ارائه برنامه راهبردی کنترل تب مالت به دولت
رئیس سازمان دامپزشکی کشور: برنامه راهبردی کنترل بیماری تب مالت برای اجرا به دولت و مجلس شورای اسلامی ارائه شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، مهدی خلج در جلسه خبری امروز با اشاره به اینکه در 5 ماه نخست امسال 25 میلیون و 650 هزار نوبت واکسیناسیون بر ضد بیماری تب مالت انجام شده است افزود: برای اجرای برنامه راهبردی کنترل بیماری تب مالت 123 میلیارد تومان اعتبار نیاز است که در صورت تامین، اقدامات گسترده ای انجام خواهد شد.
وی گفت: در 6 ماه نخست سال گذشته 18 میلیون و 900 هزار نوبت واکسیناسیون برضد تب مالت انجام شد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: تعداد واکسیناسیون تب مالت در 5 ماه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 36 درصد افزایش یافته است.
خلج درباره شرایط بیماری تب برفکی گفت: براساس گزارش های موجود این بیماری در 5 ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 68 درصد کاهش یافته است.
وی افزود: واکسیناسیون بیماری شاربون نیز در 13 استان کشور قطع شده است و با وجود این اقدام شیوع این بیماری در دامداری های صنعتی 20 درصد کاهش داشته است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور درباره شیوع بیماری طاعون در دامهای سبک گفت: آمار ابتلای دامهای سبک گوسفند وبز در 5 ماه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 55 درصد کاهش یافته است.
خلج افزود: آمار واکسیناسیون بیماری های نیز در پنج ماه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش عملکرد داشته است.
وی گفت: از 147 هزار و 700 نوبت واکسیناسیون بر ضد بیماری هاری در 5 ماه نخست سال گذشته به 162 هزار نوبت واکسیناسیون در 5 ماه نخست امسال رسیده ایم.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور پوشش واکسیناسیون بیماری های دامی را در 5 ماه نخست سال گذشته 124 میلیون و 400 هزار نوبت اعلام کرد و افزود: تعداد نوبت واکسیناسیون بیماری های دامی در 5 ماه نخست امسال به 124 میلیون و 600 هزار مورد رسیده است.
خلج گفت: براساس گزارش های موجود درصد شیوع بیماری های ویروسی دامی در 5 ماه نخست امسال 28 درصد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته است.
مصرف دارو منطقی و نظارت می شود
رئیس سازمان دامپزشکی کشور از اجرای طرح ساماندهی و مصرف منطقی دارو در دامداری ها و مرغداریها خبر داد.
خلج با اشاره به اینکه مصرف دارو در دامداریها و مرغداری ها باید بهینه و منطقی شود ، گفت : از این پس برای ترویج مصرف منطقی دارو و ارائه دقیق خدمات بهداشتی ؛ کارشناسان و متخصصان سازمان دامپزشکی در زنجیره های تولید در قالب مدیریت بهداشتی فعالیت خواهند کرد.
وی افزود: این مدیران میزان نیاز مجموعه تولیدی را به انواع دارو و واکسن برآورد می کنند و دامداری ها و مرغداریها براساس این برآورد واکسن و دارو دریافت خواهند کرد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: با استقرار مدیریت بهداشتی منسجم مسئولیت دریافت میزان دارو و مصرف آن در اختیار و کنترل یک نفر قرار می گیرد.
خلج افزود : با اجرای این طرح هزینه های اضافی واحد تولیدی نیز کاهش می یابد و از خروج ارز از کشور نیز جلوگیری خواهد شد.
وی همچنین از ایجاد شرایط سخت گیرانه برای احداث داروخانه حیوانات خبر داد و گفت: برای مصرف بهینه دارو و جلوگیری از هدررفت سرمایه ، شرایط دریافت مجوز داروخانه سخت تر می شود و در داروخانه های موجود نیز فقط داروهای مورد نیاز حیوانات کوچک یا خانگی عرضه خواهد شد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: واحدهای بزرگ دامداری و مرغداری دارو و واکسن مورد نیاز خود را از طریق مدیر خدمات بهداشتی درخواست و دریافت خواهند کرد.
بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کشور وجود ندارد
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: بررسی برداشت 101 هزار و 400 نمونه از کشتارگاهها و مرغداریهای، انجام 154 هزار مورد آزمایش سرمی و مولکولی و 68 هزار نوبت بازدید نشان می دهد بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کشور وجود ندارد.
خلج با اشاره به اینکه کنترل و مدیریت بیماری ها باید در زمان مناسب و بموقع انجام شود ، افزود: برای کنترل بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان 208 هزار خودروی ویژه حمل لاشه مرغ و مرغ زنده شستشو و ضدعفونی شد.
وی از آغاز برنامه دوم پایش بیماری آنفلوآنزا با آغاز فصل سرد خبر داد و گفت: برای جلوگیری از شیوع مجدد این بیماری طرح پایش و بازرسی مرحله دوم از مرغداریها و کشتارگاهها از پایان شهریور یعنی ابتدای فصل پاییز انجام می شود تا اطمینان لازم ایجاد شود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور از کاهش 62 درصدی بیماری ویروسی وی اچ اس در مزارع آبزیان سردآبی کشور خبر داد و افزود : این بیماری از بیماری های خطرناک آبزیان سردآبی است که در اردیبهشت سال 92 بیش از 300 مزرعه را درگیر کرد و در پی اقدامات بهداشتی تعداد مزارع آلوده به بیماری وی اچ اس به 156 مزرعه در سال 93 رسید و امسال فقط در 23 مزرعه این بیماری گزارش شد.
خلج گفت: برای مقابله با شیوع احتمالی بیماری تب برفکی آمادگی لازم و کافی وجود دارد و اقدامات مناسبی برای مدیریت این بیماری انجام شده است.