پخش زنده
امروز: -
هرچند وقت یکبار شاهد پلمپ شدن یکی از آنها هستیم شرکتها یا موسساتی که خیلی از مردم عادی سرمایه هایشان را به آنها سپرده اند.
به گزارش واحد مرکزی خبر یکی از مهمترین فعالیت های شرکت های لیزینگ فروش قسطی خودروست البته به شرط اینکه مجوز داشته باشند.
مال باختگان یکی از این شرکتهای لیزینگ که پلمپ شده است از شرایط فریبنده آن می گویند که مدام در روزنامه و جاهای دیگر تبلیغ می شده است.
یکی از این افراد متضرر شده می گوید این شرکت فقط وعده می داد و سرمایه مردم ماهها دست صاحبان شرکت می ماند و در نهایت هم خودرو را تحویل نمی دادند.
یکی دیگر از مال باختگان می گوید برخی از خودروها را برای تبلیغ تحویل می دادند شرایط ثبت نام هم خیلی بهتر از شرکتهای دیگر لیزینگ بود برای همین از شهرستانها هم برای ثبت نام می آمدند اما بعد از عمل نکردن به تعهدات و تجمعاتی که مقابل این شرکت انجام شد شرکت پلمپ شد.
با اینکه شرط اصلی فعالیت شرکت های لیزینگ داشتن مجوز از بانک مرکزی است اما خیلی ها از این موضوع بی اطلاع هستند و فقط به تبلیغات توجه می کنند.
اسامی شرکت هایی که مجوز دارند باید در سایت بانک مرکزی دنبالشان گشت اگر این کار را انجام دهید متوجه می شوید فقط 30 شرکت مجوز بانک مرکزی را دارند و البته خیلی بیشتر از اینها همین حالا درحال فعالیت هستند. شرکت هایی که معلوم نیست چرا کسی از فعالیت آنها جلوگیری نمی کند.
شیروانی دبیر کانون شرکت های لیزینگ می گوید دنبال این هستیم که با همکاری نیروی انتظامی و بانک مرکزی جلوی فعالیت این شرکتها را بگیریم.
البته فعالیت شرکت های لیزینگی که مجوز دارند هم باید مرتب رصد شود.
مشتری یکی از این شرکتها می گوید گاهی این شرکت در انجام تعهدات خود ماهها تاخیر دارد.
صرافی هم فعالیت دیگری است که باید مجوز بانک مرکزی را داشته باشد. در کل کشور حدود 400 صرافی مجوز فعالیت دارد.
ارجمندنژاد مدیرکل مقررات بانک مرکزی، این بانک را مسئول نظارت بر صرافی ها می داند اما در عین حال می گوید نیروی انتظامی هم در قبال صرافی های غیرمجاز وظیفه دارد که مانع فعالیت آنها شود. این داستان به صرافی ها و لیزینگ ها ختم نمی شود.
انواع و اقسام موسسه های مالی و اعتباری را هم حتما زیاد دیده اید، موسساتی که شعبه های جدیدشان هر روز بیشتر می شود.
باز اگر به سایت بانک مرکزی مراجعه کنید قسمتی مشخص شده با این عنوان که اسامی موسسات بدون مجوز را به بانک مرکزی اعلام کنید.
در این بخش فهرست موسسات مالی و اعتباری مجاز، بانکها و صندوق های قرض الحسنه مجاز ثبت شده است.
اما اسامی خیلی از موسسات عریض و طویل که به راحتی فعالیت و تبلیغات آنچنانی می کنند در این فهرست نیست.
تهران فر معاون نظارتی بانک مرکزی می گوید: یکی از مشکلات ما این است که برخی از این موسسات به نادرست بزرگ شده اند.
در اطلاعیه بانک مرکزی آمده است که هر نوع عملکرد نادرست این موسسات غیرمجاز متوجه خود مشتریان آنهاست.
واضح است که اینطور فعالیت ها را نمی توان به حال خودش رها کرد.
معاون نظارتی بانک مرکزی قول می دهد تا پایان امسال این بازار را منظم می کنیم.