افزایش توان صادارت نفت ایران به ۶ میلیون بشکه در روز
توان صادرات نفت خام در پایانه های نفتی ایران به ۶ میلیون بشکه رسید، در صورت افزایش ظرفیت تولید و صادرات نفت خام، ظرفیت عملیاتی لازم برای صادرات نفت در این پایانه وجود دارد.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل ازشانا، مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران ضمن تشریح اقدامهای انجام شده در این شرکت در یکسال گذشته تاکید و تصریح کرد: با انجام طرح های نوسازی و تعمیرات اساسی اسکله های بارگیری در جزیره خارک، توان صادراتی این شرکت به روزانه 6 میلیون بشکه رسیده است و با وارد مدار شدن چهار مخزن، ظرفیت ذخیره سازی نفت خام در خارک به 28 میلیون بشکه می رسد که این مهم شرکت را به استانداردهای بین المللی نزدیک تر می کند.
وی مهمترین هدف از اجرای ساخت مخازن جدید را افزایش توان ذخیره سازی نفت خام و ظرفیت بالقوه بر اساس استانداردهای جهانی، جلوگیری از مخلوط شدن نفت خام سبک و سنگین و اجتناب از عملیات جداسازی اعلام و تصریح کرد: همزمان با برنامه وزارت نفت برای افزایش ظرفیت تولید و صادرات نفت خام، ظرفیت عملیاتی لازم برای صادرات نفت به میزان سقف تعیین شده در اوپک در پایانه های نفتی وجود دارد.
موسوی گفت: هم اکنون با توجه به تعمیرات اساسی انجام شده در اسکله های شرقی و غربی، توان صادرات روزانه 6 میلیون بشکه نفت خام از طریق این پایانه فراهم شده است، ضمن اینکه در صورت افزایش توان صادراتی کشور، می توانیم از پایانه های شناور نیز استفاده کنیم، این در حالی است که صادرات میعانات گازی از طریق پایانه عسلویه نیز بر اساس برنامه تکلیفی وزارت نفت در حال انجام است.
صادرات حدود دو میلیون بشکه میعانات گازی فاز 12 پارس جنوبی
مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران با اشاره به آماده سازی زیرساختهای لازم برای صادرات میعانات گازی فاز 12 پارس جنوبی در سال 93 گفت: تا کنون دو محموله به ظرفیت حدود دو میلیون بشکه میعانات گازی صادر شده است.
به گفته وی عملیات تحویل گیری و راهبری میترینگ و گوی شناور فاز 12 همچنین بازرسی کف دو مخزن 400 هزار بشکه ای فازهای 15، 16، 17 و 18 با استفاده از منابع داخلی شرکت پایانه های نفتی ایران انجام شد.
بهبود زیرساختهای صادرات میعانات گازی پایتخت انرژی کشور
موسوی گفت: با پایان عملیات تعمیرات اساسی و نوسازی SPM پایانه صادرات میعانات گازی عسلویه زیرساختها و تجهیزات لازم برای بهبود روند صادرات میعانات گازی تولیدی پارس جنوبی ارتقا یافت.
به گفته مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران عملیات تعمیرات اساسی و بازسازی SPM (گوی شناور) شماره یک عسلویه با تاکید بر صرفه جویی منابع مالی برای نخستین بار در کشور و با حمایت شرکت پایانه های نفتی ایران، ازجانب متخصصین داخلی انجام شد.
موسوی افزود: فناوری تعمیر و بازسازی گویهای شناور اکنون کاملا بومی شده است و به عنوان یک دانش و مهارت جدید می توان از قابلیتهای متخصصان ایرانی حتی برای صدور دانش فنی استفاده کرد.
