استقرار نظام مراقبتهاي اوليه در نيمه اول 95
قائم مقام وزارت بهداشت از برنامه اين وزارتخانه براي استقرار نظام مراقبتهاي اوليه در نيمه اول 95 درکشور خبر داد.
دکتر ايرج حريرچي در حاشيه اولين همايش سراسري پزشک خانواده که در سالن اجلاس سران برگزار شد در مصاحبه اختصاصي با خبرنگار
خبرگزاري صدا و سيما گفت: نظام ارجاع و سطح بندي خدمات طبق اسناد بالادستي و سياستهاي کلي سلامت وظيفه و هدف اصلي وزارت بهداشت است.
وي افزود: با توجه به منابع مالي موجود و تعداد پزشک در دسترس، برنامه چند لايهاي داريم که هدف اصلي آن در دراز مدت اختصاص يک مراقب سلامت در روستا و يک کارشناس سلامت در شهر براي همه مردم است.
حريرچي گفت: اين کارشناس و مراقبان سلامت آموزشهاي لازم را ديدهاند و به صورت فعال ارائه خدمت ميکنند و بدين ترتيب همه مردم به يک پزشک خانواده متصل ميشوند.
قائم مقام وزارت بهداشت افزود : براي اجراي آن نيز يک برنامه 10 تا 15 ساله در نظر گرفته شده است.
وي افزود: در حال حاضر براي تمام روستاييان و شهرهاي زير 28 هزار نفر و فارس و مازندران اين نظام تکميل شده است.
سخنگوي وزارت بهداشت گفت: به تدريج نيز قرار است به شهرهاي زير 50 هزار نفر و بعد از آن زير 100 هزار نفر برسد.
اگر مدل درست پزشک خانواده اجرا شود، مي تواند دروازه بان اصلي نظام سلامت باشد
وي با اشاره به اينکه اگر مدل درست پزشک خانواده اجرا شود، مي تواند دروازه بان اصلي نظام سلامت باشد افزود: با توجه به بودجه سالانه و هزينههاي نظام سلامت براي پزشک خانواده هرسال برنامه ريزي ميکنيم واکنون 2027 ميليارد تومان براي پزشک خانواده اعتبار داريم.
حريرچي گفت: در حال حاضر 28 ميليون روستايي تحت پوشش پزشک خانواده اند، 17 هزار خانه بهداشت، 2500 مرکز پزشک بهداشتي و درماني و 6000 پزشک داريم که در زمينه پزشک خانواده فعاليت ميکنند.
قائم مقام وزارت بهداشت با اشاره به اينکه اين ارقام امسال و سال آينده قابل تامين نيست، افزود: وزارت بهداشت به دولت و مجلس يک پيشنهاد جدي داده است که منابع جديد مثل ماليات بر سيگار و افزايش سهم ارزش افزوده را براي اين وزارتخانه در نظر بگيرد.
دانلود تصویر
***********