پول گندمکاران تا آخر شهریور تسویه می شود
مدیر عامل بانک کشاورزی با تأکید بر اینکه بدهی گندمکاران تا آخر شهریور تسویه می شود، گفت: تاکنون ۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان از طلب کشاورزان پرداخت شده است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، مرتضی شهیدزاده درنشست خبری افزود: با برنامه ریزیهای دولت و پیگیریهای وزیرجهاد کشاورزی و سازمان مدیریت وبرنامه ریزی کشور وهمکاری نظام بانکی بقیه طلب کشاورزان تا آخر شهریور پرداخت می شود که این سرعت عمل درتاریخ خرید تضمینی گندم از کشاورزان کم نظیر است.
وی با اشاره به اینکه خرید تضمینی گندم پس از 10 سال با تدبیر دولت به بانک کشاورزی واگذار شد ، گفت: پرداخت وجوه گندم قبلاً تا آبان و آذرماه طول می کشید اما با هماهنگی های انجام شده با ارکان دولت و بانک ها همه بدهی گندمکاران تا آخر شهریور پرداخت خواهد شد.
مدیرعامل بانک کشاورزی همچنین از راه اندازی مجدد حساب قرض الحسنه ویژه بخش کشاورزی خبر داد و افزود: بانک کشاورزی تا سال 84 دو نوع حساب قرض الحسنه عمومی و قرض الحسنه ویژه کشاورزی داشت که حساب قرض الحسنه ویژه کشاورزی که هدف آن پرداخت منابع ارزان قیمت برای کمک به کشاورزان است در دولت های نهم و دهم متوقف شد.
آقای شهیدزاده گفت: با واقع بینی بانک مرکزی امسال این اجازه به بانک کشاورزی داده شد تا تسهیلات ارزان قیمت به کشاورزان پرداخت شود.
مدیرعامل بانک کشاورزی همچنین با اشاره به اینکه صندوق توسعه ملی بیشترین همکاری را با بانک کشاورزی داشته است ، افزود : پارسال با هدف توسعه طرح های ملی و صنعتی کشاورزی از جمله توسعه گلخانه ها ، توسعه پرورش ماهی در قفس و توسعه دامداری صنعتی از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی اختصاص داده شد که کاهش قیمت ، افزایش تولید در واحد سطح و کاهش مصرف انرژی دستاورد اجرای این طرح ها بود.
وی گفت: سال گذشته 17 هزار میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی به بخش کشاورزی اختصاص یافت که 94 و نیم درصد آن به عقد قرارداد انجامید.
شهیدزاده افزود: در سال 92 از حساب صندوق توسعه ملی فقط 8 هزار میلیارد ریال به بخش کشاورزی پرداخت شد که 2 هزار و 900 میلیارد ریال آن منجر به عقد قرارداد شد که نشان می دهد پارسال میزان تخصیص 2 و نیم برابر و میزان جذب حدود 3 برابر افزایش یافته است.
مدیرعامل بانک کشاورزی ، توسعه همکاری های بین المللی را از جمله اقدامات بانک کشاورزی به ویژه در دوره تحریم بیان کرد و گفت: این بانک در دوران تحریم از بانک های فعالی بود که در همکاری های بین المللی هم منابع مورد نیاز بخش کشاورزی را جذب کرد و هم خدمات مورد نیاز و امور ارزی دیگر بانک ها را انجام داد.
شهیدزاده افزود: پارسال 3 میلیارد دلار گشایش اعتبار اسنادی و 2 و 3 دهم میلیارد دلار حواله ارزی برای واردات در بانک کشاورزی انجام شد.
وی گفت: همچنین در این مدت 535 میلیون دلار ثبت سفارش در بانک کشاورزی انجام شد که نسبت به سال قبل آن دو برابر افزایش داشت.
