
وی افزود: دانشگاهها باید بیش از گذشته برای حل مشکلات مشارکت کنند، ولی نیازمند توجه بیشتر هستند، به نظر ما تمرکز در سیاست گذاری، برنامه ریزی در حوزه آموزش عالی یک ضرورت است و از این طریق ما میتوانیم شاهد ارتقای کیفیت آموزش عالی باشیم تا دانشگاهها بتوانند به شکل بهتری در توسعه و حل مسائل کشور مشارکت داشته باشند.