سید مصطفی هاشمی طبا در دومین مناظره؛
همواره باید استقامت کنیم
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری: طبیعی است که ما همواره باید در مقابل عناصری که از صهیونیست ها و استکبار جهانی دستور می گیرند، استقامت داشته باشیم.
ورود آقای هاشمی طبا به رسانه ملی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، سید مصطفی هاشمی طبا در پاسخ به این سوال که برنامه دولت شما در زمینه تقویت مقاومت و مقابله با تروریسم چه خواهد بود؟ افزود: نگهداری شان جمهوری اسلامی در همه دنیا از یک سو و ارتباطات حسنه و تعامل فیمابین جمهوری اسلامی و دولتهایی که به رسمیت شناخته شده اند در همه زمینه ها مورد نظر است ، البته بستگی دارد به عملکرد و نگاه دولت های مقابل. وی افزود : تدبیر در زمان های مختلف و با دولت های مختلف باید متفاوت باشد ، طبیعتا ما همسایگانی داریم که با حفظ عزت و همینطور اقتدار خودمان با آنها در تعامل خواهیم بود.
هاشمی طبا گفت : فرهنگ ارتباطی براساس آنچه که در تاریخ اسلام و آموزه های اسلام آمده است ، باید باشد، طبیعی است برحسب آیه قرآن شریف که می فرماید از هرزه گویی ، دشنام گویی و کلمات و حرکاتی که فقط دل خودمان را خوش می کند ، باید اجتناب و خویشتنداری کرد.
وی افزود : طبیعی است که ما همواره باید در مقابل عناصری که از صهیونیست ها دستور می گیرند، از استکبار جهانی دستور می گیرند، استقامت داشته باشیم ، اگر اخلاق خوش داریم، انعطاف داریم ، استقامت هم داشته باشیم.
هاشمی طبا گفت: درباره منطقه و آنچه که کشورهای اطراف ما تهدید می شوند و این تهدیدها نهایتا متوجه ما نیز می شود ، در درجه نخست باید مردم آن کشورها به آینده خودشان فکر کنند و باید با تهدید کنندگان مبارزه کنند.
وی افزود: همانگونه که در گذشته هم چنین بوده از طریق کمک های فرهنگی، مستشاری و روابطی که با آنها داریم در ارتقاء توان آنها باید تلاش و کوشش کنیم در عین حال با دیپلماسی مثبت با عناصری که از تروریسم حمایت می کنند ، آنها را نیز تعدیل کنیم.
هاشمی طبا گفت : نباید یادمان برود اگر بخواهیم موضوع را بسادگی ببینیم و در هر مورد دقت لازم برای پیشرفت کار نداشته باشیم ، ضربه خواهیم خورد و آن این است که با یک راهبرد صحیح که مورد تایید نظام است زیرا فقط دولت نیست که تصمیم می گیرد ، تصمیمات لازم را به اجرا درآوریم.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در دومین مناظره گفت : ما حتما باید نیروهای دفاعی خودمان را به بهترین وجه تقویت کنیم ، همچنین حضور فرهنگی در دیگر کشورها را نیز تقویت کنیم.
جهانگیری:باید قدرت نرم را همراه با قدرت سخت تقویت کنیم
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت : ما باید قدرت نرم جمهوری اسلامی را همراه با قدرت سخت تقویت کنیم ، قدرت سخت به معنای تقویت بنیه دفاعی جمهوری اسلامی است.
اسحاق جهانگیری در دومین مناظره تلویزیونی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در انتقاد به پاسخ هاشمی طبا به سوال اولویت های سیاست های خارجی و نحوه حمایت از مقاومت افزود : در زمینه سیاست خارجی نیازمند این هستیم که از تمام ظرفیتی که در کشور وجود دارد ، استفاده کنیم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: وزارت خارجه به عنوان مرکز اصلی تنظیم کننده روابط خارجی بر اساس جهت گیری های مرتبط با امنیت ملی و راهبرد ملی ایران ، سیاست خارجی را تنظیم کند.
