روزشمار سي و چهارمين جشنواره فيلم فجر
سيمرغ چهارم و پنجم جهشي در سطح فني فيلمهاي سينمايي
سيمرغ چهارم و پنجم را مي توان جهشي در سطح فني فيلمهاي سينمايي دانست.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاري صدا و سيما ، چهارمين جشنواره فيلم فجردر سال 64 به ميزباني سينما آزادي برگزار شد.
در اين جشنواره اتوبوس به کارگرداني يداله صمدي، آوار به کارگرداني سيروس الوند، اولي ها به کارگرداني عباس کيارستمي ،تشريفات به کارگرداني مهدي فخيم زاده، تنوره ديو به کارگرداني کيانوش عياري و جاده سرد به کارگرداني مسعود جعفر جوزاني از مهمترين و متفاوت ترين کارهاي بودند که در اين جشنواره حضور داشتند.
در ميان يک سري از نامهاي تکراري که در دوره قبل نيز حضور داشتند نامهايي چون مرحوم رسول ملاقلي پور - محمد علي طالبي و مسعود جعفري جوزاني که بعدها از مولفان سينما شدند به چشم مي خورد.
مسعود جعفري جوزاني درباره چهارمين جشنواره فيلم فجر به خبرنگار ما گفت: در آن زمان ها تعداد فيلمهاي حاضر در جشنواره محدود بود و فيلم جاده سبز از نظر فني يک کار متفاوت در سينما به حساب مي آمد زيرا ما در اين فيلم تصاوير را در برف با استفاده از تکنيکهاي فني به زيبايي نشان داديم.
در کل جاده سبز را بسيار دوست دارم زيرا در زمان جنگ تنها در تهران 7 ميليون و نيم فروش داشت و خودم براي ديدن اين فيلم يک ساعت و نيم در صف سينما آزادي ايستادم و اين استقبال مردم برايم جذاب بود.
در اين دوره از کيانوش عياري براي کارگرداني تنوره ديو مجيد قاري زاده براي فيلمنامه پدر بزرگ، تورج منصوري و محمود کلاري براي فيلمبرداري جاده هاي سرد و حسين زندباف براي تدوين اتوبوس و تنديس زرين تقدير بعمل آمد.
همچنين مهري مهرنيا و اسماعيل محمدي براي تنوره ديو و مرحوم هادي اسلامي براي اتوبوس تنديس زرين بازيگري آن دوره را به خود اختصاص دادند .
پنجمين جشنواره فيلم فجر را مي توان عرصه ورود تلويزيوني ها به سينما دانست زيرا در اين دوره براي اولين بار جايزه بهترين صدا برداري و صدا گذاري به تقديرهاي جشنواره اضافه شده بود و به واسطه همين موضوع بسياري از صدابرداران تلويزيون به سينما آمدند.
اسحاق خانزادي که براي صدا گذاري فيلم شيرسنگي لوح زرين گرفت در اين باره گفت: در اين دوره براي اولين بار احساس کرديم که صدا برداري و صدا گذاري يک هنر است که همچنان تلويزيون در سينما نيز بايد به آن توجه شود.
اجاره نشين هاي داريوش مهرجويي - بي بي چلچله کيومرث پور احمد - ناخدا خورشيد ناصر تقوايي - شبه کژدم کيانوش عياري - مسير سنگي مسعود جعفري جوزاني از مهمترين آثاري بودند که در اين دوره شرکت کردند و سعيد پورصميمي و داريوش ارجمند براي بازي در فيلم ناخدا خورشيد -عباس کيارستمي براي فيلم خانه دوست کجاست - مسعود جعفري جوزاني براي فيلم شير سنگي - علي رستگار براي جلوه هاي ويژه پرواز در شب و اسحاق خانزادي براي صدا گذاري شير سنگي از جمله افرادي بودند که از آنها تقدير بعمل آمد در اين دوره از رسول ملاقلي پور - جهانگير ميرشکاري - اصغر شاهوردي و بهروز معلميان تقدير شد.
گزارش از سحر قناعتي