دبير شوراي ستاد راهبردي اجراي نقشه جامع علمي کشور:
بودجه پژوهشي در برنامه ششم اندک است
منصور کبگانيان گفت: بودجه پژوهشي پيشنهادي در لايحه برنامه احکام ششم بسيار کم است و به هيچ وجه ما را به اهداف چشم انداز و نقشه جامع علمي کشور و همچنين مطالب درخواستي مقام معظم رهبري نمي رساند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاري صدا وسيما، دبير شوراي ستاد راهبردي اجراي نقشه جامع علمي کشور پس از اتمام هفتاد و دومين شوراي ستاد راهبردي اجراي نقشه جامع علمي کشور در جمع خبرنگاران حاضر شد و گفت: با توجه به نهايي شدن احکام برنامه ششم براي تقديم به مجلس نکات و نگرانيهايي از طرف اعضاي ستاد مطرح شد که نشان مي داد اين احکام با پيشنهاد دستگاهها و وزارتخانه هاي ذيربط مقداري تداخل و در پاره اي موارد فاصله دارد و اين نکات تغييرات مهمي کرده است.
کبگانيان با اشاره به درخواست دستگاههاي فعال علم و فناوري از سازمان مديريت افزود: از اين سازمان تقاضا شد پيشنهادهاي کارشناسي شده اي را که از سوي وزارتخانه و دستگاههاي مربوطه در شوراي ستاد راهبردي اجراي نقشه جامع علمي کشور نهايي شده بود را مد نظر قرار بدهد.
وی با اشاره به خلا جدي در نگاشت نهادي و ساختارهاي علمي و فناوري کشور گفت : چندي پيش از جهاد دانشگاهي تقاضا شد تا اساسنامه نهاد متولي جهاد ملي پژوهش ها و فناوري (آر تي او) را اصلاح کند که اين اتفاق امروز نهايي شد و به دبيرخانه شوراي ستاد راهبردي اجراي نقشه جامع علمي کشور تقديم شد و بعد از بررسي هاي کارشناسي در جلسه ستاد طرح مي شود.
دبير شوراي ستاد راهبردي اجراي نقشه جامع علمي کشور با اشاره به جايزه بين المللي مصطفي پيامبر اعظم (ص) افزود : اعضاي ستاد ضمن اينکه از زحمات معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري تشکر کرده اند در عين حال خلا حضور مقامات عاليرتبه نظام در هنگام اهدا جوايز را متذکر شدند و قرار شد در ادوار بعد از سطوح عالي تر نظام بيايند و در اين جايزه شرکت کنند.
کبگانيان همچنين در خصوص طرح آمايش آموزش عالي که در جلسه قبل ارائه شده بود گفت: جلسه امروز با حضور نمايندگاني از دستگاههاي ذينفع در حوزه علم وفناوري و همچنين نمايندگان دستگاههاي صنعتي مثل معاون وزير صنعت و معاون وزير کار برگزار شد و اعضا نقد و پيشنهادات خودشان را درباره طرح آمايش آموزش عالي ارائه دادندو به جمع بندي مناسبي رسيديم.
وي با بيان اينکه بخش هايي از اين سند پيشنهادي به اسناد پشتيبان منتقل مي شود افزود: در اين جلسه بر التزام به شاخص هاي نقشه جامعه علمي کشور تاکيد شد به اين خاطر که شاخص ها و اعداد و ارقامي در نقشه جامع علمي کشور پيش بيني شده است و اگر قرار باشد به علت دشوار بودن دسترسي به اين شاخص ها خارج از اين چارچوب عمل شود اعضا بايد پيشنهادهاي شان را در جلسه بعد ارائه کنند تا بررسي شود.
دبير شوراي ستاد راهبردي اجراي نقشه جامع علمي کشور با تاکيد بر اينکه دانشگاه آزاد اسلامي حتما بايد در آمايش آموزش عالي ديده شود گفت: هماهنگي ميان نظام دولتي و غير دولتي حتما در اين سند بايد لحاظ شود به همين خاطر مصوب شد که وزارت علوم و وزارت بهداشت تعهد کنند که بخش آموزش عالي در بخش غير دولتي به ويژه دانشگاه آزاد در يک استاندارد هماهنگ حرکت کنند.
کبگانيان در پايان افزود: قرار شده است روي ساختاري کار شود که اين ساختار متولي سند آمايش آموزش عالي باشد به نحوي که دستگاههاي متولي عرضه آموزش مثل وزارت علوم، وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش و نهادهاي متولي تقاضاي آموزش مثل وزارت کار، وزارت صنعت و وزارت کشاورزي به طور مستمر امور مرتبط با اين طرح را رصد کنند و برنامه هاي پيشنهادي خود را ارايه کنند به همين خاطر جلسه بعد با حضور معاونان وزارتخانه ها برگزار مي شود تا سند آمايش آموزش عالي آماده شود و به تصويب نهايي برسد.
******