تاکید نامزد انتخابات آمریکا بر تشدید تحریمهای ایران
نامزد انتخابات آمریکا ضمن انتقاد شدید از توافق وین، بر لزوم تشدید تحریمهای ایران تاکید کرد.
به گزارش مونیتورینگ
خبرگزاری صدا و سیما، سناتور مارکو روبیو از اعضای جمهوری خواه سنای آمریکا از ایالت فلوریدا که از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری سال دو هزار و شانزده آمریکا است در یکی از تجمع های انتخاباتی اش در باشگاه اقتصادی شهر دیترویت که شبکه تلویزیونی سی اسپن پخش می کرد گفت: «گروه (تکفیری صهیونیستی) داعش در عراق بسیار قدرت گرفته است.
این گروه دیگر فقط یک گروه تروریستی نیست بلکه سازمانی است که بخشهایی از عراق و سوریه را در کنترل خودش دارد و در لیبی نیز حضور پررنگی دارد و از آنجا، در منطقه سینا عملیات انجام می دهد. این گروه از همینجا علیه اروپا نیز حملاتی صورت خواهد داد.
حضور این گروه در افغانستان نیز افزایش یافته است. باتوجه به مشکلاتی که در زمینه سران طالبان پیش آمده، گروه داعش در تلاش است جای طالبان را در افغانستان بگیرد و به اصلی ترین گروه شبه نظامی در این کشور تبدیل شود.
دیگر این گروه ، گروهی کوچک نیست بلکه روز به بروز بر قدرت آن افزوده می شود. این گروه، گروه سنی افراطی است و درنهایت هم، خود سنی ها باید این گروه را شکست بدهند. خود سنی ها باید این افراط گرایی را رد کنند و آن را شکست بدهند.
ما باید آنها را تقویت کنیم تا این کار را انجام بدهند. در کوتاه مدت، رسیدن به این هدف مستلزم اقدامات بیشتر آمریکا است.
باید اقداماتی صورت پذیرد ازقبیل اینکه همه منابع مالی و راه های تبلیغات این گروه قطع شود.
باید از نیروهای ویژه برای دستگیری سران این گروه استفاده شود و تصاویر دستگیری آنها به صورت اینترنتی منتشر شود تا هم این گروه تحقیر شود و هم جهانیان ببینند که این گروه، شکست ناپذیر نیست.
می توان این گروه را شکست داد. باید نیروهای محلی این گروه را شکست بدهند. باید سنی های عراق در این زمینه مشارکت داشته باشند.
برای رسیدن به این هدف باید کردها و مسیحیان عراق نیز مسلح شوند.
مسیحیانی در عراق هستند که از خانه های اجدادی خودشان بیرون رانده شده اند. آنها حق دارند بتوانند از خودشان و فرزندان و خانواده هایش دفاع کنند اما می بینیم که آنها برای انجام دادن این کارها به دیگران وابسته هستند.
ما باید از نیروهای محلی با پشتیبانی هوایی و پشتیبانی لجستیک، حمایت کنیم تا آنها بتوانند این گروه را شکست بدهند.
ما باید از نیروهای عملیات ویژه و به اشتراک گذاشتن اطلاعات با نیروهای محلی نیز برای رسیدن به این هدف استفاده کنیم. فقط آمریکا می تواند زمینه اقدام دسته جمعی علیه این گروه را فراهم کند.
هیچ کشور دیگری قادر به چنین کاری نیست. گروه داعش قابل شکست است اما بدون رهبری آمریکا نمی توان به این هدف دست یافت. اگر من رئیس جمهور شوم این کار را انجام خواهم داد.»
وی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره توافق هسته ای وین گفت: «این توافق، بسیار خوبی برای ایران و توافقی بسیار بد برای دیگر کشورهای جهان است. چندین علت برای این مسئله مطرح است. ابتدا باید توجه داشت که ما با چه کشوری معامله می کنیم. ایران همانند بلژیک نیست.
ایران همانند هلند و لوکزامبورگ یا آرژانتین یا کشورهای دیگر نیست. رهبری ایران را یک روحانی شیعی افراطی برعهده دارد که نگرشهای آخرالزمانی (نبرد نهایی خیر و شر) درباره آینده دارد و براساس این نگرش، باید با جهان غیرمسلمان درگیر تقابل شد و این تقابل به جنگ بزرگ منجر می شود و پس از آن، کل جهان ذیل چتر روایت آنها از اسلام درمی آید.
