رشد ۲۵ درصدی جایگاه دانشگاهها با مدل سرانه دانشجویی
معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: پارسال با طراحی مدل سرانه دانشجویی توانستیم جایگاه دانشگاهها را ۲۵ درصد رشد دهیم.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، دکتر امید در گردهمایی معاونان اداری و مالی و مدیریت منابع دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی دولتی در دانشگاه شهید بهشتی افزود: احکام برنامه پنجم و ششم توسعه باید تبدیل به احکام دائمی شود که یکی از این احکام در برنامه پنجم اشاره به حیات آموزشی این مراکز است.
وی گفت: در سازمان مدیریت کارگروهی ویژه برای این کار در نظر گرفته شده است و امیدواریم به زودی این احکام به تصویب برسد.
امید با بیان اینکه با دائمی شدن ماده 20 در احکام دانشگاه ها دغدغه استقلال این مراکز تا حدی رفع می شود ادامه داد: در تمام حوزه های آموزشی و پژوهشی نیازمندیم زیرساخت های آی تی، منابع انسانی و احکام بازنگری شود و با توجه به اینکه ماده 20 به استقلال دانشگاه ها تأکید دارد باید وابستگی به بودجه دولتی تا حدی کاهش یابد.
معاون وزیر علوم افزود: امیدواریم با احکام برنامه ششم توسعه بتوانیم اجرای احکام استقلال دانشگاه ها و نیز تأمین منابع مالی را محقق کنیم.
وی با بیان اینکه در اغلب روش هایی که برای رتبه بندی دانشگاه ها استفاده می شود تنها به عملکرد آموزشی و پژوهشی این مراکز میپردازند گفت: این در حالی است که منابع مالی و درآمد دانشگاه ها و نحوه صرف هزینه ها از جمله شاخص های مهم و رتبه بندی مراکز دانشگاهی است.
امید تأکید کرد: این شاخص اکنون در دانشگاه ها بسیار ضعیف است و 30 تا 40 درصد منابع دانشگاه ها از دولت و بقیه منابع از محل منابع آموزشی و خیرین و واقفین تأمین می شود.
وی ادامه داد: بیش از 60 دانشگاه کشور بنیاد خیرین فعال دارند و یا در حال ایجاد بنیاد خیرین هستند و امیدواریم با برنامه ریزی دانشگاهها و توجه دولت حضور خیرین در این مراکز بیشتر شود.
معاون وزیر علوم گفت: پارسال با طراحی مدل سرانه دانشجویی توانستیم رشد 25 درصدی در ارتقاء جایگاه دانشگاه ها ایجاد کنیم و لذا امسال کارگروهی برای تداوم این مدل تشکیل تا ضمن ساماندهی بودجه دانشگاه ها نسبت استاد به دانشجو نیز اصلاح شود.
معافیت خیرین دانشگاهها از مالیات
معاون اداری و مالی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: خوشبختانه موضوع معافیت مالیاتی خیرین حوزه آموزش عالی و پژوهشکده ها رفع شده است.
محمد حسین امید افزود: بیش از 60 دانشگاه بنیاد خیرین دارند و مشکلات زیرساخت و آی تی و تجهیزات مورد نیاز دانشگاه ها را رفع می کنند.
وی گفت: 150 هزار متر مربع پروژه در حال ساخت توسط خیرین داریم که هر هفته بخشی از آن افتتاح میشود به گونه ای که هفته گذشته یک پروژه 21 هزار متر مربعی توسط یکی از خیرین بزرگ کشور برای دانشگاه تهران به بهره برداری رسید.
معاون مالی وزیر علوم با بیان اینکه خوشبختانه مشکل پرداخت مالیات خیرین این حوزه رفع شده است افزود: هماهنگی ها برای معافیت مالی خیرین صورت گرفته و با بخشنامه ای که رئیس سازمان امور مالیاتی کشور ابلاغ کرده است، خیرین دانشگاه ها و پژوهشگاه ها از پرداخت مالیات معاف شده اند.
وی گفت: تسهیلات دیگری از جمله وام بدون بهره و کارمزد برای خیرین در نظر گرفته ایم بدین صورت که سود و کارمزد وام توسط دولت پرداخت می شود و این تسهیلات برای تشویق خیرین در مشارکت صورت می گیرد.
امید ادامه داد: بودجه دانشگاه ها شرایط چندان خوبی ندارد و تاکنون باید بیش از 50 درصد بودجه دانشگاه ها ابلاغ می شد اما هنوز این موضوع صورت نگرفته است، البته با پیگیری هایی که با سازمان مدیریت انجام شده است، امیدواریم در سه ماهه سوم سال مقداری از کسری بودجه دانشگاه ها رفع شود.