مدیرعامل بانک کشاورزی افزود: 12 میلیارد دلار نیز برای سایر بانک های کشور گشایش اعتبار اسنادی و خدمات ارزی انجام دادیم و ظرفیت های تخصصی بانک کشاورزی به عنوان بانک پرقدرت تخصصی و توسعه ای ابزار در اختیار دولت بود.
شهیدزاده درباره برنامه این بانک در دوران بعد از تحریم نیز گفت: در دوره پساتحریم برنامه داریم که بتوانیم با ابزار و فناوری های نوین ارائه خدمات به بخش کشاورزی را توسعه بدهیم و در خدمت تولید در بخش کشاورزی باشیم.
وی از حضور فعالانه ایران در نهاد آپراکا خبر داد و افزود: این نهاد بین المللی که 70 عضو از 23 کشور دارد برای توسعه پایدار روستاها و بخش کشاورزی فعالیت می کند.
مدیر عامل بانک کشاورزی گفت: ایران در کنار کشورهایی مانند چین ، هند ، ژاپن ، تایلند ، اندونزی ، مالزی ، کره جنوبی و روسیه عضو این اتحادیه بین المللی است که یازدهمین کمیته اجرایی آن در مهرماه در بابلسر برگزار خواهد شد.
شهیدزاده ابراز امیدواری کرد کشورهای عضو اتحادیه آپراکا بتوانند با استفاده از منابع یکدیگر در جهت توسعه بخش کشاورزی و توانمند سازی روستاها موفق باشند.
وی همچنین با اشاره به اینکه در سال گذشته 280 هزار میلیارد ریال اعتبارات بخش کشاورزی تأمین شد ، افزود: این رقم امسال به 302 هزار میلیارد ریال افزایش خواهد یافت.
مدیرعامل بانک کشاورزی از بکارگیری توان بازار سرمایه برای توسعه بخش کشاورزی خبر داد و گفت: بکارگیری سیستم ارزی صندوق توسعه ملی برای توسعه کشاورزی نیز از دیگر برنامه های امسال است و در سال جاری تاکنون 500 میلیون دلار با صندوق توسعه ملی قرارداد بسته ایم که تا پایان سال به یک و نیم میلیارد دلار می رسد.
شهیدزاده با تاکید بر اینکه سود ده نبودن بخش کشاورزی از ذهن ها پاک شده است ، افزود: اعتقاد داریم اگر فعالیت کشاورزی دانش محور باشد با وجود ریسک های مختلف می تواند سود ده باشد ، هم درآمد بالایی داشته باشد و هم تولید ثروت کند.
وی تاکید کرد: بانک کشاورزی به عنوان نهاد تخصصی و توسعه ای با هزار و 400 کارشناس خبره کشاورزی به عنوان مشاور در کنار توسعه کشاورزی کشور در خدمت بخش کشاورزی کشور خواهد بود.
شهیدزاده افزود: هفت اولویت راهبردی از جمله تأمین مالی پایدار دولت ، کاهش اتکای دولت به درآمد نفت ، افزایش ثروت آفرینی ، ایجاد و یکپارچه سازی سامانه های مدیریتی ، افزایش شفافیت مالی و اداری ، توسعه هدفمند سرمایه انسانی و مشارکت فعال در سیاست گذاری و قانون گذاری در بانک کشاورزی تدوین شده است.
مدیرعامل بانک کشاورزی گفت: بانک کشاورزی با هزار و 907 شعبه در سراسر کشور از بزرگترین شبکه نظام بانکی و بازوی بانکی تخصصی و توسعه ای دولت است که سهم بزرگی در ارائه خدمات به بخش کشاورزی دارد.
شهیدزاده افزود: بیش از 700 شعبه ما در شهرستان ها داریم و بیش از دو سوم منابع جمع آوری شده در این شعب برای توسعه بخش کشاورزی در اختیار شعبی قرار گرفت که در روستاها و در محل تولید کشاورزی قرار دارد.
