به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و
گردشگری استان با اشاره به اینکه سه میلیون مسافر و گردشگر در سال جاری از نقاط مختلف استان دیدن کرده اند گفت:برای گردشگران استان بیش از ۵۰ واحد بوم گردی روستایی و عشایری وجود دارد که از این تعداد ۲۰ واحد مورد تائید سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است.
محمود باقری افزود: از این تعداد واحدهای بوم گردی امسال ۵ واحد برای دریافت تسهیلات یک میلیارد ریالی به صندوق کارآفرینی امید استان معرفی شدند.
باقری ادامه داد: خدمات بوم گردی شامل تولید و عرضه صنایع دستی بومی، پخت و ارائه غذاهای بومی و نوشیدنیهای محلی، برگزاری مراسمهای آیینی و سنتی و آشنایی با دیگر ویژگیها و جذابیتهای گردشگری مناطق روستایی است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد همچنین به ثبت ملی غذاهای محلی استان اشاره کرد و گفت: سه غذای محلی این استان آماده ثبت ملی است که از مهمترین آنها میتوان به دمپخت گوشتی، شله ماشکی و کلگ گوشت اشاره کرد.
وی با بیان اینکه معرفی غذاهای بومی مهجور مانده یا در حال فراموشی، تنوع بخشی به جاذبههای گردشگری و تبدیل غذاهای بومی و سنتی از جاذبههای هر منطقه محسوب می شوند اضافه کرد:امسال ۱۳ میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات تملک دارائی به حوزه گردشگری این استان اختصاص یافت.
وی ادامه داد: این میزان اعتبار در قالب ۲۴ طرح در زمینه زیرساختهای گردشگری شامل سرویسهای بهداشتی، پارک اسکان شهرهای یاسوج، گچساران، دهدشت و سی سخت، و اردوگاههای تفریحی، رفاهی در حال اجرا است.
باقری گفت: ۳۰۰ میلیارد ریال تسهیلات در زمینه اشتغال روستایی در استان برای یک هزار نفر در نظر گرفته شده است.
کهگیلویه و بویراحمد با داشتن ۲۵۰ تفرجگاه طبیعی، ۳۰۰ بقعه متبرکه، ۷۵۰ اثر تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی و مواهب طبیعی چشم نواز مکانی مناسب برای گردشگران داخلی و خارجی است.