طولانی ترین پیست سافاری ساحلی و دریایی کشور به طول 10 کیلومتر در جزیره قشم ساخته می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه اطلاع رسانی جامعه دریایی ایران (مانا) ، حمیدرضا مومنی گفت : تقویت گردشگری به عنوان یک صنعت سبز و ارزآور در اولویت است. که آسیبی به محیط زیست نمی رساند.
وی ادامه داد: یکی از مناطق مستعد کشور برای تقویت حوزه گردشگری اقتصادی، جزایر خلیج فارس به خصوص قشم است که در صورت ایجاد زیرساخت های گردشگری می توانند رقیب جدی برای کشورهای حاشیه خلیج فارس و جذب گردشگر داخلی و خارجی و افزایش درآمد منطقه ای و ملی باشند.
مومنی بیان کرد: سازمان منطقه آزاد قشم ؛ برنامه های زیادی برای ارتقای گردشگری همچون تاسیس پیست های سافاری، آفرود، شترسواری، راه اندازی ورزش های هوایی و دریایی، افزایش کاشانه های مهمان، ساخت هتل های متعدد، برپایی بیش از 10 کمپ پارک، توسعه و تجهیز فرودگاه بین المللی قشم، توسعه بنادر و اسکله ها برای پهلوگیری کشتی های بزرگ و توسعه گیت های بندرپهل برای ورود آسان مسافرانی که با خودرو قصد سفر به جزیره را دارند انجام داده است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم مزایای احداث پروژه های گردشگری را علاوه بر رونق گردشگری و اقتصاد ملی حفاظت از زمین هایی دانست که ممکن است زمین خواران چشم طمع به آنها داشته باشند.
مدیر پروژه سافاری ساحلی قشم هم با تاکید بر ویژگی های منحصر بفرد این مجموعه نسبت به سایر پیست های کشور و جهان، افزود: این پیست به طور 10 کیلومتر سومین پیست سافاری جزیره است و در ساحل جنوبی قشم ایجاد می شود.
تورج امانی ادامه داد: طول 10 کیلومتری این پیست در امتداد ساحل که در برخی قسمت ها در نزدیک ترین حالت ممکن با دریا قرار می گیرد و خودروها از پیست خاکی وارد ساحل ماسه ای دریا می شوند ، آن را از سایر پیست های کشور و جهان متمایز می کند.
وی گفت: این پروژه تا دو ماه آینده به بهره برداری می رسد و به گردشگران و علاقه مندان این امکان را می دهد که از جذابیت های مسابقه ها در این مکان لذت ببرند.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و 500 کیلومتر مربع در جنوب ایران و تنگه هرمز واقع شده و با جاذبه های فراوان طبیعی و تاریخی هرساله میلیون ها گردشگر داخلی و خارجی را به خود جذب می کند.
خط کشتیرانی مسافری دریایی ـ ساحلی راه اندازی شد
مدیر کل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان از راه اندازی خط کشتیرانی مسافری دریایی ـ ساحلی در خلیچ چابهار خبر داد. بهروز آقایی در گفتگو با شبکه اطلاع رسانی جامعه دریایی ایران (مانا) گفت : خوشبختانه در سال 96 براساس اهداف سازمان بنادر و دریانوردی برای اولین بار به منظور توسعه گردشگری دریایی خط کشتیرانی مسافری دریایی ـ ساحلی در محدوده خلیج چابهار از سوی بخش خصوصی راه اندازی شد که با استقبال بی نظیر مسافران در ایام تعطیلات نوروزی روبه رو شد. وی در ادامه از رشد 12 درصدی حضور گردشگران نوروزی در چابهار خبر داد و گفت : در تعطیلات نوروزی سال جاری بیش از 67 هزار میهمان نوروزی از جاذبه های دریایی و بنادر استان استان سیستان و بلوچستان بازدید کردند که این میزان، رشد 12 درصدی نسبت به سال گذشته را نشان می دهد. وی با اشاره به استقبال هموطنان برای بازدید از جاذبه های دریایی و بندری اظهار داشت: اداره کل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان ضمن آمادگی، تمهیدات لازم و فراهم آوردن امکانات مناسب در بخش های دریایی و بندری، درهای بنادر را طی تعطیلات نوروزی بر روی علاقمندان گشود و هموطنان در جریان بازدید از بنادر استان با بخشی از فعالیت های جاری در صنعت حمل و نقل دریایی کشور آشنا شدند. مدیر کل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان افزود : اداره کل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان با برنامه ریزی های مطلوب برای میهمانان نوروزی وگردشگران دریایی با هم اندیشی ارگان های مربوطه؛ برای نظارت برایمنی سفرهای گردشگری دریایی، کمیته ای از تعاونی ها و شرکتهای گردشگری فعال، شهرداری، هلال احمرو شیلات را تشکیل داد. آقایی اظهار داشت : این اداره کل به منظور آموزش نکات ایمنی و محیط زیستی دریایی اقدام به توزیع بروشور حاوی نکات ایمنی، توزیع 300 جلیقه نجات و 50 حلقه نجات در اختیار همیاران ناجی، تعاونی ها و مناطق روستایی کمتر توسعه یافته، گذاشته است، از سوی دیگر کلاس های آموزشی برای تعاونی صیادان، لنجداران، سازمانهای مردم نهاد برای ایمنی بیشتر، نظارت مستمر بر فعالیت شرکتها، گردشگران دریایی و بنادر تابع همچون رمین، بریس، پسابندر، گوادر و پزم برگزار کرد. وی با اشاره به اقدامات این اداره کل درایام نوروز تصریح کرد: نصب پایه های حلقه نجات در طول سواحل شنا ممنوع، نصب بنر با محتویات هشدار و توصیه های ایمنی، معرفی مکانهای امن شنا، اعلام شماره تلفن های ضروری در مواقع اضطرار، برگزاری تور گردشگری ساحلی، نشست و آموزش دهیاران وهمیاران ناجی برای کاهش سوانح دریایی، آمادگی کامل شناور ناجی 5 و مرکز هماهنگی و جستجو و نجات دریایی، تجهیز قایق های عضو طرح همیار ناجی به تجهیزات ایمنی از جمله اقدامات این اداره کل بوده است. مدیر کل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان در این باره ادامه داد: فعالیت مستمر تیم کارشناسان دریایی و ایمنی در طول سواحل و اسکله های مجاز به مدت هزارو 120 نفرساعت و توزیع بروشورهای تبلیغاتی با هدف معرفی بندر چابهار، برگزاری مانور استانی جستجو و نجات و مقابله با آلودگی دریا، همکاری با آتش نشانی و نیروهای هلال احمر برای تأمین ایمنی در مناطق شنا ممنوع و جمع آوری و ثبت آمارهای تردد دریایی ـ تفریحی مسافران نوروزی نیز از دیگر اقدامات اداره کل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان بوده است.