پخش زنده
امروز: -
معاون امور آب وزارت نیرو گفت: قوانین مربوط به آب باید به سرعت ، قاطعیت و بدون هیچ گونه ملاحظه ای اجرا شود؛ زیرا با اجرا نشدن مقررات درکشور، مدیریت آب امکان پذیر نیست.
رحیم میدانی درگفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: ما برای چاه های مجاز کنتور هوشمند نصب می کنیم اما چاه های غیر مجازکنتور ندارند ؛ این موضوع به معنای برداشت نامحدود از چاه های غیرمجاز است که با اجرای طرح احیاو تعادل بخشی سفره های آب زیرزمینی ، این چاه ها مسدود ومشکل برطرف خواهد شد.
وی تصریح کرد: تعیین تکلیف چاه های قبل از سال 85، جلوگیری از برداشتهای غیرمجاز از چاه های مجاز و تعدیل مجوز برداشت از چاه های دارای سند بهره برداری در دشتهایی که سفره های آن با مشکل مواجه هستند ؛ بخشی از قوانین قابل اجرا درطرح احیا وتعادل بخشی سفره های آبهای زیرزمینی است.
معاون امورآب وزارت نیرو مدیریت آب را در همه دنیا یک مدیریت فرابخشی دانست و گفت: سازمان محیط زیست، وزارت جهادکشاورزی، وزارت صنعت، معدن وتجارت، وزارت کشور، قوه قضائیه و مجلس ارگانهای تاثیرگذار در بخش آب هستند؛ که ما برای مدیریت آب نیازمند همکاری آنها هستیم.
میدانی با شاره به اینکه مشکل کشورما قبل ازکم آبی وخشکسالی ، ضعف مدیریت است که باید تقویت شود افزود: مدیریت یعنی استفاده بهینه از منابع بنابراین سوء مدیریت منابع را هدر وبهره وری را کاهش می دهد.
حذف قانون حق النظاره ،آب زیرزمینی را بی ارزش کرد
معاون امورآب وزارت نیرو با اشاره به تاثیر حذف قانون حق النظاره برشیوع چاه ها غیرمجاز گفت: ما درقانون بودجه سال 94 تصویب دوباره این قانون را پیشنهاد دادیم که مصوب نشد ؛ بطورقطع دربرنامه ششم این موضوع یکی از پیشنهادات وزارت نیرو خواهد بود.
وی با بیان اینکه درآمد حاصل از اجرای این قانون مبلغ هنگفتی نبوده است تصریح کرد: پرداخت هزینه در قبال خدمات ارائه شده ، سبب ارتباط بین بهره بردار و متولی آب کشور می شود؛ که کشاورزان آب های زیرزمینی را بی ارزش ومجانی تصور نکنند.
سرنوشت آب کشور دست خوش قوانین نادرست
رحیم میدانی تصویب قانون تعیین تکلیف چاه های غیرمجاز را از دیگرعوامل گسترش چاه های غیرمجاز دانست وگفت: نباید با سرنوشت آب کشور این گونه برخورد شود.
معاون امورآب وزارت نیرو با اشاره به اینکه قانون تعیین تکلیف چاه های غیرمجاز اولین بار در سال 62 عنوان شد افزود: این قانون سال 89 تصویب شد که به دنبال آن تا الان مالکان 130 هزار چاه غیرمجاز برای دریافت مجوز، ثبت نام کرده اند.
وی با اشاره به اثرات سوء این گونه قوانین بر وضع آبهای زیرزمینی تصریح کرد: درقانون تعیین تکلیف چاه های غیرمجاز بندی آمده که براساس آن صدور مجوز درصورت وجود ظرفیت در سفره های آب زیرزمینی و نبود اضطرار به غیرامکان پذیراست ؛ با توجه به این بند ، اکثر متقاضیان مجوز دریافت نمی کنند.
میدانی با اشاره به اینکه تعداد چاه های مجاز در کشور چهارصد و 65 هزار حلقه است که تاکنون برروی 40 هزار حلقه از آنها کنتور هوشمند نصب شده گفت: هزینه هر کنتور هوشمند 4 میلیون تومان است که بهره بردار باید آن را پرداخت می کرد ؛ با تسهیلاتی که درقانون بودجه سال 94 تعیین شده است وزارت نیرو ازمحل این اعتبار کنتور را نصب می کند وبهره بردار بطور اقساطی هزینه آن را به این ارگان پرداخت می کند که این مبالغ نیز برای احیا سفره ها ی آب زیرزمینی صرف خواهد شد.