پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: استفاده از روغن گیاهی در تولید شکلات ، شیرینی و بستنی ادامه می یابد .
روغن جامد گیاهی، مضرتراز روغن گیاهی
به گزارش واحد مرکزی خبر؛ دکتر رسول دیناروند امروز در حاشیه نخستین همایش ساخت بیمارستان های جدید در جمع خبرنگاران گفت : در بعضی جاها استفاده از روغن گیاهی الزامی است و اگر ما آن را کلا حذف کنیم ، صنایع شکلات و شیرینی پزی ما به سمت استفاده از روغن جامد گیاهی می روند که به مراتب از روغن گیاهی مضرتر است .
حذف کامل روغن گیاهی از لبنیات
وی با اعلام حذف کامل روغن گیاهی از فراورده های لبنی گفت : بستنی تنها محصول حاوی شیر است که چربی گیاهی از آن حذف نمی شود زیرا این روغن در تولید روکش بستنی ها استفاده می شود .
دیناروند همچنین با تایید این مطلب که نیمی از روغن های سرخ کردنی نیز از روغن گیاهی تشکیل شده است، افزود : توصیه ما به مردم این است که در قدم نخست روغن های جامد را از برنامه غذایی خود حذف کنند و در قدم بعدی از سرخ کردن مواد غذایی به مدت طولانی و با درجه حرارت بالا خودداری کنند زیرا فقط در این حالت است که باید از روغن سرخ کردنی استفاده کرد .
وی به مردم توصیه کرد به جای سرخ کردن زیاد غذاها به تفت دادن مواد غذایی اکتفا کنند که در این حالت می توان از همه انواع روغن مثل ذرت ، آفتابگردان ، کلزا ، کنجد و حتی روغن زیتون استفاده کرد .
زیان آورترین روغن خوراکی، روغن جامد گیاهی
به گفته رئیس سازمان غذا و دارو زیان آورترین روغن خوراکی ، روغن جامد گیاهی است که حاوی ماده خطرناکی به نام اسید ترانس است که متاسفانه هنوز در شهرهای کوچک و روستاها روغن اصلی مصرفی است ولی مردم شهرنشین خوشبختانه بیشتر از روغن های مایع استفاده می کنند .
دیناروند در ادامه می گوید پس از روغن های گیاهی جامد ، روغن های گیاهی اشباع از سلامت کمتری برخوردارند که نمونه این روغن ها ، پالم است و لازم است میزان مصرف آن در غذای مردم به حداقل برسد .
وی با بیان اینکه واردات روغن گیاهی به کشور از 50 درصد ، امسال به 30 درصد رسیده است، می گوید: ما نمی توانیم روغن گیاهی را بطور کل از صنایع غذایی مان حذف کنیم اما می توانیم مصرف آن را به حداقل برسانیم که این کار نیز با تشویق مردم به کاربرد روغن های مایع و پرهیز از سرخ کردن های زیاد و همچنین محدودیت مصرف شیرینی و شکلات در خانواده ها امکان پذیر است .
رئیس سازمان غذا و دارو می گوید : چربی گیاهی در همه دنیا استفاده می شود اما محدودیت هایی دارد .