28 میلیون بشکه ظرفیت ذخیره سازی نفت خام صادراتی کشور در خارک
مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران با بیان اینکه افزایش ذخیره سازی نفت از موارد مهم در بهینه سازی فرآیند صادرات و چانه زنی در سطح بین المللی است، افزود: در این جهت طرح ساخت چهار مخزن به ظرفیت یک میلیون بشکه ای در خارک از مهمترین فعالیتهای این شرکت بوده است که با وجود تحریمها، محدودیتهای بانکی، نوسانات ناگهانی و پیش بینی نشده بهای ارز در سال 91 و رشد ناگهانی و غیرمنتظره قیمتها، با مشکلات متعددی در این پروژه رو به رو شدیم.
موسوی افزود: مراحل پیش راه اندازی این پروژه انجام شده است و بزودی مراسم بهره برداری رسمی آن با حضور مقامهای ارشد صنعت نفت برگزار می شود.
بزرگترین پایانه نفتی کشور به سیستم اختلاط نفت خام مجهز شد
وی همچنین یادآور شد: با اجرای قرارداد پروژه پژوهشی طراحی، ساخت، نصب و راه اندازی سیستم پیوسته اختلاط نفت خام با هدف متنوع سازی سبد صادراتی نفت خام کشور و حضور موثرتر در بازارهای بین المللی، میان شرکت پایانه های نفتی ایران و پژوهشگاه صنعت نفت، بزرگترین پایانه نفتی کشور و خاورمیانه به سیستم راهبردی و مهم اختلاط نفت خام مجهز شد.
موسوی گفت: با اجرای این پروژه و راه اندازی سیستم اختلاط نفت خام، علاوه بر دستیابی ایران به فناوری اختلاط همزمان نفت خام، پایانه های نفتی کشور به آخرین استانداردهای روز جهان تجهیز می شود.
مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران توضیح داد: فناوری اختلاط نفت خام با هدف متنوع سازی سبد صادراتی در بیشتر پایانه های صادراتی نفت خام دنیا استفاده می شود و با بهره برداری از این فناوری، پایانه های صادراتی کشورمان به استانداردهای بین المللی نزدیکتر می شود.
به گفته وی، شرکت پایانه های نفتی ایران به عنوان آخرین حلقه از زنجیره صادرات نفت خام فعالیت می کند و برای حفظ و توسعه صادرات، مشتری مداری و متنوع سازی سبد صادراتی را در دستور کار خود قرار داده است.
موسوی ادامه داد: این فناوری برای نخستین بار در کشور استفاده می شود و با بهره برداری از آن، پایانه های صادراتی کشورمان به استانداردهای بین المللی نزدیک تر می شود. افزایش قدرت بازاریابی، ایجاد ارزش افزوده به واسطه بهبود کیفیت نفت خام، دستیابی به فناوری اختلاط پیوسته و همزمان نفت خام، افزایش قابلیت رقابتی صادرات نفت خام و مدیریت استفاده از منابع هیدروکربوری کشور از جمله مزایای طراحی این سیستم است.
وی افزود: برخورداری از سناریوهای مختلف برای تولید نفت با توجه به منافع موجود، ساختن نفت خام با مشخصات ارایه شده ازجانب مشتریان، استفاده بهینه از منابع هیدروکربوری، کاهش زمان و هزینه اختلاط نفت خام و بهبود کیفیت نفت خام صادراتی از دیگر مزایای طراحی این سیستم به شمار می رود.
افزایش تمایل برای خرید نفت ایران با راه اندازی سیستم اختلاط نفت خام
مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران نیز با بیان این که طی پنج سال گذشته ایران تنها صادرکننده نفت سبک، سنگین و فروزان بوده است، افزود: با راه اندازی سیستم اختلاط نفت خام و تولید نفت خامهای متنوع تر مشتریان نفتی کشور افزایش می یابد، به طوری که بیشتر پالایشگاه های جهان می توانند مشتری ما باشند.
