پخش زنده
امروز: -
رئیس کل بانک مرکزی از حضور سه بانک اصلی در فساد ۱۲ هزار میلیارد تومانی خبر داد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، ولی الله سیف در حاشیه همایش ملی ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد در جمع خبرنگاران درباره این پرونده فساد گفت : سازکار این فساد ، استفاده از گردش عملیاتی بوده به نحوی که چک هایی از یک بانک صادر و در بانک دیگر پرداخت می شده است ، بدون آنکه اقدام درستی در پرداخت صورت گیرد زیرا باید چکها به اتاق پایاپای می رفت و وصول می شد.
وی افزود : به علت اینکه در نظر بوده است از رسوب سپرده ها استفاده شود، گردش عظیمی ایجاد شده است تا بتوانند مانده کوچکی را نسبت به آن مانده عظیم برای سوء استفاده کنندگان ایجاد کنند.
سیف گفت : این گردش مالی 12 هزار میلیارد تومان بوده است منتهی رقمی که در طول 5 سال استفاده شده ، بسیار کمتر از 70 میلیارد تومان بوده است.
رئیس کل بانک مرکزی افزود : 70 میلیارد تومان برای دوره یک هفته ای تا ده روزه بوده که از آن استفاده شده و حداکثر مبلغ سوء استفاده شده برای آن دو هفته 70 میلیارد تومان است.
وی گفت : در این پرونده یک نفر بازداشت شده است و چند نفر دیگر تحت تعقیب قرار گرفته اند که برای آنان قرار لازم صادر شده و پرونده در حال پیگیری است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی هم این هفته از کشف تخلف ۱۲ هزار میلیارد تومانی در شبکه بانکی در چند ماه پیش خبر داد و گفت : پرونده قضایی برای این تخلف تشکیل شده است و عوامل آن دستگیر شده اند.
به گفته طیب نیا، بخشی از این موضوع مربوط به صدور ضمانت نامه ها بوده که از روی این پرونده ها ، سامانه صدور ضمانت نامه ها در سیستم بانکها فعال شد که امکان صدور ضمانت نامه های جعلی را سد می کند.
طیب نیا همچنین گفت: البته 12 هزار میلیارد تومان گردش فعالیت یک دوره مالی بوده و تقریبا همه وجوه به بانک برگشته است.
سیف همچنین امروز در حاشیه همایش ملی ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد برگزاری همایش ملی ارتقا سلامت اداری و مبارزه با فساد اقتصادی را تبلور عزم جدی و هماهنگ مسئولان قوای سه گانه در این زمینه دانست .
وی گفت : در سایه این هماهنگی تصمیم های بسیار مثبت و مهمی در یک سال گذشته گرفته ایم و نتایج خوبی حاصل شده است.
سیف افزود : از نشانه های بروز این عزم همگانی برگزاری منظم جلسات ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی است که مطالب مهم و اثر گذاری در آنجا مطرح و بررسی می شود.
وی گفت : در همایش امروز نیز دیدگاهها و راهکارهای مختلفی برای جلوگیری از مفاسد اقتصادی مطرح شد.
سیف با اشاره به راهکارها برای جلوگیری در بروز مفاسد اقتصادی تاکید کرد : باید به جای برخورد انفعالی در مواجهه با مفاسد به سمت اقدامات پیشگیرانه و موثر برویم.
وی گفت : البته در موارد نادری که فسادی در نظامهای مطمئن پیش می آید ،طبعا باید با متخلفان برخورد شود و تردیدی نباید کرد.
سیف با اشاره به اقدامات موثر و پیشگیرانه از فساد در بانک مرکزی افزود: اصلاح ساختار، تجدید نظر در فرآیندهای انجام کار و استفاده از فناوریهای روز می تواند امنیت نظام بانکی را ارتقاء دهد.
وی گفت : با استفاده از آخرین فناوریهای روز دنیا در بانک مرکزی و نظام بانکی کشور می توانیم در برابر فساد مصونیت ایجاد کنیم .
سیف افزود : یکی از مهمترین عواملی که در نظام بانکی کشور از صنعت بانکداری دنیا عقب هستیم ، استانداردهای حاکمیتی شرکتی است که در این استانداردها ساز و کار اداره بانک به نحوی است که ساختار مناسبی طراحی شده است تا به ریسک حساسیت نشان دهد.
وی اضافه کرد : در این ساختار مشخص می شود که چه ریسک هایی در فعالیت های روزمره بانک وجود دارد که باید آن را از قبل پیش بینی کرد و برای آن تدابیر لازم را در نظر گرفت.
سیف گفت : با استفاده از این ساختار می توان از بروز فساد هنگفت پیش بینی نشده جلوگیری کرد و استفاده از چنین تجاربی به نظام بانکداری ما اهمیت می دهد و مانع سوء استفاده نخبگان اقتصادی می شود.