فعال صنعت چرم: باید زنجیره کامل ارزش افزوده ایجاد شود
نایب رئیس کنفدراسیون صادرات و فعال صنعت چرم ایران گفت : برآورد می شود کالای نهایی در صنعت چرم در شرایط عادی و رقابتی با دنیای خارج می تواند ۵۰ درصد ارزش افزوده بالاتر داشته باشد اما این ارزش می تواند با برندسازی تا ۱۰ برابر بیشتر شود.
جمشید نفر در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود : برای رسیدن به ارزش افزوده بالا ، ابتدا باید مشکلاتی مانند زیرساخت های صنعت چرم را در داخل کشور حل کنیم ، سپس به سمت برند سازی برویم در آن صورت با حجم کشتار گوسفند که در ایران انجام می شود پوست زیادی حاصل به دست می آید که می توانیم ارزش افزوده بالایی کسب کنیم.
وی اضافه کرد: هم اکنون کمتر از 200 میلیون دلار صادرات چرم و سالامبور انجام می شود که اگر زیرساخت ها را فراهم کنیم ارزآوری و اشتغال بالاتری را در این صنعت شاهد خواهیم بود.
آقای نفر گفت: از آنجا که زیرساخت های لازم در کشور ایجاد نشده است در برخی مواقع خام فروشی صرفه اقتصادی دارد که البته فراهم کردن این زیرساخت ها از وظایف دولت است.
وی افزود: خام فروشی به مفهوم اصلی در صنعت چرم نداریم اما شبه خام فروشی مانند سالامبور داریم یعنی اینکه محصول را فرآوری می کنیم اما قبل از مرحله نهایی آن را صادر می کنیم زیرا سرمایه گذار برای سرمایه گذاری در فرآوری ها، سود خود را طلب می کند و از آنجا که به علت مشکلاتی مانند بالا بودن نرخ تسهیلات، سودی حاصل نمی شود فعالان به سمت شبه خام فروشی می روند.
این فعال صنعت چرم گفت: در ایجاد برند از علم و فنآوری استفاده می کنیم که این برند می تواند بارها و بارها، سود بیشتری را نصیب ما کند.
آقای نفر با بیان اینکه سیاست های اصل 44 قانون اساسی به خوبی اجرا نشده و تا امروز نتایج خوبی نداشته است ، افزود : بیشتر شکل کار را عوض کردیم و به محتوای کار اهمیت ندادیم و باید میان کار آفرینی که ایجاد اشتغال می کند و کسی که صرفاً برای هدف های دیگر به اقتصاد و صنعت ورود می کند ، تفاوت قائل شد.
وی ادامه داد : امروز بخش خصوصی برای راه اندازی صنعت چرم با ارزش افزوده بالا به سرمایه های کلان احتیاج دارد و دولت باید حمایت کند.
آقای نفر گفت: زمانی در شورای اقتصاد برای وضع عوارض بر خام فروشی چرم، پیشنهاد کردیم این عوارض به جای اینکه به خزانه دولت برود در صندوقی برای حمایت از این صنعت ذخیره شود و به مصرف توسعه صنعت چرم برسد تا این صنعت با استفاده از دانش، فکر و برندسازی ؛ ارزش افزوده چند برابری داشته باشد.
وی افزود : در چرم سنگین که از پوست گاو استحصال می شود با کمبود مواد اولیه روبرو هستیم و قوانین حمایتی هم برای واردات مواد اولیه از خارج نداریم و این در حالی است که صنعت چرم سنگین ما دو برابر مواد تولید داخل می تواند فرآوری کند.
این فعال صنعت چرم گفت: در چرم سبک بیش از ظرفیت تولیدی و فرآوری، مواد اولیه داریم که البته باید با فراهم کردن ابزارهای لازم برای تهیه کالای نهایی از این منابع، بیشتر استفاده کنیم.
آقای نفر افزود: سال 57 با نصف جمعیت امروز، سالانه از کشتار گوسفند و بز، 25 میلیون جلد پوست استحصال می شد اما امروز با جمعیتی بیش از دو برابر سال 57، این مقدار حداکثر به 19 میلیون جلد رسیده است که نیاز داریم با تقویت صنعت دامداری این زنجیره را کامل نگه داریم.