وی با بیان اینکه هم اکنون مشتریان خوبی در کشورهای مختلف حوزه آسیا و آسیا شرقی برای نفت اختلاط شده وجود دارد، افزود: این مهم ضمن افزایش توانایی، ثبات و پایداری در زمینه صادرات، به میزان چشمگیری سبب افزایش میزان فروش نفت و قدرت چانه زنی کشور در بازار رقابت بین المللی می شود.
موسوی تصریح کرد: پیش از این تجربه اختلاط نفت خام (Blending) به صورت دستی و محدود انجام می شد که امیدوارم با راه اندازی سیستم جدید در کوتاه ترین زمان ممکن بتوانیم هرچه زودتر به بازار رقابت خارجی وارد شویم.
ثبت پایانه های نفتی ایران به عنوان مرجع جهانی اندازه گیری مواد هیدروکربنی
مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران گفت: با کسب گواهینامه ISO 17025، آزمایشگاه های شرکت پایانه های نفتی ایران به عنوان مرجع جهانی اندازه گیری نفت خام، میعانات گازی و فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی ثبت شدند.
موسوی گفت: با یک برنامه ریزی 10 ساله که با نگرش و استراتژی دستیابی به زبان مشترک با مشتریان خارجی آغاز شده بود برای کسب گواهینامه های بین المللی تلاش شد و توانستیم استاندارد ایزو 17025 یک گواهینامه آزمون سنجی نفت خام را کسب کنیم و با این گواهینامه شرکت پایانه های نفتی ایران به عنوان ذی صلاح و مرجع بین المللی ثبت شده است.
وی افزود: آزمایشگاه میعانات گازی عسلویه و نکا نیز گواهینامه ISO 17025 را کسب کرده اند و این موفقیت برای صنعت نفت کشور دارای اهمیت است. هم اکنون نام پایانه های نفتی خارک، میعانات گازی عسلویه و پایانه نفتی شمال در پایگاه های اینترنتی تخصصی نفت و گاز جهان به عنوان مراجع استاندارد ثبت شده است.
موسوی همچنین از ارایه خدمات شرکت پایانه های نفتی ایران با استفاده از منابع داخلی به پتروشیمی برزویه خبر داد و گفت: این خدمات شامل، اندازه گیری میعانات گازی دریافتی، تهیه و صدور اسناد بارگیری و انجام آزمایشات شیمیایی محموله های تحویلی، بوده است.
بیش از 400 میلیارد ریال صرفه جویی در منابع مالی
وی گفت: شرکت پایانه های نفتی ایران سال جدید را همسو با انجام ماموریتهای راهبردی و مهم صنعت نفت کشور و تحقق منویات مقام معظم رهبری و شعار «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» به گونه ای آغاز کرد که در سال گذشته به عنوان شرکت برتر در زمینه خدمات فنی و مهندسی در سطح شرکتهای تابعه شرکت ملی نفت ایران برگزیده شد.
موسوی گفت: هم اکنون بیش از 50 پروژه متعدد نوسازی، بهسازی، تعمیرات اساسی تاسیسات و زیرساختهای موجود در مخازن ذخیره سازی، اسکله ها، بازوهای بارگیری، گویهای شناور، تعویض خطوط لوله انتقالی و جریانی، ارتقای ناوگان عملیاتی و انجام تعمیرات اساسی آنها و همچنین فعالیتهای مهم پژوهشی، در کنار ده ها پروژه مهم در مناطق عملیاتی عسلویه، شمال و ماهشهر، همزمان با انجام مقدمات پایانه نفتی جاسک در دست انجام است.
موسوی تصریح کرد: با توجه به اصل مهم صرفه جویی و جلوگیری از هدرروی منابع مالی، با مشارکت تمام کارکنان و اجرای مدیریت علمی، فنی و عملیاتی و تشکیل کمیته های متعدد، بیش از 400 میلیارد ریال صرفه جویی در صرف منابع مالی شرکت محقق شد که این حرکت مهم بر مبنای اقتصاد مقاومتی در نیمه نخست سال 93، تحقق یافت.