وی تاکید کرد : در کنار دیپلماسی رسمی کشور باید به دیپلماسی عمومی هم توجه کنیم.جهانگیری ادامه داد : دیپلماسی عمومی به معنای باور به نقش اقشار عمومی جامعه است که قادر هستند در روابط بین المللی چهره دقیقی از ایران ترسیم کنند و باید وارد عمل شوند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد :هنرمندان ما باید در صحنه بین المللی بدرخشند.
وی گفت : باید به هنرمندانی که در صحنه بین المللی پرچم ایران را برافراشته می کنند ، افتخار کنیم.
جهانگیری افزود : فرهادی یک فرد است ، در اسکار جایزه می گیرد و تبدیل می شود به یک فرهنگ که چنین جایگاهی دارد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: با همه محدودیت ها تونستیم فیلم تولید و عرضه کنیم.
وی گفت : ورزشکاران ما می توانند برای ما در عرصه بین المللی جایگاه کسب کنند ، توریسم یکی از مهم ترین دیپلماسی های عمومی است.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد : با تقویت گردشگری و روابط با کشورهای دیگر می توانیم این رابطه را درست کنیم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد : مهم ترین قدرت نرم جمهوری اسلامی انسجام داخلی و قدرت اقتصادی کشور است
وی گفت : در جلسه آینده به صورت مشروح در خصوص اقتصاد صحبت می کنم.
رئیسی: باید بستر صادرات را برای تولیدات کشور فراهم کنیم
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به سهم اندک ایران در بازار صادرات گفت: باید بستر صادرات تولیدات داخلی کشور را فراهم کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی افزود: ما از دیپلماسی مان باید با توجه به اولویت های کشور نقش بخواهیم، به عنوان مثال اگر امروز اولویت کشور مسئله اقتصادی و اقتصاد مقاومتی است، حتماً باید دیپلماسی کشور متأثر از همین جهت باشد و بحث دیپلماسی اقتصادی را در جهان دنبال کند.
وی گفت: ما باید بازار صادرات را برای تولیدات کشور فراهم کنیم، امروز در منطقه دو هزار و 300 میلیارد دلار تجارت وجود دارد، سهم جمهوری اسلامی از این مقدار چقدر است؟ اگر بتوانیم سهمی داشته باشیم ولو 10 درصد، این رقم چند برابر پول نفت ما می شود؟ یعنی در این عرصه نقش فعالی را برای جمهوری اسلامی می طلبد.
رئیسی افزود: در ارتباط با ترانزیت کالا در منطقه، شاهد رقم بسیار بالایی هستیم، نقش جمهوری اسلامی در این رابطه بسیار ارزشمند است.
وی گفت: ما در بحث ارتباط با همسایگان همان طور که آقای هاشمی طبا اشاره کردند باید رابطه خوبی داشته باشیم، ما با عراق روابط بسیار خوبی داریم اما سهم ما در ارتباط با تجارت و کار با عراق چقدر است؟ سهم کشور ترکیه چقدر است؟ این موضوعی قابل توجه است، یعنی ما آن نقشی را که باید با عراق و یا کشورهای مختلف دنیا به عنوان یک دوست داشته باشیم، داریم یا نداریم؟
این نامزد انتخابات افزود: به نظرم می رسد که ما باید در سیاست خارجی موضوعات اقتصادی، بیکاری و فقر را که مسئله کشور است مورد توجه قرار دهیم و برای رفع این مشکلات دیپلماسی کشور متأثر از این مسائل باشد.
رئیسی گفت: شأن جمهوری اسلامی در سراسر عالم؛ حفظ شأن هر شهروند ایرانی که مشکل او مشکل همه ماست و راحتی او راحتی همه ماست، وظیفه ماست ما نمی توانیم درباره مشکل یک ایرانی که پاسپورتش در کشوری مورد بی احترامی قرار می گیرد بی تفاوت باشیم، این پاسپورت، این هویت، هویت ایرانی است، اگر کوچکترین بی احترامی به آن بشود باید از ناحیه دولت پشتوانه داشته باشد. اجازه ندهیم این پاسپورت مورد بی احترامی قرار بگیرد ولی متأسفانه در موارد عدیده ای این جهت مورد بی توجهی قرار گرفته است.
