همايش نودمين سال تاسيس موسسه رازي آغاز شد
همايش نودمين سال تاسيس موسسه تحقيقات واکسن و سرم سازي رازي در مرکز همايش هاي بين المللي صدا و سيما آغاز شد.
به گزارش خبرگزاري صدا و سيما ، توليدات اين موسسه در جهت خدمت رساني به سلامت انسانها و صنعت دام و طيور، در کشور و خاورميانه منحصر بفرد بوده و از معدود مراکز تحقيقاتي بزرگ دنياست.
در اين موسسه، با وجود تحريم ها، بيش از 70 نوع واکسن و فرآورده بيولوژيک انساني، دام و طيور و آبزيان توليد مي شود که از 9 واکسن استراتژيک مورد استفاده انسان هفت واکسن (فلج اطفال، سرخک، سرخجه، اوريون، ديفتري، کزار و سياه سرفه) در اين موسسه توليد مي شود.
اين موسسه با توليد بالغ بر 90 درصد واکسن هاي دامي و حدود 55 درصد واکسن هاي طيور کشور به تامين سلامت انساني و دامي کمک به سزايي کرده است.
همچنين 100 درصد نياز کشور به سرم هاي درماني ضدر مار گزيدگي و عقرب زدگي با توليدات اين موسسه تامين مي شود.
همزمان با همايش بزرگداشت نودمين سال تاسيس موسسه رازي از سرديس دکتر لويي دلپي، دکتر مرتضي کاوه، دکتر عزيز رفيعي و پروفسورسيد حسين ميرشمسي با حضور مسئولان کشوري در مرکز بين المللي همايش هاي صدا و سيما رونمايي مي شود.
هر يک از اين چهره ها در زمان خود خدمات ارزشمندي براي موسسه رازي انجام دادند که آثار درخشان آن تا امروز ماندگار است.
دکتر "دلپي" در ساختار جديد و شکل گيري عصر جديد موسسه نقشي کليدي داشت و با
تکنيک هاي تشخيصي و توليد واکسن هاي موسسه بر اساس استانداردهاي روز اروپا، اين موسسه را متحول کرد.
دکتر "کاوه" با تخصص ميکروب شناسي به مدت 12 سال رياست اين موسسه عظيم را به عهده داشت و دکتر "رفيعي" از نخستين افرادي بود که براي ادامه تحصيل در رشته ميکروب شناسي به فرانسه اعزام شد و 16 سال رئيس موسسه رازي بود.
دکتر ميرشمسي به دليل تلاش براي توليد واکسنهاي دامي، واکسن و سرم ديفتري، کزاز، سياه سرفه، و همچنين توليد واکسن براي بيماريهاي ويروسي سرخک، فلج اطفال، سرخجه، و اوريون و انتقال دانش فني ساخت اين واکسنها به کشور، پدر واکسن ايران خوانده مي شود.
وي بنيانگذار توليد واکسن هاي انساني در موسسه تحقيقات و سرم سازي رازي بود.