این نگرش، نگرش افراطی از تشیع است. این نگرش بر ایران حاکم است.
وقتی چنین فردی بخواهد به تسلیحات هسته ای دست پیدا کند و موشکهای دوربردی داشته باشدکه بتواند با آن، شهر دیترویت آمریکا را هدف قرار بدهد، ما باید به شدت نگران باشیم. تنها راه جلوگیری از وقوع چنین اتفاقی اعمال تحریمهای شدید و تاثیرگذار علیه ایران است و به این کشور گفته شود که اگر به غنی سازی اورانیوم و فراوری پلوتونیوم مبادرت کند، ما نیز اقتصاد آن را نابود خواهیم کرد.
باید تهدید جدی برای اقدام نظامی وجود داشته باشد که براساس آن گفته شود اگر ایران تلاش کند تسلیحات هسته ای بسازد، ما به این کشور حمله خواهیم کرد. این تنها زبانی است که آنها می فهمند.
این تنها رویکردی است که می تواند نتیجه بخش باشد. اما ما بجای انجام دادن این کار، به آنها گفته ایم که با آنها برخورد خوشی خواهیم داشت و انتظار داریم آنها نیز با ما خوب برخورد کنند. ما به آنها گفته ایم که تحریمهای اعمال شده علیه آنها را برمی داریم و اجازه می دهیم میلیاردها دلار از محل برداشته شدن تحریمها نصیبشان شود.
آنها از این پول برای ساخت بیمارستان و پل و مدرسه استفاده نخواهند کرد بلکه از این پول برای تامین مالی تروریستهای عمال خود و تقویت توانمندی تسلیحات متعارف خود و استمرار ساخت موشکهای دوربرد و درنهایت هم از آن برای ساخت تسلیحات هسته ای استفاده خواهند کرد.
درست است که ایران سانتریفیوژهای دهه هزار و نهصد و هفتاد را کنار می گذارد اما بجای این سانتریفیوژها از سانتریفیوژهای سال دو هزار و پانزده و دو هزار و شانزده استفاده خواهد کرد. این به معنای آن است که ایران در فاصله زمانی کمتر از ده سال، توان صنعتی هسته ای خواهد داشت.»
وی در ادامه گفت: «ایران قول داده است فریبکاری نکند. نکته جالب توجه اینکه ایران بخشی از بازرسی ها را خودش انجام خواهد داد (براساس توافق با آژانس). ما باید به سخنان آنها گوش کنیم و ببینیم که آیا ایران به قوانین پایبند بوده است یا خیر.
کل سخن اینکه این توافق اجرایی می شود اما هیچ چیز تغییر نمی کند و ایران در کمتر از ده سال به تسلیحات هسته ای دست خواهد یافت. ما در آن زمان، قادر نخواهیم بود هیچ کاری در این خصوص انجام بدهیم. در آن زمان، دیگر هیچ تهدید جدی اقدام نظامی وجود نخواهد داشت.
برای من مهم نیست جان کری وزیر امورخارجه آمریکا در این خصوص چه بگوید. ما تجربه گذشته را در این زمینه داریم. منظورم کره شمالی است.
کره شمالی برنامه تسلیحات هسته ای دارد. چرا ما نمی توانیم به برنامه تسلیحات هسته ای کره شمالی حمله کنیم. علت این مسئله کاملا روشن است زیرا اگر ما برنامه تسلیحات هسته ای کره شمالی را هدف حمله قرار بدهیم، این کشور، سئول و توکیو و گوآم و هاوایی و سواحل غربی آمریکا را هدف قرار خواهد داد.
کره شمالی همین حالا هم می تواند این کار را انجام بدهد.
اگر ایران نیز به همین توانمندی دست پیدا کند ما در وضعی بسیار خطرناک قرار خواهیم داشت.
اگر من رئیس جمهور شوم، به سرعت تحریمهای اقتصادی را بار دیگر به اجرا خواهم گذاشت و به ایران خواهم فهماند که اگر بخواهد تسلیحات هسته ای بسازد با نیروی نظامی مواجه خواهد بود. من از اقدام نظامی به عنوان گزینه اول حمایت نمی کنم اما اگر قرار باشد بین ایران هسته ای و اقدام نظامی، یک گزینه را انتخاب کنم، من همواره گزینه اقدام نظامی را انتخاب خواهم کرد.»