وی گفت: بیش از 90 درصد منابع این بانک به بخش کشاورزی اختصاص یافته است.
خبر خوش مدیرعامل بانک کشاورزی برای کشاورزان
مدیرعامل بانک کشاورزی تصویب افزایش سرمایه این بانک را خبر خوش برای کشاورزان اعلام کرد و گفت : با حمایت دولت افزایش سرمایه بانک کشاورزی به ارزش 20 هزار میلیارد ریال تصویب شده است که تا آخر سال در اختیار قرار می گیرد.
مرتضی شهیدزاده با تاکید بر توجه دولت به بخش کشاورزی افزود : در مرحله نخست 5 هزار میلیارد ریال برای افزایش سرمایه به بانک کشاورزی اختصاص یافت که با این اقدام سرعت تسهیلات دهی به متقاضیان در بخش کشاورزی افزایش می یابد.
مدیرعامل بانک کشاورزی گفت: این بانک پارسال 280 هزار میلیارد ریال تسهیلات به متقاضیان در بخش کشاورزی پرداخت کرد که امسال به بالای 300 هزار میلیارد ریال افزایش خواهد یافت.
پرداخت اعتبارات خرد تا 72 ساعت
مدیرعامل بانک کشاورزی از طراحی سامانه پرداخت اعتبارات خرد به متقاضیان بخش کشاورزی خبر داد و گفت : در این سامانه در 48 تا 72 ساعت پس از ثبت درخواست متقاضی ، تسهیلات به حساب کشاورز پرداخت میشود.
شهیدزاده در ادامه نشست خبری افزود : پارسال تا سقف 20 میلیون تومان و امسال امکان پرداخت تا سقف 50 میلیون تومان از محل سامانه اعتبارات خرد وجود دارد.
مدیرعامل بانک کشاورزی با بیان اینکه کشاورزان از طریق درخواست اینترنتی یا مراجعه به بانکها می توانند از این تسهیلات برخوردار شوند ، گفت: 93 درصد وثیقه تسیهلات بانک کشاورزی برای کشاورزان وثایق منقول و کمتر از 7 درصد وثایق غیرمنقول است که این روش در نظام بانکی ایران منحصربفرد محسوب می شود.
شهیدزاده تصریح کرد: حدود 132 هزار و 468 میلیارد ریال تسهیلات بانکی را تاکنون تمدید کردهایم.
وی گفت : سیاست جدید بانک کشاورزی در ارتباط با بدهکاران خودداری از تملیک املاک آنان است و در صورتی که بدهکاران بدهی معوقی داشته باشند اصلا سراغ تملیک اموال نخواهیم رفت و
با تعامل این کار راحتتر پیش خواهد رفت.
مدیرعامل بانک کشاورزی در ارتباط با بخشودگی تسهیلات کشاورزان گفت: بانک کشاورزی 16 هزار میلیارد ریال را پارسال بخشیده است.
شهیدزاده گفت : بانک کشاورزی در حدود 253 هزار میلیارد ریال پارسال تسهیلات پرداخت کرده که بیش از 96 درصد این تسهیلات مبلغی کمتر از 50 میلیون تومان بوده است.
وی همچنین درباره تصمیمگیری نرخ تسهیلات بخش کشاورزی افزود: شورای پول و اعتبار باید
تصمیم بگیرد و براساس ماده 92 قانون برنامه پنجم یارانه هرگونه کاهش در نرخ تسهیلات را دولت تامین کند.
شهیدزاده درباره برخی اما و اگرها درباره تاسیس یک بانک مشابه بانک کشاورزی گفت : تاسیس بانک جدید در بخش کشاورزی یک فرض محال است.
وی افزود: سال گذشته سازمان بازرسی کل کشور با نظارت بر طرحهای بانکهای مختلف و بررسی آن بانک کشاورزی را برترین بانک انتخاب کرده و از لحاظ سلامت هم بانک کشاورزی در میان بانکها برتر است.