شبکه های اجتماعی آثار مخربی بر تعلیم و تربیت دارند.افت تحصیلی در 70 درصد دانشآموزانی که از شبکههای اجتماعی استفاده میکنند، به وضوح مشاهده میشود.
نکات برجسته پژوهش:
- دانشآموزان بیش از دیگران در معرض آسیبهای ناشی از کاربرد نادرست اینترنت قرار دارند. تحقیقات نشان میدهد که استفاده زیاد از اینترنت با پیوند ضعیف اجتماعی مرتبط است و دانشآموزانی که بیشتر وقت خود را صرف وبگردیهای اینترنتی میکنند پیوند کمتری با خانواده و گروه هم سالان خود دارند و تاثیر پذیری بیشتری نیز از این فضا دارند.
- این روزها با توجه به استقبال گسترده کاربران اینترنتی خصوصاً قشر جوان و نوجوان از شبکه های اجتماعی مجازی، بررسی مسائل مربوط به این شبکه ها جهت اتخاذ تصمیمات صحیح و برنامه ریزی دقیق توسط مسئولان فرهنگی و اجتماعی و نیز والدین، ضروری است.
- از جمله مشکلاتی که ممکن است برای دانشآموزان در صورت استفاده نادرست از اینترنت و فضای مجازی به عنوان آینده سازان جامعه پیش بیاید، افت تحصیلی و کاهش عملکرد آموزشی آنان است.
- دانشجویان و دانشآموزان در ایام امتحانات با توجه به وابستگی و گرایش زیاد به شبکههای اجتماعی مجازی، مدت زیادی را در این شبکهها میگذرانند که این امر تاثیرات نامطلوبی بر وضعیت آموزشی آنها داشته و باعث افزایش افت تحصیلی و پایین آمدن کیفیت آموزشی و امتحانات آنها شده است.
- افت تحصیلی در 70 درصد دانشآموزانی که از شبکههای اجتماعی استفاده میکنند، به وضوح مشاهده میشود.
-ا عتیاد برخی نوجوانان و جوانان به شبکههای اجتماعی به حدی زیاد شده است که حتی در کلاس درس و زمان تدریس معلم و استاد در شبکههای اجتماعی به سر میبرند.
پژوهش خبری صدا و سیما: اینترنت و سرویسهای ارائه شده در قالب آن، در عین حال که
ابزار مفیدی برای کسب و تبادل اطلاعات است اما میتواند مخرب نیز باشد؛ به بیان دیگر،
اینترنت ابزار قدرتمندی است که هم میتواند باعث فساد گردد و هم ابزار آموزش و تعلیم
و رشد علمی، فرهنگی و اجتماعیِ نوجوانان و جوانان را فراهم آورد. شبکههای اجتماعی مجازی مثل همه پدیدههای مدرن
به عنوان یک ابزار هم کاربرد منفی و هم کاربرد مثبت دارند به شرط آنکه استفاده کننده
روشهای استفاده صحیح از آن را بداند.
این روزها با توجه به استقبال گسترده کاربران اینترنتی خصوصاً قشر دانش آموز و دانشجو از شبکه های اجتماعی مجازی، بررسی مسائل مربوط به این شبکه ها جهت اتخاذ تصمیمات صحیح و برنامه ریزی دقیق توسط مسئولان فرهنگی و اجتماعی و نیز والدین، ضروری است. آنچه که در این میان می تواند آسیب هایی را به جامعه وارد کند، گرایش افراد جامعه به آسیبهای فضای مجازی است و قشر دانش آموز به جهت خصوصیات روانشناختی که دارد از اثرپذیرترین گروه های جامعه به شمار میآیند. در این نوشتار آثار منفی شبکه های اجتماعی بر روی دانش آموزان و دانشجویان را از جنبه افت تحصیلی مورد بررسی قرار می گیرد.
شبکه های اجتماعی، از گروههایی عموماً فردی یا سازمانی تشکیل شده که از طریق یک یا چند نوع از وابستگیها به هم متصل اند و در بستر یک جامعه اطلاعاتی پیچیده، کارکرد مؤثر شبکه همگرا را تصویر میکنند و موفقیت و محبوبیت روزافزون آنها به دلیل داشتن رنگ و بوی اجتماعی است. امروزه شبکه های اجتماعی سکاندار اقیانوس پرتلاطم اینترنت اند.
مهم ترین شبکه های اجتماعی در ایران و جهان کدامند ؟
علل گرایش افراد به شبکه های اجتماعی چیست؟
تاثیر شبکههای اجتماعی بر افت تحصیلی دانشجویان و دانشآموزان از نگاه کارشناسان
مهرداد هوشمند، کارشناس اجتماعی
مسعود بصیری، رئیس سازمان بسیج رسانه کشور
ـ شبکه های اجتماعی آثار مخربی بر تعلیم و تربیت دارند.
ـ افت تحصیلی در 70 درصد دانشآموزانی که از شبکههای اجتماعی استفاده میکنند، به وضوح مشاهده میشود.
ـ کنترل کودکان در شبکههای اجتماعی غیرممکن است و تنها راه جلوگیری از آسیب دانش آموزان در شبکههای مجازی، ایجاد محدودیت برای آنان در این فضاها است.
محمدرضاکریمیان، مسئول بسیج دانش آموزی
ـ گرچه ماهواره و تکنولوژیهای جدید ارتباطی، سهم به سزایی در پیشرفت علم و رفاه انسانی دارند اما در تجربه کوتاه و چندین ساله معلوم شده است دارای برخی آسیب ها و پیامدهای منفی نیز هستند و این تاثیرپذیری بر روی کودکان و نوجوانان بیشتر و قابل تاملتر است.
ـ اعتیاد برخی نوجوانان و جوانان به شبکههای اجتماعی به حدی زیاد شده است که حتی در کلاس درس و زمان تدریس معلم و استاد در شبکههای اجتماعی به سر میبرند.
ـ تمرکز حواس دانشآموز در کلاس درس، مهم ترین امر در روند یادگیری دروس است، ولی امروزه بردن گوشی همراه در این محیط آموزشی، بلای جان تمرکز حواس درس و استاد شده است.
ـ دانشآموزانی که درگیر شبکههای اجتماعی هستند، تمرکزشان بر درس کاهش مییابد و این موضوع افت تحصیلی را به همراه دارد.
ـ این امر موجب موجب نوعی بینظمی و اخلال در جریان یادگیری و موجب فروریختگی آموزش میشود.
پژوهش خبری صدا و سیما// مرتضی رکن آبادی