رئيس اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت خبر داد:
رشد 2 درصدي تغذيه انحصاري با شير مادر
برکاتي گفت: در سالهای اخیر تغذيه انحصاري با شير مادر در شش ماه نخست بعد از توليد دو درصد رشد داشته است.
رئيس اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت در مصاحبه اختصاصي با خبرنگار خبرگزاري صدا و سيما در حاشيه همايش پيشگيري از آسيب و مرگ و مير کودکان افزود: در 10 سال گذشته تغذيه با شير مادر رشد داشته است و بررسي ها نشان مي دهد 53 درصد مواليد در شش ماه نخست پس از تولد فقط از شير مادر تغذيه مي شوند.
وي ادامه داد: نقش مشاورين شيردهي بسيار حائز اهميت است تا بتوانند طي يک بسته خدمتي به مادر آموزش لازم در اين زمينه را ارائه دهند.
برکاتي گفت: ظرف دو سال اميدواريم در همه مراکز بهداشتي و درماني مشاور شيردهي داشته باشيم.
رئيس اداره سلامت کودکان افزود: شروع تغذيه با شير مادر در ساعات اول تولد الزامي است؛ تماس پوست به پوست مادر و نوزاد به طور چشمگيري در حفظ آرامش کودک و روند رشد او اثر مي گذارد، البته اين فرهنگ با مد شدن سزارين در تضاد است.
برکاتي تاکيد کرد: البته ميزان سزارين در يکي دو سال اخير رو به کاهش است.
رئيس اداره سلامت کودکان گفت: آگاهي دادن، اطلاع رساني و تهيه پکيج هايي براي خانواده ها از جمله اقدامات وزارت بهداشت و درمان در زمينه ترويج فرهنگ تغذيه با شير مادر است که بصورت رايگان در اختيار خانواده ها قرار مي گيرد.
60 درصد مرگ و مير کودکان در سنين يک تا 12 ماهگي
دکتر حامد برکاتي در همايش پيشگيري از آسيب و مرگ و مير کودکان نیز گفت: بيش از 60 درصد مرگ و مير کودکان در سنين يک تا 12 ماه رخ مي دهد.
وی افزود: روند مرگ و مير کودکان رو به کاهش است و به کمتر از 16 نفر در هر هزار تولد رسيده است.
رئيس اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت ادامه داد: در گذشته بيشترين آمار مرگ و مير کودکان در کشور به علت ابتلا به بيماري هاي اسهال و عفونت تنفسي بود، اما اين آمار در شرايط کنوني به کمتر از هزار و 500 مورد رسيده است.
برکاتي گفت: 70 درصد مرگ و مير کودکان زير پنج سال نوزادان نارس هستند و بيش از سه چهارم مرگ و مير کودکان زير يک سال به علت نارسايي هاي حين تولد رخ مي دهد.
وي با بيان اينکه 62 درصد کودکان در بيمارستان فوت مي کنند افزود: برنامه ملي آموزش والدين و مربيان تحت عنوان برنامه احياء پايه از اوايل سال آينده اجرايي مي شود و در اين برنامه سعي شده است ضمن آموزش احيا به والدين در کنترل مرگ و ميرهاي ناشي از کندي روند احيا پيشگيري شود.
همايش پيشگيري از آسيب و مرگ و مير کودکان به مدت دو روز تا فردا در سالن همايش هاي بين المللي رازي تهران برگزار مي شود.
مرگ روزانه بيش از 2 هزار کودک در جهان
دبير عملي همايش آسيب و مرگ و مير کودکان نیز در این همایش گفت: متاسفانه روزانه بيش از 2 هزار کودک در جهان جان خود را از دست مي دهند.
دکتر الهام طلاچيان افزود: اين مرگ و مير اصلاً تصادفي نيست و قابل پيشگيري است.
وي گفت: در گزارش سازمان بهداشت جهاني با افزايش سن آسيب جاني کودکان بيشتر مي شود و به حدود 40 درصد مي رسد.
طلاچيان ادامه داد: غرق شدگي، حوادث ترافيکي و عفونت هاي تنفسي از آسيب هاي جدي در بروز مرگ و مير کودکان است که همه اين موارد قابل پيشگيري است.
دبير علمي اين همايش گفت: راهکارهاي علمي اثبات مي کند براي پيشگيري از اين مرگ و ميرها پرسنل درماني و والدين نيازمند آموزش هستند.
وي افزود: استفاده از صندلي ماشين، حفاظ شنا، پيشگيري از سقوط و داشتن تغذيه اي سالم راهکارهاي ساده اي است که مي تواند ميزان مرگ و مير کودکان در معرض آسيب را به يک سوم کاهش دهد.
طلاچيان گفت: ادغام برنامه هاي پيشگيري از بلايا در بسياري از کشورها در اولويت قرار دارد و ما نيز در تلاشيم مشاوره پيشگيري از آسيب کودکان را به الزامي براي خانواده ها و تمامي پرسنل درماني اعم از پزشک، پرستار و ساير نيروهاي درماني آموزش تبديل کنيم.
******
برکاتي گفت: در سالهای اخیر تغذيه انحصاري با شير مادر در شش ماه نخست بعد از توليد دو درصد رشد داشته است.