افزایش شمار موافقان استقلال اسکاتلند
آخرین نظر سنجی از همه پرسی استقلال اسکاتلند نشان می دهد تعداد موافقان استقلال با یک درصد افزایش، به ۴۹ درصد در برابر ۵۱ درصد از مخالفان استقلال رسیده اند.
به گزارش واحد مرکزی خبر از لندن، بی بی سی با پخش تصویر نمودار نظر سنجی، این خبر را منتشر کرد .
از سه روز قبل اختلاف موافقان ومخالفان استقلال چهار تا شش درصد نوسان داشته است. برتری نسبی مخالفان در برابر موافقان استقلال پس از افزایش تهدیدهای مقامات لندن و بانک های بزرگ انگلیسی صورت گرفته است .
بانک لویدز و بانک سلطنتی اسکاتلند رای دهندگان اسکاتلندی را تهدید کرده اند درصورت استقلال اسکاتلند دفاتر خود را از اسکاتلند به لندن منتقل خواهند کرد.
وزیر اول اسکاتلند نیز با حمله به بی بی سی گفت این رسانه انگلیسی اخبار حاوی اطلاعات بانک سلطنتی اسکاتلند را منتشرکرد که این اقدام بی بی سی خلاف قانون است و نشان می دهد وزارت خزانه داری انگلیس می خواهد با استقلال اسکاتلند مقابله کند.
اسکاتلندیها: نمی خواهیم زیر سلطه انگلیس باشیم
مردم اسکاتلند تاکید دارند که می خواهند به استقلال برسند و از سلطه انگلیس رها شوند.
مردم اسکاتلند خودشان را برای شرکت در همه پرسی به منظور جدا شدن از انگلستان آماده می کنند. اسکاتلندیها می گویند دیگر از اینکه بخشی از انگلستان باشند خسته شده اند. فعالان اسکاتلندی صدای خود را برای رسیدن به این هدف بلندکرده اند.
یکی از فعالان اسکاتلندی در این خصوص گفت:« استقلال اسکاتلند خواسته مردم است. ما تصور می کردیم هرگز چنین هدفی تحقق پیدا نخواهد کرد. اما حالا فکر می کنیم این هدف قابل تحقق است. احزاب و گروههای مختلف در اسکاتلند برای این منظور فعال شده اند. پویش های اجتماعی مختلفی در این زمینه به راه افتاده است. مردم اسکاتلند می خواهند کشور مستقل خودشان را داشته باشند.»
مردم اسکاتلند می گویند باید خودشان تعیین سرنوشت خود را برعهده داشته باشند و منابع اسکاتلند در اختیار مردم این منطقه باشد.
یکی دیگر از فعالان اسکاتلندی گفت:« خواسته مردم اسکاتلند دقیقا همسو با دموکراسی است. مردم اسکاتلند می خواهند اوضاع تغییر کند. آنها در تعیین سیاستهای انگلستان نقشی ندارند و می خواهند صدای آنها شنیده شود.»
انگلیس درصورت استقلال اسکاتلند نود درصد درآمد نفتی خود را ازدست میدهد
انگلیس در صورت استقلال اسکاتلند، حدود نود درصد منابع نفتی و گازی و نیز درآمد مالیات بر نفت و گاز را از دست خواهد داد.
اسکاتلند در صورت استقلال از انگلیس، کنترل بیش از هشتاد درصد منابع نفتی و گازی را در دریای شمال در دست خواهد گرفت.
اسکاتلند بیش از نود و دو درصد تولید نفت انگلیس را به خود اختصاص خواهد داد. سهم اسکاتلند از منابع گازی هم به شصت و پنج درصد خواهد رسید. نود درصد مالیات بر تولید نفت و گاز در دریای شمال هم متعلق به اسکاتلند خواهد بود.
درآمد مالیات بر تولید نفت و گاز در دریای شمال در سال 2012 یازده میلیارد پوند بود و رئیس حزب ملی اسکاتلند می گوید در صورت استقلال، امکان افزایش این مالیات ها به پنجاه و چهار میلیارد پوند وجود دارد.
با وجود آنکه لندن سیاست مالیاتی را تعیین می کند، اما اکثر کارکنان بخش مالیات انگلیس در شهر ابردین اسکاتلند کار می کنند. آبردین مرکز صنایع نفتی دریای شمال است.
بدون شک ترسیم مرزهای دریایی بین اسکاتلند و انگلیس مشکل بزرگی خواهد بود که مذاکرات درباره آن می تواند سالها طول بکشد.
ذخایر تایید شده نفت در آبهای اسکاتلند در دریای شمال چهار میلیارد بشکه است. اسکاتلند پنج میلیون و سیصد هزار نفر جمعیت دارد.