پخش زنده
امروز: -
رییس سازمان ملی استاندارد ایران با بیان اینکه این سازمان نظارت خود را بربازار کالاها ادامه می دهد از سلامت شیر و لبنیات توزیعی در بازار خبر داد.
نیره پیروزبخت در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزی خبر با بیان اینکه سازمان استاندارد با تمام توان و با دقت کامل بر بازار کالاهای مصرفی مردم نظارت دارد افزود: مردم از سلامت غذایی خود مطمئن باشند.
وی گفت: هم اکنون در کشور نزدیک به 300 نوع فرآورده لبنی تولید می شود که صرفاً در 8 نوع از آنها روغن های گیاهی مجاز به استفاده است.
پیروز بخت با بیان اینکه پنیر پروسس آنالوگ ، اسپریدهای مخلوط ، پنیر تازه با چربی گیاهی (پنیر تازه آنالوگ) ، پنیر خامه ای با چربی گیاهی ، پنیر پیتزای پروسس، شیر خشک با چربی گیاهی، بستنی پروبیوتیک و معمولی کالاهایی هستند که استفاده از چربی گیاهی در انها مجاز است اضافه کرد: در سایر فرآورده های لبنی، استفاده از چربی گیاهی غیرمجاز است.
وی گفت : پژوهشکده غذایی و کشاورزی سازمان ملی استاندارد از فروردین سال 1392 طرح پژوهشی "بررسی محتوی چربی شیر و فرآورده های لبنی پرچرب به منظور تعیین شاخص های خلوص در استانداردهای ملی مرتبط" در جهت تعیین ویژگی های افتراقی ، تأیید صحت و جلوگیری از بروز تقلب در چربی فرآورده های شیری را اجرا کرده است.
رییس سازمان ملی استاندارد با اشاره به اینکه در این طرح 124 نمونه شیر و فرآورده شیری پرچرب از بازار مصرف نمونه برداری شده است گفت: این کالاها مشتمل بر انواع شیر پاستوریزه و فرادما (استریل) پرچرب، خامه ، کره پاستوریزه ، پنیرتازه پرچرب ، پنیر خامه ای و ماست پرچرب مورد آزمون های دقیق قرار گرفته و شاخص های اختصاصی آنها با نمونه های چربی شیر مرجع (شیرهای خام نمونه برداری شده از دامداری ها) و پیشینه علمی و استانداردهای بین المللی موجود تعیین و مورد مقایسه قرار گرفت.
پیروز بخت تصریح کرد: نتایج این طرح نشان داد که حدود 20 درصد از نمونه های فرآورده های شیری پرچرب مورد نمونه برداری از بازار مصرف دارای پروفایل اسیدهای چرب، ترکیب استرولی و استرول تام منطبق با چربی شیر خالص نبوده و بروز تقلب در آنها در قالب اختلاط چربی گیاهی با چربی شیر، آشکار بوده است.
وی گفت: در این بین نمونه های شیری پاستوریزه و فرادمای پرچرب حداکثر مطابقت و نمونه های پنیر تازه بیشترین میزان تقلب با چربی های گیاهی را داشته اند و این در حالی است که حدود 80 درصد مابقی نمونه های لبنی نمایه کاملاً منطبق با چربی خالص شیر داشته و عاری از بروز هرگونه تقلب چربی شیر با چربی های گیاهی در فرمولاسیون خود بوده اند.
وی اضافه کرد: نتایج این طرح و پژوهش های مرتبط به زودی در قالب حدود افتراقی در تدوین و تجدید نظر استانداردهای ملی فرآورده های شیری پرچرب بکار گرفته خواهد شد که این موضوع می تواند از تقلبات چربی گیاهی در شیر و فرآورده های لبنی ذکر شده جلوگیری کند.
رییس سازمان ملی استاندارد تاکید کرد: بکارگیری روغن پالم به دلیل حجم بالای واردات ، قیمت پایین در مقایسه با چربی شیر، در دسترس بودن و همچنین اشباعیت و وضع ظاهری آن امکان بیشتری در بروز تقلب و اختلاط با چربی فرآورده های شیری را دارد و شناسایی نوع چربی و روغن گیاهی و تعیین مقدار بکار رفته بعنوان تقلب در اختلاط با چربی شیر به سادگی میسر نیست.
پیروز بخت افزود: سازمان ملی استاندارد ایران بر اساس نتایج آزمون در مواردی که از چربی گیاهی به صورت غیرمجاز در فرآورده های لبنی استفاده شده باشد، برخورد قانونی می کند، چنانچه تاکنون نسبت به تعلیق پروانه کاربرد علامت استاندارد متخلفین در این زمینه اقدام کرده است.