مسكن هاي ساخته شده در زمين هاي دولتي سند مي گيرد
قائممقام سازمان ملي زمين ومسکن از شناسايي خانه هاي ساخته شده در زمين هاي دولتي و ارائه سند تا دو ماه اينده خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما محمدنادر محمدزاده گفت :بافت هاي نابسامان بخش زيادي از اراضي دولتي را تصرف کرده است و مناطقي داريم که در عناوين مختلفي چون بافت فرسوده، بافت مياني، سکونتگاههاي غيررسمي و ... يا به طور کلي «بافتهاي نابهسامان شهري» شناخته ميشود.
وي تصريح كرد : ساکنان بخشهاي زيادي از بافتهاي نابهسامان، اراضي دولتي را تصرف کردهاند.
محمدزاده گفت : رسيدگي به وضعيت بافتهاي نابهسامان شهري از وظايف شرکت عمران و بهسازي شهري ايران است و عمده ساکنان اين بافتها در اراضي متعلق به دولت ساكن شده اند که متولي رسيدگي به اين اراضي، سازمان ملي زمين و مسکن است.
وي افزود : البته نبايد متصرفان اين اراضي را زمينخوار و کوهخوار دانست و هر چند ممکن است در برخي از مواردي که اراضي دولتي به محلي براي ساخت و ساز در سکونتگاههاي غير رسمي تبديل شده، تعدادي از زمينخواران اين روند را آغار کرده باشند و اقدام آنها مجوزي براي هجوم ديگران شده باشد؛ اما عموما اينها از روي ناچاري مجبور به ساخت و ساز در اراضي ملي شدهاند.
قائم مقام سازمان ملي زمين و مسکن گفت: خشکساليهاي جنوب کشور سبب مهاجرت گسترده به حاشيه شهرهايي مانند بندرعباس يا چابهار شده و آن ها را به سکونتگاه غيررسمي تبديل کرده است.
وي با بيان اينکه قرار نيست در بافتهاي مشمول اجراي طرح ساماندهي شهري، صرفا مسکنسازيهاي جديد صورت گيرد، خاطرنشان کرد: فرآيندهاي خدماترساني شهري مانند احداث خطوط فاضلاب، شبکه آبرساني مدرن، شبکه معابر استاندارد، خدمات آموزشي و مدرسهسازي، مراکز آتشنشاني و ديگر خدمات لازم شهري هم از اولويتهاي اصلي ما در بازسازي و بهسازي بافتهاي ناکارآمد شهري است. ضمن اينکه قرار است در جريان مطالعات و شناسايي بافتها، هم در حوزه زيرساختها و هم در بخش خدمات روبنايي اين نکته نيز رعايت شود که نبايد دوباره به محدوده شهر افزوده يا خيابانها و کوچههاي جديد تملک شود.
محمدزاده با بيان اينکه گام سوم، استقرار دفاتر تسهيلگري در محدودهها و محلههاي هدف احيا و بازسازي شهري است، تاکيد کرد: کار نيروهاي دفاتر تسهيلگري، آموزش دادن به مردم و آشنا کردن آنها به وضع فعلي و آتي محله در اثر بهسازي بافت است. تسهيلگران ميتوانند در خصوص رايزني با سرمايهگذاران براي جلب مشارکتهاي آنها در بهسازي منطقه هم فعال باشند و به آنها درباره آينده اقتصادي منطقه در صورت بهسازي و بازسازي آن بافت، توضيحاتي ارائه دهند. همزمان با اين اقدامات تسهيلگران بايد بتوانند با مديريت شهري و شهرداريهاي منطقهاي و ناحيهاي براي بازديد از فعاليتهاي اجتماعي بافت، لزوم ايجاد تغييرات کالبدي و ساماندهي محله، تسريع در اجراي اقدامات اصلاحي بافت که از وظايف شهرداري هاست مانند شبکه معابر و نيز تسريع در صدور پروانههاي ساختماني مذاکرات خود را به پيش ببرند.
وي با اشاره به لزوم هدفمندسازي تسهيلاتي که شرکت عمران و بهسازي شهري ايران توانسته با رايزني با هيئت وزيران، بانک مرکزي و شوراي پول و اعتبار از بانکها اخذ کند، گفت: اگر قرار باشد اين تعداد تسهيلات کم تعداد به تمام پهنههاي هدف و به صورت غيرهدفمند توزيع شود، تغييرات مشهود نخواهد بود. براي هدفمندسازي ارائه اين تسهيلات، بايد بر روي لکههاي مهم هر منطقه تأکيد کرد تا آن لکهها به صورت يکجا و هماهنگ بهسازي شوند تا در کوتاهمدت شاهد تغييرات خوبي در بافتهاي نابهسامان شهري باشيم و البته در قدم اول بافتهاي بحراني اصلاح شوند.