ترجیح صدور مواد اولیه پارافین
برنامه رادیویی پیک بامدادی در گزارشی به موضوع بی توجهی پالایشگاههای نفت کشور به تامین نیاز صنایع داخلی به مواد اولیه پرداخت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، گزارش پایانی بسته خبری پیک بامدادی به موضوع خام فروشی مواد اولیه و صادرات آن پرداخته و آورده است: صنعت پارافین از این محل آسیب زیادی دیده است ، صنایع نساجی، چوب و نئوپان و دارویی و بهداشتی به این محصول نیاز مبرمی دارند و در حالی که شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی پیش از خصوصی سازی پالایشگاهها سهمیه ای برای تولید آن در نظر می گرفت اما بعد از خصوصی سازی ، صادرات مواد اولیه پارافین برای کسب سود بیشتر رونق گرفته تا جاییکه سعید رفیعی فر قائم مقام تعاونی تولید کنندگان پارافین معتقد است: از زمان خصوصی سازی ، تعهدات شرکت پالایش و پخش کمرنگ شد و انگیزه صادرات مواد خام شدت گرفته است که در مجموع به منافع ملی ما لطمه می زند.
وی می افزاید : این روند به تعطیلی 100 تا 120 تولیدی و کارخانه فعال در بخش پارافین کشور می انجامد.
حسن خسروجردی رئیس اتحادیه صادرکنندگان فراورده های نفتی می گوید : کسب سود بیشتر سبب انگیزه پالایشگاهها برای ندیده گرفتن نیاز صنایع داخلی کشور است.
وی می گوید: این شرکتها معتقدند منافع شرکت در اولویت است و چون صادرات بیشتر به نفع ماست و نیاز بیشتری به ارز داریم ، ما صادر می کنیم و تعهدی برای تامین خوراک صنایع داخلی کشور احساس نمی کنند.
به هر حال جوایز صادراتی ، ندادن مالیات ارزش افزوده و تفاوت نرخ ارز آزاد با مبادله ای علت اصلی ترجیح صادرات مواد اولیه پارافین به جای تامین نیاز صنایع داخلی است.
ضمن اینکه مدیران عامل پالایشگاههای نفتی که اکثرا به صندوقهای بیمه ای وابسته اند می گویند از ما خواسته شده است در هر سال مبلغ معینی را به عنوان سود به حساب صندوقها واریز کنیم و ما تعهدی به تامین نیاز صنایع داخلی نداریم.
اما سیاست های صادراتی باید به گونه ای تنظیم و اعمال شود که به تعطیلی واحدهای داخلی یا خام فروشی مواد اولیه منجر نشود و زنجیره تولید ارزش افزوده که از مهمترین سیاستهای اقتصادی کشور از جمله اقتصاد مقاومتی است ، حفظ شود.