قالیباف : رویکرد ما دیپلماسی اقتصادی است
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت : می خواهیم در دولت خود وزارت امور خارجه و تجارت ایجاد کنیم ، رویکرد ما دیپلماسی اقتصادی است.
محمدباقر قالیباف در دومین مناظره نامزدان انتخابات ریاست جمهوری با موضوع سیاسی و فرهنگی افزود : دولتها همانطور که به مسائل داخلی خود توجه دارند با توجه به شرایط بین المللی که امروز در دنیاست باید به ارتباط ، هماهنگی ، مذاکرات و گفتگو چه با دولتها و ملتها هم توجه کنند.
وی افزود : در حوزه دیپلماسی باید هم به دیپلماسی قدرت و هم به دیپلماسی مذاکره و هم دیپلماسی عمومی و هم دیپلماسی اقتصادی دقت کنیم ، دولت مردم
در سیاست خارجی خودش در این شرایط موجود اولویت را به دیپلماسی اقتصادی داد ، اگر دولت یازدهم امروز به حق می گوید من در دیپلماسی مذاکره موفق بوده ام دلیلش این است که ما در دیپلماسی قدرت قبلا موفق بودیم این اقتدار را داشتیم که آنها در دیپلماسی مذاکره موفق شدند.
قالیباف گفت : در دیپلماسی مردم ، تلاش ما بر این است که امروز ما به دنبال دیپلماسی اقتصادی باشیم ، یکی از اشکالات ما در دولت این است که انسجامی در حوزه تجارت بین الملل نداریم ، این کار در وزارتخانه های مختلف توزیع شده است و اشکال دارد.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود : ان شاء الله در برنامه مدون خود گنجانده ایم وزارت امور خارجه و تجارت بین الملل داشته باشیم با اولویت دیپلماسی اقتصادی برای همسایگان ، برای کشورهای منطقه چرا که بازاری چهارصد میلیون نفری در منطقه داریم و رویکرد خود را عوض کنیم کشور ما از ابتدا ، قبل و بعد از انقلاب رویکرد وارداتی داشته است .
وی تصریح کرد : باید این رویکرد را به صادرات تغییر دهیم و همه سفارتخانه ها ، کنسولگری ها و وزارت خارجه ما در خدمت تجار ، صنعتگران و کارآفرینان ما باشد و هر کدام از آنها نماینده فروش کالای ایرانی برای اشتغال و تولید برای جوانان عزیزمان باشند.
میرسلیم : سیاست خارجی فقط این نیست که در برجام شرکت کنیم
سید مصطفی آقامیرسلیم گفت : چگونه می خواهید از حیثیت ایرانی ها دفاع کنید ؟ ماموران ترکیه ای ایرانی ها را کتک می زنند و ماموران تفلیس به زنان
ایرانی جسارت می کنند ، این چه برخورد سیاست خارجی است که بین شما رایج شده است تا کی باید این ضعف ها را ما تحمل کنیم ؟
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در واکنش به سخنان آقای هاشمی طبا در خصوص تقویت مقاومت گفت: نفرمودید چگونه می خواهید از حق شهدایی که ما داده ایم و دنیا مدیون امنیتی است که آنها به اوضاع جهان بخشیده اند در مقابل جاهلان تکفیری دفاع کنید؟
وی با بیان اینکه منطقه سیستان ما بیابان شده و زابلی ها و سیستانی ها از این منطقه مهاجرت کرده اند ، گفت : آقای هاشمی طبا چگونه می خواهید در جبران ضعفی که دولت یازدهم در مذاکره سیاسی با کشور افغانستان و گرفتن حق ما از رود هیرمند از خود نشان داده است ، دفاع کنید؟ همه این اتفاقات منجر به این شده است که نیروی انتظامی ما می آیند در این منطقه بدون پشت و پناه و شهید می شوند ، چگونه می خواهید از این کار دفاع کنید؟ این قدرت سیاست خارجی را می خواهد.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود : چگونه می خواهید با ترکیه مذاکره و مانع شوید سدهایی که بر سرچشمه فرات بسته شده و پس فردا به دلیل تشدید ریزگردها گریبان همه ما را خواهد گرفت ، از این کار جلوگیری کنید؟
آقامیرسلیم گفت : چگونه می خواهید بر سر مخزن مشترک گازی با قطری ها صحبت کنید؟ با هم مسابقه می دهیم در به تاراج دادن منابع به نفع دشمنان ما این چه سیاست خارجی است ، شما با این مساله چه می خواهید کنید؟
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت : سیاست خارجی فقط این نیست که بگوییم در برجام شرکت کردیم دو یا سه سال وقت گذراندیم ، چهار سال وقت کشورمان تلف شده است و حقوق اصلی که ما با همسایگانمان داشته ایم احقاق نشده است جواب صحیح بدهید چرا که این مشکلات حل نشده است؟
روحانی:با دیپلماسی امنیت منطقه و سوریه را پیگیری می کنیم
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: امروز هم در منطقه این چنین است ما در دیپلماسی است که مسئله امنیت منطقه و امنیت سوریه را به بحث می گذاریم.
