خودکفایی در تولید محصولات اساسی زراعی همواره یکي از جهت گيريهاي اصلي توسعه بخش کشاورزي در راستاي ارتقاي امنيت غذايي است.
چکیده نشست:
پژوهش خبری صداوسیما: بخش کشاورزی از مهمترین و استراتژیکترین بخشهای اقتصادی کشور است که امنیت غذایی جامعه به آن وابسته میباشد. نگاهی به دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه کشاورزی با بررسی شرایط و اوضاع کشاورزی ایران در دهه منتهی به سال 56 و مقایسه آن با چهار دهه پس از انقلاب گویای بسیاری از حقایق است. بدون شک دستیابی به عمق برکات انقلاب اسلامی در ایران زمانی قابل لمس است که مقایسهای بین شرایط کشاورزی کشور، در قبل و بعد از انقلاب اسلامی در طول این چهار دهه داشته باشیم.
وزارت جهاد کشاورزی بر اساس آمارهای موجود، نشان داده که در گستره توسعه ملی روندی رو به رشد ایجاد نموده و در واقع با تهيه و تنظيم برنامههاي بلندمدت، ميان مدت، کوتاه مدت و همچنين اعمال سياستهاي توسعه، امکان هدايت کشور را به سوي کشاورزي پايدار به عنوان يكي از بخشهاي مهم اقتصادي كشور فراهم نموده است.
خودکفایی در تولید محصولات اساسی زراعی همواره یکي از جهت گيريهاي اصلي توسعه بخش کشاورزي در راستاي ارتقاي امنيت غذايي است. توليد محصولات زراعي در سالهاي اخير با وجود کاهش سطح زيرکشت بعضي محصولات داراي عملکردي با روند افزيشي بوده است به دليل بروز خشكساليهاي متمادي طي چند سال اخير توليدات زراعي دستخوش تغييرات زيادي شده است.
البته وزارت جهاد کشاورزی در زمینه افزایش تولید و راندمان محصولات اساسی کشاورزی طرحهاي مختلفي را به طور مستمر و گسترده اجرا نمود، از جمله طرح محوري گندم، برنج و همچنين طرح خودکفايي گندم در سالهاي اخير از طرحهاي اساسي و قابل توجه در حوزه زراعت بوده که موفقيتهاي چشمگيري نيز به دنبال داشته است.
در همين راستا، گروه اقتصاد پژوهش خبري در ادامه سلسله نشستهاي کارشناسي خود به بررسي دستاوردهای چهل سالگی انقلاب اسلامی ایران در کشاورزي در مورخ 10/ 05/ 97 با حضور آقاي دکتر شاهرخ رمضان نژاد، رئيس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزي اختصاص داده است.
پژوهش خبری// علی قنبری شیرسوار
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است