عبور از مشکلات بامدیریت هوشمندانه
وزیر نیرو از بدهی ۳۰ هزار میلیارد تومانی وزارت نیرو خبر داد و گفت: با مدیریت هوشمندانه می توانیم از مشکلات عبور کند.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، حمیدرضا چیت چیان در نشست تخصصی نفت و نیرو در حاشیه اجلاس اقتصاد ایران گفت: مکانیزم های مختلفی برای پرداخت این بدهی در نظر گرفته شده که تهاتر یکی از این مکانیزم هاست.
وی تهاتر طلب وزارت نیرو از شرکت ها و بدهی به شرکت ها را یکی از راهکارهای پرداخت بدهی وزارت نیرو بیان کرد و افزود : صکوک اجاره اسناد خزانه اسلامی نیز از دیگر راهکارهاست و مجموع دولت و کشور توانمندی هایی دارد که اگر هوشمندانه مدیریت کنیم بر مشکلات غلبه خواهیم کرد.
وزیر نیرو با بیان اینکه بخشی از مقررات نحوه پرداخت بدهی ها در قانون بودجه سال 94 می آید و بخشی از آن در بسته خروج از رکورد خواهد آمد، اظهار داشت : پس از تصویب نهایی جدول پرداخت ها نیز تنظیم خواهد شد.
صادرات سالانه ۱۲ میلیارد کیلووات ساعت برق
وزیر نیرو گفت: سالانه ۱۲ میلیارد کیلو وات ساعت برق صادر می کنیم و امکان افزایش آن را هم داریم.
چیت چیان به بیان پیشرفت های صنعت برق کشورمان پرداخت و افزود: در صنعت برق توانمندی درون زای بسیار مؤثری داریم و در ساخت تجهیزات، طراحی و اجرای همه صنعت برق در بخش های تولید، انتقال و توزیع خودکفا شده ایم و قادریم این صنعت را به سرعت توسعه دهیم.
چیت چیان با بیان اینکه ارتقای بازدهی تولید برق، تعطیلی نیروگاه های قدیمی با بازدهی پایین، توسعه نیروگاه های سیکل ترکیبی و رشد تولید انرژی های تجدید پذیر را در دستور کار قرار داده ایم ، افزود: هم اینک تلفات برق در شبکه توزیع کشور 15 درصد است که در صدد هستیم آن را در یک سال آینده به زیر 10 درصد برسانیم.
وی با بیان اینکه امروزه 60 درصد تولید برق حرارتی کشور با همکاری بخش خصوصی انجام می شود ، گفت: تقویت بورس انرژی و برق از دیگر برنامه های وزارت نیروست تا مصرف کننده بالای پنج مگاوات برق بتوانند خودشان به صورت مستقیم برق را از تولیدکنندگان خصوصی آن در بورس انرژی بدون واسطه تهیه کنند.
اصلاح تعرفه ها و مدیریت مصرف برق
وزیر نیرو از اصلاح تعرفه ها و مدیریت مصرف به عنوان دیگر راهکارهای وزارت نیرو نام برد و افزود: از آنجا که ایران از نظر سرانه هفتمین تولید کننده کربن دنیاست و چهار تا پنج سال آینده الزاماتی بین المللی ما را مجبور خواهد کرد که به سمت کاهش تولید و مصرف کربن برویم بنابراین باید توجه به انرژی های تجدید پذیر به صورت جدی در دستور کار قرار گیرد.
چیت چیان با اشاره به چالش های صنعت برق هم گفت: هم اینک حدود 31 میلیون مشترک برق در کشور وجود دارد که سالانه یک و نیم میلیون مشترک جدید به آن اضافه می شود و مصرف کنونی کشور حدود 220 میلیارد کیلووات ساعت شده است و سالانه به طور متوسط شش درصد به آن اضافه می شود.
وی با بیان اینکه امسال پیک مصرف برق نسبت به پارسال 5 درصد افزایش یافت، افزود: سالانه به پنج هزار مگاوات ظرفیت تولید برق جدید نیازمند هستیم.
وزیر نیرو با بیان اینکه قیمت ها چالش بعدی وزارت نیروست، افزود: با وجود اینکه قیمت های جاری برق افزایش یافت و حتی در سال 90 از 209 ریال برای هر کیلووات ساعت به 409 ریال رسید اما به قیمت پایه سال 90، قیمت ثابت برق مرتب رو به کاهش بوده و از 421 ریال در سال 80 به 251 ریال در سال 93 رسیده است.
چیت چیان افزود: در کشورهای دیگر هزینه برق یک و نیم برابر خدمات ارتباطات است اما در ایران هزینه ارتباطات شش برابر برق است.
وی گفت: قیمت متوسط هر کیلووات ساعت برق منهای هزینه سوخت در سال جاری 700 ریال و متوسط فروش ما 500 ریال است.
چیت چیان افزود: در سال 3350 میلیارد تومان کل کسری هزینه های جاری این صنعت است.
وی گفت: از سال 89 تا 92 بدهی صنعت برق به پیمانکاران، بانکها و بیمه ها، 20 هزار و 600 میلیارد تومان بوده که امسال به 24 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.