پخش زنده
امروز: -
مردم اسکاتلند ، ساعت هفت صبح امروز (پنجشنبه) به منظور برگزاری همه پرسی تاریخی در مورد استقلال از انگلیس و تشکیل کشوری جدید در اروپا به پای صندوق های رای رفتند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، به نقل از خبرگزاری فرانسه، از گلاسکو تا ادینبرو، رأی دهندگان قرار است به این سوال که : « آیا اسکاتلند باید کشوری مستقل شود؟» پاسخ دهند و در مورد پایان دادن یا پایان ندادن به اتحادی که تاریخ آن به سال 1707 برمی گردد، تصمیم بگیرند.
در مجموع، چهار میلیون و 290 هزار اسکاتلندی واجد شرایط رأی دادن هستند که 600 هزار نفر آنها پیشتر به صورت مکاتبه ای رأی داده اند. انتظار می رود مشارکت مردم در این همه پرسی گسترده و حدود 80 درصد باشد.
پیتر مکوین، یکی از مسئولان انتخاباتی در یک حوزه رأی گیری در ادینبرو گفت ممکن است مشارکت مردم در این همه پرسی به 90 درصد هم برسد.
حوزه های اخذ رأی در اسکاتلند تا ساعت 22 امشب به وقت محلی (ساعت 21 به وقت گرینویچ) فعال خواهند بود و نتیجه این همه پرسی نیز بامداد جمعه اعلام می شود.
هشت و سه دهم درصد جمعیت انگلیس، اسکاتلندی هستند.
اسکاتلند، یک سوم مساحت و نه و دو دهم درصد از تولید ناخالص داخلی انگلیس را تشکیل می دهد.
بنابراین، این اقلیت است که به زودی در مورد آینده بریتانیا تصمیم می گیرد. بریتانیا از چهار بخش یعنی انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی تشکیل شده است.
انتخاب اسکاتلندی ها می تواند برای دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس که برای حفظ یکپارچگی انگلیس در این کمپین حضور فعالی داشت، سرنوشت ساز باشد.
همزمان با آغاز همه پرسی، رسانه های انگلیس مطابق قانون از گزارش جزئیات فعالیت ستادهای تبلیغاتی موافقان و مخالفان استقلال ، منع شده اند.
در همه پرسی استقلال اسکاتلند ، 4285323 نفر، برابر با 97 درصد از واجدین شرایط رای دهی ، ثبت نام کرده اند و انتظار می رود میزان مشارکت اسکاتلندی ها در رای دهی امروز ، بسیار چشمگیر باشد.
رای گیری از ساعت 7 صبح تا 10 شب در 2608 حوزه رای گیری در اسکاتلند ادامه خواهد داشت. مطابق قانون، رسانه های انگلیس، از جمله بی بی سی مجاز نیستند جزئیات فعالیت ستادهای انتخاباتی موافقان و مخالفان استقلال اسکاتلند را گزارش کنند اما شماری از رسانه های مخالف استقلال اسکاتلند، از جمله دیلی میل، کماکان به حملات علیه موافقان استقلال ، ادامه می دهند.
با پایان زمان رای گیری، شمارش آرا در 32 شهرداری اسکاتلند ، از جمله شمارش 789024 رای پستی، آغاز خواهد شد. نتیجه پایانی همه پرسی، ساعت 6 تا 7 صبح روز جمعه رسما در ادینبورو اعلام خواهد شد.
نتیجه همه پرسی در اسکاتلند هر چه باشد، انگلیس دیگر انگلیس قبل نخواهد بود.
مردم اسکاتلند امروز در یک همه پرسی اعلام خواهند کرد که پس از 307 سال اتحاد با انگلیس، آیا مایلند مستقل شوند یا به اتحاد خود ادامه خواهند داد اما در هر حال، سرنوشت انگلیس را معین خواهند کرد.
