پخش زنده
امروز: -
منابع آگاه اعلام کردند که ۴ دستگاه کامیون جدید حامل ۱۸۰ نفر از عناصر مسلح از منطقه قدیمی حمص خارج شدند.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از شبکه تلویزیونی المنار بدین ترتیب شمار افراد مسلحی که تاکنون از این منطقه خارج شده اند به 968 نفر می رسد.
این شبکه همچنین شبکه از اعتراض افراد مسلح در مناطق قدیمی شهر حمص خبر داد و اعلام کرد افراد مسلح خواهان خروج زودتر از این منطقه هستند.
این شبکه به جزئیات بیشتر این خبر اشاره نکرد.
پس از خروج افراد مسلح از منطقه حمص زمینه اجرای مصالحه و آشتی ملی در شهر حمص فراهم خواهد شد.
خروج این گروه از افراد مسلح براساس توافق ارتش سوریه با گروه های مسلح و با نظارت سازمان ملل متحد صورت گرفته است.
براساس این توافق ، آتش بس در مرکز قدیمی شهر حمص از روز جمعه برقرار شده و قرار است افراد مسلح که تعدادشان 1200 نفر برآورد می شود، مرکز قدیمی شهر حمص را به مناطق «الداره الکبیره» واقع در شمال حمص ترک کنند.
همچنین در مقابل گروه های مسلح شماری از ربوده شدگان را آزاد و اجازه خواهند داد تا کمکهای انسانی به مناطق شیعه نسین «الزهراء» و «نبل» در حومه شمالی شهر حلب وارد شود.
منابع محلی در شهر حمص خبردادند: افراد مسلح مقرهای خود را در مرکز قدیمی شهر حمص آتش زدند تا مدرکی از خود برجای نگذارند.
کارشناس مسائل راهبردی و نظامی در دمشق تاکید کرد توافق حمص پیروزی راهبردی برای دولت و ارتش سوریه به شمار می رود زیرا هدف راهبردی این عملیات بدون درگیری تحقق یافته است.
سلیم حربا در مصاحبه با شبکه تلویزیونی العالم درباره اینکه رامی عبدالرحمن رئیس سازمان دیده بان حقوق بشر (وابسته به مخالفان سوریه) گفته است آنچه در حمص رخ می دهد پیروزی رسانه ای برای نظام و شکست برای جامعه بین المللی است، گفت در حقیقت آنچه در حمص صورت می گیرد پیروزی راهبردی برای دولت و ارتش سوریه است زیرا هدف راهبردی این عملیات بدون درگیری تحقق یافته است و در نتیجه افراد مسلح مجبور به پذیرش این توافق و عقب نشینی از این شهر شده اند. شاید در ساعات یا چند روز آینده همه شهر حمص امن شود. مهم تر از این آن است که این اقدام زمینه را هموار کرد تا سوری هایی که فریب خورده بودند و به سلاح متوسل شده بودند به آغوش میهن بازگردند. به نظر من این اقدام مقدمه بسیار خوبی است به ویژه اینکه دهها نفر از این افراد در چارچوب آشتی به آغوش میهن باز می گردند.
وی با اشاره به اینکه افراد مسلح اکنون در چارچوب عقب نشینی تاکتیکی با نظارت ارتش سوریه و هلال احمر و سازمان ملل متحد از این شهر خارج می شوند، افزود اکنون این سوال مطرح است که این افراد به ویژه اتباع خارجی که وارد منطقه الدار الکبیره یا الرستن و تلبیسه شده اند به کجا فرار خواهند کرد. به نظر من براساس دیدگاه راهبردی، این به معنای تسلیم شدن در دو مرحله است و مرحله نخست یعنی عقب نشینی تاکتیکی آغاز شده است و پس از آن شکست راهبردی است زیرا راه فراری در این منطقه ندارند. این آشتی به مناطق دیگر کشیده خواهد شد و شمار دیگری از افراد مسلح تسلیم خواهند شد و شاید هم توافق جدیدی حاصل شود.
کارشناس سوری گفت توافق حمص علاوه بر ابعاد امنیتی و نظامی، ابعاد سیاسی و انسانی و منطقه ای و بین المللی دارد. در خصوص بعد انسانی، از طریق این توافق به درد و رنج و محاصره مناطق نبل و الزهراء پایان داده شد. گروههای تروریستی از بیش از یک و نیم سال پیش، این دو منطقه را محاصره کرده و بسیاری از افراد بیگناه را در این مناطق ربوده بودند از این رو این اقدام دستاوردی در زمینه انسانی به شمار می رود. مساله دیگر این است که این اقدام زمینه را برای رهایی ساکنان حمص که از اقدامات گروههای تروریستی رنج هایی متحمل شده اند و تروریست ها از آن ها به مدت بیش از یکسال به عنوان سپر انسانی استفاده می کردند فراهم کرد. مساله سوم و مهم در رابطه با ابعاد امنیتی و داخلی و منطقه ای این است که گروههای تروریستی از روی اجبار و نه اختیار، این توافق را پذیرفتند. به نظر من این اقدام در نتیجه ورشکستگی کشورهای حامی این گروهها و محدود شدن گزینه های آن ها و به بن بست رسیدن آن ها صورت گرفته است.