معاون فنی و برنامه ریزی صندوق توسعه صنایع دریایی کشور گفت: این صندوق در سال جاری با مشارکت صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون تا سقف ۱۵۰ میلیارد ریالضمانت نامه بانکی صادر میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه اطلاع رسانی جامعه دریایی ایران (مانا)، بهمن حروفی ابراهیمی گفت: صدور ضمانت نامه از سوی این صندوق در راستای بهبود صنایع دریایی کشور و در نهایت ایجاد اشتغال مولد در سالی که به نام اقتصاد مقاومتی، اشتغال و تولید داخلی نامگذاری شده است صورت میگیرد.
وی افزود: صندوق توسعه صنایع دریایی علاوه بر ضمانت وامهای زیر ۱۰ میلیارد ریال، ضمانت پروژههای بزرگتررا با مشارکت صندوق ضمانت توسعه تعاون برعهدهمیگیرد. حروفی ابراهیمی اظهار داشت: در سال گذشته از سوی این صندوق ۴۳ فقره درخواست برای تعمیرات شناورها به بانکها معرفی شد که امسال این رقم به ۵۰ فقره خواهد رسید. معاون فنی و برنامه ریزی صندوق توسعه صنایع دریایی گفت: امسال ۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی برای توسعه صنایع دریایی کشور اختصاص مییابد. وی بیان کرد: ازمحل اعتبارات صندوق توسعه صنایع دریایی ۴۵۰ طرح به بانکهای عامل معرفی شد که دو هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال معرفی نامه به بانکهای عامل ابلاغ شد. همچنین یک سوم این اعتباربرای ساخت و تعمیر شناور اختصاص مییابد. معاون فنی و برنامه ریزی صندوق توسعه صنایع دریایی در ادامه گفت: این صندوق از شرکتها و واحدهای صنایع دریایی که در نمایشگاههای بین المللی شرکت کرده یا دستاوردهای دیگران را معرفی کنند حمایت میکند. حروفی ابراهیمی به برگزاری نمایشگاه صنایع دریایی بصره اشاره کرد و گفت: از حضور صنایع دریایی به ویژه صنایع معتبر در این نمایشگاه حمایت میشود. کشتی سازی اروندان و صنایع دریایی شهید موسوی خرمشهر وابسته به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح دو صنعت مهم دریایی در خرمشهر هستند.
صدور مجوزهای پرورش ماهی در قفس سرعت مییابد
معاون فنی ونگهداری بنادر و دریانوردی استان بوشهر گفت: توسعه زیرساختهای سرمایهگذاری در سواحل یکی از اولویتهای استان بوشهر است. مسعود قاسمیان گفت: درراستای توسعه سرمایهگذاری در امور پرورش آبزیان، صدور مجوزهای پرورش ماهی در قفس در سواحل استان بوشهر تسریع میشود. درنشست کارگروه تخصصی کمیته ساماندهی و مدیریت استان بوشهر با بیان اینکه این استان از ظرفیت بالایی در حوزه سواحل برخوردار است اظهار داشت: بنادر استان بوشهر از ۹۳۷ کیلومتر مرز دریایی خلیج فارس برخوردار هستند که این مهم ظرفیت بالایی برای اجرای طرحهای مختلف در عرصه سواحل و دریا فراهم کرده است. وی با بیان اینکه توسعه زیرساختهای سرمایهگذاری در سواحل یکی از اولویتهای استان بوشهر است، گفت: برای نیل به اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال، تسریع و تسهیل فرآیند صدور مجوز به منظور طرحهای پرورش ماهی در قفس در آبهای استان بوشهر یکی از اولویتهای این حوزه است. معاون فنی ونگهداری بنادر و دریانوردی استان بوشهر با بیان اینکه طرح پرورش ماهی در قفس در سواحل استان بوشهر بررسی و مورد ارزیابی قرار میگیرد، خاطر نشان کرد: تمامی دستگاههای ذیربط تسهیلات و تمهیدات لازم برای تسهیل و کوتاه کردن پروسه اخذ مجوزهای لازم بمنظور پرورش ماهی در قفس در دستور کار خود قرار دهند. قاسمیان با تاکید بر تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی در استان بوشهر خاطر نشان کرد: پرورش ماهی در قفس از روشهای مدرن آبزی پروری است که به منظور تکثیر گونههای مختلف ماهیان با توجه به شرایط اقلیمی و اکوسیستمی در محیطهای آبی مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. وی با بیان اینکه در این طرح قفس یا سبدهای شناور در موقعیت مشخص و عمق مناسب دریا بصورت شناور قرار داده میشوند تصریح کرد: هم اکنون نوار ساحلی خلیجفارس در بنادر استان بوشهر از جمله مناطق مستعد این صنعت آبزی پروری جدید به شمار میآید. معاون فنی ونگهداری بنادر و دریانوردی استان بوشهر با بیان اینکه در سال گذشته ۱۸ متقاضی سرمایهگذاری پرورش ماهی در قفس به اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر مراجعه کردهاند، گفت: برنامهها و طرحهای نزدیک به ۷۰ درصد از متقاضیان پرورش ماهی در قفس در آبهای استان بوشهر در دست اقدام و بررسی صدور مجوزهای لازم قرار گرفته است.