به نوشته دیلی تلگراف، در بند یک بیانیه اتحاد دو منطقه آمده است: " دو پادشاهی اسکاتلند و انگلیس از اول ماه می 1707، برای همیشه به یک پادشاهی با نام بریتانیای بزرگ مبدل می شوند و رئیس این پادشاهی متحد، ملکه خواهد بود و با نظر وی، پرچم دو کشور ادغام و پرچم مشترکی تهیه خواهد شد که در زمین و دریا، مورد استفاده قرار خواهد گرفت." بدین ترتیب، راهی برای بیرون رفت از این اتحاد، تعبیه نشده است و اگر اسکاتلند امروز بتواند خود را از انگلیس جدا کند، راه برای دیگر مناطق همچون ولز و ایرلند شمالی نیز باز خواهد شد. بریتانیا متشکل از چهار منطقه انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی است.
اگر استقلال طلبان اسکاتلند نتوانند امروز از انگلیس جدا شوند، با اختیارات فراوانی که رهبران سیاسی انگلیس به آنان داده اند، مواردی همچون افزایش اختیارات دولت محلی، افزایش بودجه، افزایش توان قانونگذاری در مجلس اسکاتلند، راه برای درخواست های بیش تر اهالی ایرلند شمالی، ولز و حتی بخش هایی از انگلیس، باز می شود.
رهبران سیاسی انگلیس، برای منصرف کردن اسکاتلندی ها از استقلال، به قدری دست و دلبازی کردند که به دادن وعده های غیر قابل اجرا و رشوه دهی متهم شدند.
با این وضعیت، اگر اسکاتلند از انگلیس جدا هم نشود، آینده انگلیس را باید به کشوری با حکومت های فدرال شبیه دانست که در آن، احساسات ملی گرایانه، شدت خواهد گرفت.
روزنامه فایننشیال تایمز نوشته است دیوید کامرون و دولتش، به نظر شماری از کارشناسان سیاسی، باید سرزنش شوند زیرا این میزان از استقلال خواهی را در اسکاتلند در نظر نگرفتند و آینده انگلیس را مبهم ساختند.
استقلال اسکاتلند و آغاز گرفتاریهای حزب کارگر
داغ جدایی اسکاتلند از انگلیس، برای همه احزاب سیاسی بریتانیا سنگین است، اما برای حزب کارگر سنگین تر است.
امروز همه پرسی استقلال اسکاتلند برگزار خواهد شد و اگر این منطقه از انگلیس جدا شود، آینده انگلیس تیره و تار خواهد شد اما شاید بیش از همه احزاب سیاسی، حزب کارگر که به آرای مردم اسکاتلند وابسته بود، آسیب ببیند.
اکنون از 59 حوزه انتخابیه اسکاتلند، کرسی های 41 حوزه در اختیار حزب کارگر است که در صورت پیروزی هواداران استقلال اسکاتلند، حزب کارگر از این موهبت اسکاتلندی، محروم خواهد شد. اعضا و هواداران حزب کارگر، دیروز آشکارا همچون چند ماه اخیر، به شدت در تلاش بودند تا مردم را به دادن رای "نه" به همه پرسی استقلال، تشویق کنند اما مسوولان و نمایندگان این حزب، در محافل خصوصی، نگرانی خود را در صورت استقلال اسکاتلند، ابراز می کنند.
روزنامه ایندیپندنت نوشت شماری از اعضای حزب کارگر گفته اند در صورت پیروزی استقلال طلبان در اسکاتلند، حزب کارگر انگلیس، به صورتی که امروز شناخته می شود، خواهد مرد و بدون نمایندگان اسکاتلند در مجلس، دیگر نخواهد توانست اکثریت کرسی ها را به دست آورد و در انگلیس، دولت تشکیل دهد.
به نوشته ایندیپندنت، شماری از اعضا از لزوم کناره گیری اد میلی بند، رهبر حزب کارگر، در صورت شکست در همه پرسی سخن می گویند. از آنجایی که شماری از اعضای حزب محافظه کار انگلیس گفته اند حتی در صورت رای نیاوردن استقلال اسکاتلند، باید نمایندگان اسکاتلند را از رای دادن در اموری که فقط به منطقه انگلیس مربوط است بازداشت، مسوولان حزب کارگر نگرانند در صورت رد شدن درخواست استقلال نیز از این پس، هیچ گاه نتوانند بودجه دولت خودشان را در مجلس، به تصویب برسانند زیرا نخواهند توانست از آرای نمایندگان اسکاتلند استفاده کنند. حزب کارگر چه در صورت پیروزی رای "نه" و چه پیروزی رای "آری" با مشکلات فراوان روبرو خواهد شد.