6 بهمن؛ داوری فیلمهای سودای سیمرغ
دبیر سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر گفت: داوران بخش سودای سیمرغ از 6 بهمن کار داوری آثار را آغاز می کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ چند روزی بیشتر به اوج گرفتن سیمرغ سی و چهارم باقی نمانده است و بسیاری از سینماگران و سینما دوستان مشتاق هستند تا ببینند با وجود تغییراتی که این جشنواره نسبت به سال های قبل داشته است تا چه حد می تواند موفق عمل کند و نظر اهالی سینما را به خود جلب کند.
قبل از اعلام اسامی فیلم های بخش سودای سیمرغ و بعد از آن، حرف و حدیث هایی در محافل خبری به وجود آمد و در حال حاضر نیز که هیات داوران و چینش فیلم ها مشخص شده است بسیاری از دنبال کنندگان جشنواره فیلم فجر درباره مسائل مختلف این جشنواره سوال هایزیادی در ذهن دارند، به دنبال همین موضوع با محمد حیدری دبیر این دوره جشنواره فیلم فجر گفتگو کردیم که در ادامه می خوانید.
- پس از اعلام اسامی فیلمهای بخش سودای سیمرغ این سوال در ذهن مخاطبان سینما پیش آمد که مهم ترین معیار هیات انتخاب سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر برای انتخاب فیلم ها چه بود؟
صحبت های زیادی درخصوص انتخاب فیلم های امسال شد، اما مهمترین معیار برای داوران، کیفیت فیلم ها و برتری آنها در مقایسه با دیگر رقبایشان بود، اما انتخاب فیلمها برای جشنواره سال آینده باید از این دوره سیاستگذاری و در ژانرهای مختلف همچون کمدی، اجتماعی و درام فیلم هایی ساخته شود تا مجموع آثار به یک سمت و سو نرود.
- عده ای می گویند که فیلم های این دوره تلخ است، این اظهارنظرها را قبول دارید؟
فیلم های نگاه نو با نگاهی تیزبینانه برخی از ناهنجاری های جامعه را نقد کرده اند
امسال فیلم های متنوعی در جشنواره فیلم فجر حضور دارد که ژانرهای مختلفی چون دفاع مقدس، اجتماعی و سیاسی را در برمی گیرد، فیلم های نگاه نو نیز با نگاهی تیزبینانه برخی از ناهنجاری های جامعه را نقد کرده اند، قبول ندارم که فیلم های امسال تلخ است چون همه آنها را دیده ام و ان شاءالله پس از اکران مردم نیز متوجه این موضوع می شوند.
- درباره برنامه های ویژه پردیس ملت، کاخ مردمی جشنواره کمی توضیح دهید.
اصولا جشنواره فیلم فجر یک جشنواره مردمی است و مردم به آن حس نوستالژیکی دارند، امسال با وجود کارگردانانی که حاضر هستند، جشنواره بیشتر، سلایق مختلف را در بر می گیرد، ما پردیس ملت را برای حضور بیشتر مردم و همراهی بیشتر آنهابا هنرمندانشان در نظر گرفتیم، قبل از اکران فیلم ها مردم و هنرمندانشان در قالب یک جشن با هم صحبت می کنند و بعد به تماشای فیلم ها می نشینند.
- در حال حاضر اسامی هیات داوران این دوره اعلام شده و حرف و حدیث های زیادی را به همراه داشته است.
امسال بسیاری از هنرمندان خوب ما در جشنواره حضور دارند، به همین دلیل انتخاب داور برای داوری کار آنها بسیار سخت بود
امسال بسیاری از هنرمندان خوب ما در جشنواره حضور دارند، به همین دلیل انتخاب داور برای داوری کار آنها بسیار سخت بود، اما سعی کردیم از هنرمندانی استفاده کنیم که جزء بهترین های حوزه خود هستند، البته همیشه موضوع داوری داغ و حرف و حدیث هایی درباره آن بوده است، ان شاءالله امسال داوران بتوانند در یک فضای بسیار آرام داوری کنند.
- داوری ها از چه زمانی آغاز می شود؟
از 6 بهمن.
- یکی از مسائلی که این روز ها در مطبوعات مطرح می شود موضوع هزینه های جشنواره و حامی مالی آن است، هزینه های این دوره از کجا تامین می شود؟
یک بخشی را از حمایت دولتی، قسمت عمده آن را از حامی مالی خصوصی که در نشست دوم جشنواره نام آن را اعلام می کنیم و بخش کمی را از فروش بلیت فیلم ها تامین خواهیم کرد.
- وضعیت جشنواره فیلم فجر در شهرستان ها به چه صورت خواهد بود؟
جشنواره فیلم فجر یک جشن ملی است و دوست داریم در همه نقاط کشور برگزار شود، تهیه کنندگان عضو خانه سینما مشخص کردهاند که استانهایی که طالب برگزاری این جشنواره در مرکزشان هستند اعلام آمادگی کنند و در استانها باید این جشنواره با هزینه خصوصی برگزار شود.
سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر از 12 تا 22 بهمن برگزار می شود.
گفتگو از: سحر قناعتی
**********