پخش زنده
امروز: -
معاون سازمان نظام پزشکی ایران: بیشترین مالیاتی که پزشکان تاکنون دادهاند ۴۵۰ میلیون و ۷۰۰ میلیون تومان بوده است که حتی در مقایسه با مالیات برخی کارخانه ها این مبالغ بیشتر است.
دکتر محمد جهانگیری در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری صدا و سیما در حاشیه نشست هم اندیشی خیرین سلامت با وزیر بهداشت افزود: اظهارنامه های مالیاتی کلیه مشاغل به خصوص مشاغل بند الف و ب که جامعه پزشکی هم یکی از این مشاغل است تا 31 تیر باید به صورت خوداظهاری اعلام شود.
وی گفت: به دلیل اینکه بر اساس رای دیوان عدالت اداری امسال تفاهم نامه بین سازمان نظام پزشکی و سازمان امور مالیاتی وجود ندارد از جامعه پزشکی و تمام مشاغل حرفه پزشکی خواهش می کنیم اظهارنامه های خود را به ویژه درباره درآمد و هزینه به دقت پر کنند و تا 31 تیر تحویل دهند.
معاون نظارت و برنامه ریزی سازمان نظام پزشکی افزود: تفاهمی ضمنی با سازمان امور مالیاتی داشته ایم که بتوانیم تسهیلاتی را برای پزشکانی که تا 31 تیر خوداظهاری دارند داشته باشیم.
جهانگیری با بیان اینکه اگر پزشکان اظهارنامه های مالیاتی را تا تاریخ مدنظر تحویل ندهند نمی توانند از تسهیلات معافیت مشمولان قانون مالیات برخوردار شوند گفت: برای دریافت این تسهیلات باید دو شرط رعایت شود؛ یکی اینکه اظهارنامه ها به واقعیت نزدیک باشد و دیگر اینکه تا 31 تیر خوداظهاری داشته باشند.
وی درباره احتمال صحیح پر نکردن اظهار نامه های مالیاتی توسط پزشکان افزود: سازمان امور مالیاتی و ممیزها این موضوع را بررسی و بر اساس آن مالیات ها را تعیین و دریافت می کنند ولی بر اساس تفاهمی که ما داریم طبق سنوات قبل می توانند با سازمان های نظام پزشکی تماس و مشورت بگیرند که این اظهار نامه ها چطور باشد.
میزان مالیات پزشکان
وی درباره میزان مالیات پزشکان افزود: مالیات بر اساس درآمد است و طبق قانون درآمد کمتر از 12 میلیون تومان در سال معاف از مالیات خواهد بود.
جهانگیری گفت: چون 80 درصد خدمات بستری در بخش دولتی انجام می شود، پزشکانی که در آنجا کار می کنند بر اساس قانون حقوق و دستمزد مالیات آن ها ماهانه کسر و به خزانه واریز می شود.
وی افزود: جامعه پزشکی یکی از خوش حساب ترین صنوف در پرداخت مالیات است چرا که درآمدهای شفاف دارد.
راه اندازی سامانه 1690
معاون نظارت و برنامه سازمان نظام پزشکی ایران همچنین گفت: از ابتدای راه اندازی سامانه 1690 تاکنون با تعدادی از پزشکان متخلف تا حد محرومیت از طبابت به مدت سه ماه، شش ماه و حتی یکسال برخورد شده است.
دکتر محمد جهانگیری ،با بیان اینکه شکایات مردمی از عملکرد پزشکان و مراکز پزشکی و درمانی از دو طریق است گفت: یکی این است که اطلاعات و شکایات مردمی از طریق تلفن یا سایت به سامانه 1690 ارسال می شود و در این بخش تاکنون به 95 درصد شکایات واصله رسیدگی شده است.
جهانگیری افزود: دومین مسیر، نظارت فعال است بدین معنی که ستادهای ما در همه استان ها در بازدیدهایی که از بیمارستان ها و مراکز درمانی می کنند هم از طریق مستقیم و با رجوع به بیمار و هم از طریق رجوع به پرونده ها این موضوع را رصد می کنند.
برخورد با مراکز درمانی متخلف
معاون نظارت و برنامه ریزی سازمان نظام پزشکی درباره برخورد با مراکز درمانی متخلف نیز گفت: با 27 موسسه و مرکز درمانی متخلف در تهران و 64 مورد در شهرستان ها نیز برخورد قانونی صورت گرفته و تقریبا انظباط خوبی حاکم شده است.
جهانگیری افزود: 90 درصد مطالبی که با سامانه 1690 مطرح شده موضوع فرآیندها و نحوه ارائه خدمات بوده است که مردم خواسته اند و سئوال داشته اند و در بعضی موارد درباره ارائه خدمات راضی نبوده اند و اطلاع داده اند که پیگیری شود.