دیدار روسای مجالس ۳ کشور با روحانی
رئیس جمهور گفت: روابط با کشور دوست و برادر آذربایجان برای ما اهمیت دارد و باید در تمامی زمینه های اقتصادی، فرهنگی و سیاسی توسعه یابد.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری ، آقای روحانی در حاشیه نهمین اجلاس روسای مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در دیدارِ رییس مجلس ملی جمهوری آذربایجان با اشاره به دیدار با رئیس جمهور آذربایجان در حاشیه اجلاس داووس و اینکه امنیت آذربایجان برای ما بسیار مهم است، اظهار داشت: تصمیمات و توافقات مهمی در این دیدار اتخاذ شد که باید عملی شود.
رئیس جمهور با بیان ضرورت همبستگی کشورهای اسلامی گفت: لزوم تحرکی جدید برای وحدت جهان اسلام احساس می شود و ما برای این هدف تلاش خواهیم کرد.
رئیس مجلس ملی جمهوری آذربایجان نیز در این دیدار ضمن ابلاغ سلام های گرم رئیس جمهور کشورش به دکتر روحانی گفت: ایران و آذربایجان دو کشور دوست و برادر هستند و باید روابط خود را در همه زمینه ها هرچه سریعتر گسترش دهند.
وکتای اسدوف گفت: ما دیدار اخیر روسای جمهور ایران و آذربایجان را دیداری تاریخی و نقطه عطفی در روابط دو کشور می دانیم.
وی در این راستا تاکید کرد: باید روابط اقتصادی دو کشور را نیز گسترش دهیم و امیدواریم با پشتیبانی های دولت جنابعالی این مهم محقق شود.
رییس مجلس ملی آذربایجان افزود: سخنرانی جنابعالی پیام ویژه ای برای دنیای اسلام داشت و ما امیدواریم سخنرانی جنابعالی برای دنیای اسلام سرآغاز فصل جدیدی باشد.
اسدوف گفت: دین اسلام دین دوستی و برادری است، اما کسانی هستند که چهره دیگری از اسلام ارائه می دهند؛ لذا باید به دنیا نشان دهیم که این چهره واقعی دین اسلام نیست.
دیدار روسای مجالس اردن و بنگلادش با روحانی
رییس جمهور در حاشیه نهمین اجلاس روسای مجالس کشورهای عضو سازمان کشورهای همکاری اسلامی در دیدارِ رییس مجلس اردن گفت: ما مصمم به توسعه روابط با کشور اسلامی و برادر اردن هستیم.
دکترروحانی با بیان اینکه برقراری صلح و ثبات در منطقه برای ایران بسیار مهم است، اظهار داشت: همکاری های ایران و اردن می تواند به تحقق این امر کمک کند.
رییس جمهور مشکل تروریسم در منطقه را معضلی مهم دانست و با اشاره به شرایط سوریه گفت: در اوضاع سوریه باید بپذیریم که مسئله تروریسم مسئله اول است. تروریست ها حتی در راه ارسال کمکهای انسان دوستانه به مردم سوریه نیز مشکل میآفرینند.
دکتر روحانی برقراری ثبات را در این مسأله مهم دانست و افزود: از نظر ایران برقراری ثبات در سوریه دومین ضرورت غیرقابل اغماض است، تا مردم آن کشور پس از حل معضل تروریسم و برقراری ثبات از طریق دموکراسی و انتخابات، رأی خود را حاکم کنند.
رییس جمهور با تاکید براینکه به عنوان سومین محور باید زمینه گفتگو بین مردم سوریه را فراهم کرد، گفت: آینده سوریه باید توسط مردم و رأی و نظر آنها و در انتخابات آزاد تعیین شود.
رییس مجلس اردن نیز در این دیدار گفت: من حامل سلام های گرم پادشاه اردن به جنابعالی و ملت ایران هستم.
عاطف الطراونه گفت: اردن امیدوار است روابط خوب ایران و اردن بیش از پیش گسترش یابد و ما برای توسعه روابط اقتصادی و سیاسی با کشور برادر و مسلمان ایران تلاش می کنیم.
رییس مجلس اردن افزود: ما برای نقش منطقه ای ایران احترام فراوانی قائل بوده و به این نقش واقف هستیم.
الطراونه با بیان اینکه اردن نیز معتقد است مسئله سوریه باید توسط مردم سوریه حل شود گفت: امیدواریم نقش جنابعالی در پایان دادن به بحران سوریه، که از اولویت بسیاری برخوردار است، مؤثر باشد.
رییس مجلس اردن با بیان اینکه این کشور نیز از تروریسم و افراطی گری نگران است اظهار داشت: ریختن خون مردم مسلمان در سوریه درست نیست و تعیین وضعیت این کشور بر روی میز مذاکره امکان پذیر خواهد بود.
رییس جمهوری همچنین در دیدارِ رییس مجلس ملی بنگلادش گفت: همکاری های پارلمانی کمک بسیار خوبی برای توسعه روابط است.
دکتر حسن روحانی با بیان اینکه روابط ایران و بنگلادش برای ما اهمیت زیادی دارد گفت: بنگلادش کشور مسلمان و دوست ایران است که در طول سالیان دراز روابط دو کشور به خوبی توسعه یافته است.
رئیس جمهور گفت: علاقمند هستیم در تمامی زمینه های روابط دو جانبه همکاری های خود را توسعه دهیم.
رییس مجلس بنگلادش نیز در این دیدار گفت: حامل سلام های گرم مردم و دولت بنگلادش برای جنابعالی و ملت ایران هستم.
شیرین شرمین چادوری روابط ایران و بنگلادش را روابط بسیار خوبی توصیف و اضافه کرد: دوستی میان دو کشور به سالهای خیلی دور باز می گردد و ما متعهد هستیم که روابط خود را به صورت بسیار قوی با ایران در همه زمینه ها توسعه دهیم.