پخش زنده
امروز: -
پزشکان توصیه می کنند در ایام روزه داری فعالیتهای جسمی و ورزشی خود را به صفر نرسانید و همچنان سعی کنید به میزان کمتری فعالیتهای ورزشی خود را ادامه دهید.
بهترین زمان انجام حرکات ورزشی ۲ تا ۳ساعت بعد از افطار است.افطار است. ضمن اینکه باید از افطار تا سحر به صورت مرتب، نوشیدنیهایی مانند چای، انواع دمنوش، میوهها به اندازه دو تا سه واحد و همچنین لبنیات به شکل میان وعده مصرف شود.
متخصص آسیب های ورزشی با اشاره به اینکه ورزشکاران حرفه ای نمی توانند به مدت یک ماه ورزش نکنند چون باعث افت بدنی آنها می شود گفت: ورزش در این ماه باید با اصول خاص خودش انجام شود که یکی از این موارد زمان ، مدت و شدت ورزش کردن است.
دکتر احمد باقری مقدم بهترین زمان برای ورزش کردن را 2 ساعت قبل و بعد از صرف افطار بیان کرد و افزود: در روزهای عادی و در طول هفته 360 دقیقه باید ورزش کرد که این زمان در ماه مبارک رمضان به 150 دقیقه در هفته باید کاهش پیدا کند.
نوشیدن کافی آب و مایعات در وعدههای افطار و سحر باعث میشود افراد دچار کمآبی نشوند زیرا همان طور که در مقالات معتبر تاکید شده، یکی از دلایل دردهای عضلانی در افراد، کاهش آب میانبافتی و به هم خوردن تعادل الکترولیتهای بدن است. علاوه بر کاهش شدت تمرینات، مدت زمان انجام تمرین را نیز باید کاهش داد و حداکثر روزی 30 دقیقه انجام شود.
نکته مهم دیگر، انتخاب زمان مناسب برای انجام تمرینات است. توصیه میشود زمانی که بیشترین میزان انرژی را دارید برای انجام تمرینات انتخاب کنید، منتها به یاد داشته باشید بلافاصله پس از خوردن غذا نباید تمرین انجام داد. افراد عادی و بیماران که شدت تمرینهایشان سبک است، میتوانند تمرینات خود را صبح انجام دهند.
مصرف تمام گروههای اصلی غذایی (شیر و لبنیات، نان و غلات، سبزیجات و میوه جات، گوشت، تخم مرغ، و حبوبات بدون پوست) در ماه مبارک رمضان برای ورزشکاران روزه دار تأکید میشود و ورزشکاران میتوانند با یک رژیم غذایی سالم، نیازهای مورد نیاز بدنشان را تأمین کرده و از فوائد روزه برای سلامتی خود برخوردار شوند.
بیشتر بخوانیم :
در ماه رمضان چه تغذیه ای مناسب تر است؟
ورزشکارانی که معتقدند روزه گرفتن ساختار بدنی آنها را تغییر می دهد ، می توانند با یک برنامه غذایی غنی ، انرژی مورد نیاز را حفظ نمایند . و در واقع ماه مبارک رمضان یک ورزش روحی تلقی می شود .
افراد ورزشکار که تمرینات سنگینتری دارند بهتر است یک تا سه ساعت پس از افطار تمرین کنند. در کل، بهترین زمان انجام تمرینات یک تا سه ساعت پس از افطار است. در صورتی که مجبور به فعالیت قبل از افطار بودید، باید تمرین با افطار حداقل یک تا دو ساعت فاصله داشته باشد. برای جلوگیری از کاهش فشار خون، سرگیجه، سردرد و تهوع که در شرایط بیغذایی پس از تمرین به وجود میآید لازم است فعالیت با شدت سبک و متوسط انجام دهید و برای انجام مسابقات مهم در ماه رمضان با متخصص تغذیه مشورت کنید.
برای مطالعه بیشتر:
در ایام روزه داری چه ورزش هایی انجام دهیم ؟