حسن روحانی افزود: بسیار مهم است که ما بتوانیم از قدرت دیپلماسی هم برای امنیت خودمان و ثبات منطقه استفاده کنیم و هم بتوانیم قدرت خودمان را از لحاظ اقتصاد سیاسی بالا ببریم.
وی گفت: در این دولت از روز اول از اهرم سیاست خارجی استفاده شد سالها بود که این اهرم کنار گذاشته شده بود و به خوبی از آن اهرم بهره برداری نمی شد.
روحانی افزود: ما دیدیم در این مذاکرات هسته ای با دولت های شش گانه و قدرتمند توانستیم حق خودمان را به کرسی بنشانیم.
وی گفت: کسی باور نمی کرد همه به ما می گفتند اگر هم بر فرض روزی توافق هسته ای به ثمر برسد پی ام دی را چکار می کنیم ؟ ما متهم هستیم و این اتهام را نمی توانید رفع کنید ما این مسئله را حل کردیم آژانس آمد اعلام کرد همه مسائل گذشته با ایران بسته و تمام شده است.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: این قدرت دیپلماسی ایران است فکر نکنیم قدرت دیپلماسی ما کم است با همین قدرت دیپلماسی است که امروز برای سوریه در حال مذاکره هستیم.
روحانی گفت: در سوریه عزیزانی رفته اند به عنوان مستشار نظامی تلاش کردند، شهید دادیم اگر ما می خواهیم از مسائل منطقه درست استفاده کنیم باید بتوانیم در روز مذاکره آن را حل کنیم.
وی افزود: ما هشت سال در دفاع مقدس بودیم و من هم مسئولیت هایی در دفاع مقدس داشتم بعد از دفاع مقدس هم در مذاکرات سیاسی حضور داشتم.
روحانی گفت: دفاع مقدس ما تمام شد آیا همه حقوق ما استیفا شد؟ بقیه حقوق را می بایست دیپلمات های ما می رفتند و احیا می کردند برای رزمندگان عزیز ما.
وی افزود: امروز هم در منطقه این چنین است ما در دیپلماسی است که داریم مسئله امنیت منطقه را بحث می کنیم و امنیت سوریه را داریم به بحث می گذاریم و این قدرت را ما باید بهتر استفاده کنیم.
هاشمی طبا : می توانیم مرکز ارتباطات انرژی منطقه باشیم
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت : در بحث انرژی و صادرات انرژی می توانیم به مرکز ارتباطات انرژی منطقه ای تبدیل شویم و از این طریق با کشورهای همسایه ارتباطات مناسبی در حوزه انرژی برقرار کنیم.
سید مصطفی هاشمی طبا در دومین مناظره نامزدان انتخابات ریاست جمهوری با موضوع سیاسی و فرهنگی افزود : در عین حال باید از آنچه که ما داریم و دیگران هم در حال استفاده هستند مانند مخازن گاز مشترک که برداشتمان با قطر اکنون به شکل مساوی درآمده است یا از ذخایری که به صورت مشترک با عراق داریم ، به خوبی استفاده کنیم.
