کشاورزي اکولوژيک ، راهکاري برد-برد افزايش توليد و حفظ محيط زيست
مدير کل دفتر غلات و محصولات اساسي معاونت امور زراعت کشاورزي اکولوژيک را راهکاري برد-برد برای افزايش توليد و حفظ محيط زيست دانست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما در نشست شوراي محيط زيست و توسعه پايدار وزارت جهاد کشاورزي، کاوه خاکسار، با بيان اين مطلب گفت : برنامه هاي توليد 9 محصول زراعي در چارچوب اقتصاد مقاومتي با تاکيد برمحدوديت آب، خاک، تناوب و کشاورزي حفاظتي تهيه و براي آن بودجه بندي شده است و اين معاونت در جهت توليد سازگار با محيط زيست تلاش مي کند.
وی پرداختن به محيط زيست در بخش کشاورزي را الزامي و واجب دانست و اظهار داشت: ما بايد تمرکز خود را بر موضوع هاي محيط زيست در عرصه کشاورزي متمرکز کنيم، زيرا منافعش به اين بخش بر مي گردد.
وي اعلام کرد : نيازمند کشاورزي پايدار هستيم و براي آن طرح داريم و مي خواهيم به توسعه پايدار با توجه به حفظ محيط زيست دست يابيم.
در اين نشست، جهانگير عرب قائم مقام معاونت امور باغباني نيز گفت: در برنامه هاي توليدات بخش باغباني به مسايل محيط زيستي از جمله صرفه جويي در آب و توسعه باغات در اراضي شيبدار توجه شده است.
وي در باره کشاورزي افزود: از سال 1975 که اتحاديه اروپا 9 عضو داشت تاکنون 10 ميليون هکتار اراضي شيبدار به منظور حفظ منابع آب و کاهش و فرسايش خاک از طريق کاشت درختان مثمر ايجاد شده است.
در اين نشست، دکتر عبدالمجيد مهدوي دامغاني عضو هيات علمي پژوهشکده علوم محيطي دانشگاه شهيد بهشتي و دبير انجمن علمي کشاورزي و بوم شناختي ايران ،کشاورزي اکولوژيک در ايران را يک ضرورت خواند و گفت: کشاورزي اکولوژيک در واقع کشاورزي با رعايت ملاحظات زيست محيطي است.
وي با بيان اينکه کشاورزي اکولوژيک، راهکار برد-برد براي افزايش توليد و حفظ محيط زيست است ، افزود : در اين نوع کشاورزي از اصول و قوانين علم اکولوژيک در توليد استفاده مي شود.
دامغاني با اشاره به تراز منفي آب، فرسايش، شوري و کاهش حاصلخيزي خاک و عملکرد توليد در بعضي محصولات اذعان داشت: کشاورزي ايران، هم به لحاظ امنيت غذايي و هم محيط زيست داراي چالش است که با برنامه ريزي مناسب مي توان چالش ها را برطرف کرد.
وي گذار از کشاورزي فعلي به کشاورزي اکولوژيک را راه حل پايداري امنيت غذايي دانست و در عين حال مصرف درست نهاده ها، جايگزيني نهاده ها، فرآورده ها و عمليات سازگار با محيط زيست و طراحي مجدد اکوسيستم را الگوي جهاني مراحل گذار به کشاورزي اکولوژيک مطرح کرد.
دبير انجمن علمي کشاورزي و بوم شناختي ايران ادامه داد: الگوي کشت ملي بايد متناسب با ظرفيت هاي توليد کشور باشد و اين شورا نيز بايد بهينه سازي الگوي کشت را مورد توجه قرار دهد.