پخش زنده
امروز: -
معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: باید تحقیقات دانشگاهها به سمت کاربردی شدن پیش رود و تولید ثروت کند تا دانشگاهها بتوانند با کسب درآمد و ایجاد توسعه، استقلال پیدا کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه شاهرود؛ دکتر علی خطیبی در آیین معارفه سرپرست دانشگاه شاهرود با اشاره به اینکه دانشگاه صنعتی شاهرود منابع درآمد اختصاصی بسیار خوبی دارد، اما باید توسعه پیدا کند، ابراز داشت: بسیاری از دانشگاههای بزرگ دنیا از بودجه عمومی برای پیشبرد اهداف خود استفاده نمیکنند، کسب درآمد آنها از محل فروش حاصل از تحقیقات و پژوهشها است و از این راه ثروت آفرینی میکنند.
وی با بیان اینکه در دانشگاههای پیشرفته با این مدل پیشرفت، از هر ۵۰۰ مقاله یکی تبدیل به نوآوری، کسب و کار جدید و اشتغال آفرینی میشود، ادامه داد: در دانشگاههای ایران با این شاخص فاصله زیادی داریم و این امر یک زنگ خطر بزرگ است و باید بهبود این شرایط سرلوحه مدیریت علمی دانشگاهها قرار گیرد.
دکتر خطیبی با بیان اینکه برای تحقیقات هیچ مرزی وجود ندارد، تصریح کرد: دانشگاه صنعتی شاهرود میتواند در سطح دنیا درخشانتر ظاهر شود به شرط آنکه در این مسیر قرار گیرد.
دکتر خطیبی ادامه داد: فشار فزاینده بیکاری دانشآموختگان دانشگاهی، بهره وری پایین بنگاههای اقتصادی و از طرف دیگر رشد سرسام آور هزینههای تولید، قبل از اینکه بحران اقتصادی باشد نشان دهنده این است که دانشگاهها به رسالتی که داشتند خوب عمل نکردند.
معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه دانشگاهی در تراز انقلاب است که از روشهای سنتی و آموزش مطلق بیرون آید، اظهار داشت: دانشگاهی که دغدغه معیشت مردم را دارد و ایجاد شغل میکند در مسیر تحول قرار میگیرد و در دوره جدید؛ وزارت علوم با تأسیس معاونت نوآوری و فناوری؛ اهتمام ویژهای دارد تا با همکاری و همراهی رؤسای دانشگاهها این امر محقق شود.
دکتر خطیبی با بیان اینکه رشد دانشگاه صنعتی شاهرود در چند سال اخیر چشمگیر بوده است، تصریح کرد: سه رکن اساسی اعضای هیات علمی، یاوران علمی و دانشجویان، باید با مدیریت دانشگاه همراه باشند و اگر این همافزایی وجود داشته باشد، دسترسی به اهداف بلند مدت آسانتر میشود.