وی افزود : بخواهیم همه چیز را به صورت دفعی حل کنیم نیاز به چراغ جادویی علاءالدین است که همه مسائل را بشود به صورت معجزه آسا حل کرد.
هاشمی طبا گفت : برخی شعارهای بعضی از دوستان به شکلی است که همه مسائل و مشکلات کشور با یک جرقه و با یک شجاعت بی نظیر حل می شود ، در حالی که بودجه ای که مجلس تصویب می کند کفاف کارهای دولت را نمی دهد ، خرج تراشی های آینده را از همین بودجه ترویج می کنیم.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت : در سیاست خارجی هم اگر ادعا داریم که تمام مسائل و مشکلات را با سرپنجه های قدرت معجزه آسا می توانیم حل کنیم ، قطعا به اشتباه رفته ایم.
وی افزود: وجود ما به عنوان یک قدرت با استقامت منطقه ای معنی می دهد اگر در زمان تحریم استقامت می کردیم و از توان داخلی خود در مقابل تحریم ها ایستادگی می کردیم به مراتب نقطه ضعف آنها بیشتر بود اما زمانی که هر چه داشتیم خرج کردیم ، هزینه کردیم و خوردیم ، آنها نیز فهمیدند مسائل از چه قرار است.
هاشمی طبا گفت : یکی از ارکان مهم اقتصاد مقاومتی صادرات است ، صادرات و اعتماد به مردم ، اصناف و تجار می خواهد و دولت به تنهایی نمی تواند این کار را انجام دهد.
وی افزود : نباید به صادر کننده و سرمایه دار صفت زالوصفت بدهیم ، ضمن آنکه باید سرمایه گذاری خارجی را در کشور بپذیریم ، بنده اینجا اعتراف می کنم که ظرفیت پذیرش سرمایه گذاری خارجی در ادارات و سازمان های ما نیست.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: باید تضمین های لازم را به سرمایه گذاری خارجی بدهیم تا سرمایه های خود را به کشور ما بیاورند تا تهدیدهای آنها به طریق اولی کم شود و رشد اقتصادی در کشور داشته باشیم.
هاشمی طبا افزود : باید به فضاهای فرهنگی کشور توجه کنیم تا ایران به عنوان یک کشور فرهنگی ، صنعتی و صادراتی در منطقه شناخته شود.
وی گفت : امروز اگر یک ماشینی در کشور ساخته و آماده صادرات شود در کشورهای اسلامی و در میان مسلمانان این ماشین بعنوان دستاورد یک انقلاب دانسته می شود.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت : ما در کشورمان در اصناف در صادر کنندگان ، در نیروهای سرمایه گذار و در نیروهای فناور ، نیروهای بسیار خوب و کارآمد داریم اما احتیاج دارند که تضمینی برای آینده به آنها داده شود.
هاشمی طبا: هنر خوب زیستن را از شهدا بیاموزیم
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت : هنر خوب زیستن مهارتی است که همه مردم ما باید داشته باشند و باید آنرا از شهدا بیاموزند.
سیدمصطفی هاشمی طبا در گفتار پایانی مناظره نامزدان این انتخابات با اشاره جملاتی از سعدی و حافظ افزود:
قلندران حقیقت به نیم جو نخرند قبای اطلس آنکس که از هنر عاریست
هنر چشمه زاینده است و دولت پاینده و هنرمند هر کجا که رود قدر بیند و در صدر نشیند و بی هنر لقمه چیند و خواری بیند.
وی گفت: شهیدان هنر خوب زیستن و هنر خوب مردن را به یاد داشتند و مردم ایران وارثان آن هنرمندان والاتبار هستند.
هاشمی طبا افزود : مردم ایران باید به فرهنگی توجه کنند و به فرهنگی برسند که ادامه دهنده و میراث خوار آن هنرمندان بزرگ باشند.
وی گفت: اگر ما هنر خوب زیستن را سرلوحه کار خودمان قرار دهیم می توانیم به مراحلی برسیم که ایران را سربلند کنیم و بسازیم و ایران را عاری از هر گونه عدم صداقت کنیم و با هنر صادق بودن و صریح بودن و راست بودن، آینده نیکویی داشته باشیم.