پخش زنده
امروز: -
سخنگوی کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی مجلس گفت: سال ۸۸ حدود ۱۲ هزار مبتلا به تب مالت (بروسلوز) درایران ثبت شده درحالیکه در سال ۹۳ بیست هزار مورد به ثبت رسیده است و این یعنی افزایش ۷۰ درصدی.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری صدا و سیما در حاشیه همایش مدیریت بروسلوز دامی در کشور گفت: امروزه بیشتر کارهای سلامت در بخش درمان انجام می شود درحالیکه باید روی پیشگیری کار شود لذا باید بخشی از اعتبارات حوزه سلامت ، در اختیار سازمان دامپزشکی قرار گیرد.
محمد مهدی برومندی گفت: نگاه به بهداشت و سلامت در کشور باید کلان باشد؛ مشکل امروز این است که به علت عدم هماهنگی بین بخشی دستگاه ها،نگاه ما دفاع سازمانی می شود درحالیکه باید از تولید تا مصرف موادغذایی را به صورت زنجیره در ارگان های مختلف دنبال کنیم.
برومندی تاکید کرد: امروز بیشتر کارهای سلامت در بخش درمان متمرکز شده است درحالیکه پیشگیری اولویت دارد.
وی با بیان اینکه بخشی از بودجه های سلامت کشور را باید به دامپزشکی که در خط اول مقابله و پیشگیری از بیماری های مشترک دام و انسان قراردارد اختصاص دهیم گفت: پیشنهاد ما تشکیل کمیسیونی مشترک بین کمیسیون های کشاورزی و بهداشت مجلس است تا با برنامه ریزی بهتر در بودجه سال آینده و اعتبارات در یک کار کارشناسی قوی برای ارتقای سلامت جامعه برنامه ریزی شود.
مبارزه با بروسلوز، در ایران پیچیده تر است
سخنگوی کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی افزود: مبارزه با بروسلوز در همه مناطق دنیا بسیار پیچیده و دشوار است و در ایران نیز به علت قرارگرفتن در منطقه ای که کشورهای اطراف آن قدرت کافی برای کنترل بیماری ها را ندارند پیچیده تر می شود و ما شاهد قاچاق دام نیز هستیم.
وی گفت: همچنین به علت تحریم و محدودیت ورود واکسن های خارجی و محدودیت منابع مالی و کمبود در بخش مشکلات بیمهای برای دامداران، در سال های 88 تا 90 کمبود واکسن و ناکافی بودن پوشش واکسن برای دام ها به وجود آمد و این موضوع افزایش تب مالت امروز را رقم زده است.
برومندی افزود: این درحالیست که با افزایش چهار درصدی پوشش واکسن در سال 93 به نسبت سال های پیش کار واکسیناسیون شتاب گرفته است و در سال های آینده شاهد کاهش تب مالت انسانی در کشور خواهیم بود.