ارتقاء جایگاه ۳ دانشگاه ایران درنظام رتبهبندی شانگهای
جایگاه بینالمللی دانشگاه های تهران، صنعتی شریف و امیرکبیر در نظام رتبهبندی بینالمللی شانگهای افزایش یافت.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از اداره روابط عمومی و همکاری های علمی بین المللی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) و مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST)، گروه رتبه بندی دانشگاه ها و موسسات پژوهشی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام(ISC) اعلام کرد؛ که نتایج رتبه بندی سال 2015 نظام رتبه بندی شانگهای اعلام شده است.
این نتایج نشان داد که کشور جمهوری اسلامی ایران توانسته با توجه به عملکرد علمی دانشگاه های تهران، صنعتی شریف و صنعتی امیرکبیر جایگاه جهانی خود را هفت پله ارتقاء و در بین 42 کشور حاضر در این نظام رتبه 30 را کسب کند.
بر اساس اعلام گروه رتبه بندی دانشگاهها و موسسات تحقیقاتی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، نظام رتبه بندی شانگهای از سال 2003 فهرست 500 دانشگاه برتر بین المللی را منتشر کرده است و یکی از نظام های رتبه بندی پذیرفته شده در سطح بین المللی است.
این نظام رتبهبندی از شش شاخص برای رتبهبندی دانشگاهها بهره می گیرد؛ این شش شاخص شامل تعداد فارغ التحصیلان برنده جایزه نوبل یا فیلد مدال، تعداد اعضای هیئت علمی برنده جایزه نوبل یا فیلد مدال، تعداد محققان پراستناد در 21 حیطه موضوعی، تعداد مقالات منتشر شده در دو مجله Nature و Science، تعداد مقالات نمایه شده در نمایهنامههای علوم و علوم اجتماعی (آی.اس.آی) و عملکرد دانشگاهی با توجه به اندازه سازمان است.
دانشگاه تهران برترین دانشگاه ایران در این نظام معتبر بین المللی است؛ این دانشگاه هر ساله با ارتقاء فعالیت علمی خویش رتبه خود را به طور قابل ملاحظه ای رشد داده است و در سال 2015 توانسته است خود را در بین 300 دانشگاه برتر جهان قرار دهد.
دومین دانشگاه برتر کشور در این نظام رتبه بندی، دانشگاه صنعتی شریف است؛ این دانشگاه برای نخستین بار در فهرست جامع 500 دانشگاه برتر شانگهای قرار گرفت.
نظام رتبه بندی شانگهای در حوزه های علوم اجتماعی، مهندسی و علم رایانه، علوم کشاورزی و زندگی، پزشکی و داروسازی و علوم طبیعی و ریاضی نیز 200 دانشگاه برتر جهان را شناسایی و معرفی می کند.
در سال 2015 و درحوزه مهندسی دانشگاه های تهران، صنعتی امیرکبیر و صنعتی شریف در زمره بهترین های جهان قرار گرفتند.
دانشگاه تهران همچون سال گذشته در حوزه مهندسی از بهترین دانشگاه های کشور است؛ این دانشگاه با کسب رتبه 75-51 در جمع 100 دانشگاه قدرتمند جهان در حوزه مهندسی قرار دارد.
دانشگاه های صنعتی امیرکبیر و صنعتی شریف نیز با رتبه 200-151 در جمع 200 دانشگاه برتر مهندسی قرار دارند.
در رتبه بندی موضوعی که در پنج شاخه ریاضی، فیزیک، شیمی، رایانه و اقتصاد صورت پذیرفته است دو دانشگاه از ایران حضور دارند.
دانشگاه صنعتی امیرکبیر در علوم رایانه رشد داشته و هم اکنون رتبه 150-101 را در میان کلیه دانشگاه های دنیا کسب کرده است؛ این دانشگاه در شاخه علوم ریاضی نیز توانست برای اولین بارخود را در جمع 200 دانشگاه برتر قرار دهد و رتبه 200-151 را کسب کند.
دانشگاه صنعتی شریف نیز در رشته علوم رایانه توانست از رتبه 200-151 در سال 2014 به رتبه 150-101 در سال 2015 نائل شود.
از کشور ترکیه فقط دانشگاه استانبول توانسته است در نظام رتبه بندی شانگهای 2015 در جمع 500 دانشگاه برتر جهان قرار گیرد؛ عملکرد دانشگاه های این کشور باعث شده است تا ترکیه در مقایسه با سایر کشورها در پایین ترین سطح عملکردی قرار گیرد.