پخش زنده
امروز: -
طرح سراسری سمپاشی و مبارزه با سن گندم و آفت غلات در کشتزارهای بخش رضویه شهرستان مشهد آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مشهد با بیان اینکه اولویت این نهاد تامین امنیت غذایی و حفظ نباتات بویژه محصول استراتژیک گندم است، گفت: در این راستا جهاد کشاورزی مانور سراسری اطلاع رسانی مبارزه همگانی با آفت سن گندم را در سطح استان خراسان رضوی برگزار کرد.
علی اکبر قارزی از بهره برداران، به خصوص گندم کاران خواست هر چه سریعتر با هماهنگی و همکاری جهاد کشاورزی منطقه خودشان برای سمپاشی به موقع با آفت سن گندم اقدام کنند.
قارزی افزود: در حال حاضر در سطح شهرستان مشهد حدود ۱۹ هزار هکتار از مزارع زیر کشت گندم و جو است.
نسرین محسنی مسئول حفظ نباتات جهاد کشاورزی شهرستان مشهد نیز در حاشیه این مانور با اشاره به بازدهی بسیار خوب پهپادهای سم پاش، گفت: استفاده از پهپاد یکی از روشهای نوین در سمپاشی مزارع است که مزایای زیادی از جمله یکنواختی پاشش سموم و کاهش خسارت به محصول و محیط زیست دارد.
آفت سن غلات در دو مرحله خسارت وارد میکند، مرحله اول سن مادری پس از ریزش سنهای زمستان گذران از اماکن زمستانه به مزارع خسارت کمی به محصولات وارد میکند بدین صورت که سربرگها زرد میشوند و حالت سوزندگی در سر برگها ایجاد میشود و در نهایت باعث از بین رفتن جوانه مرکزی میشود. اما مرحله دوم خسارت در مرحله پوره سنه که علاوه بر خسارت کمی، خسارت کیفی هم به محصول وارد میکند و با توجه به اینکه سن مادری پس از ریزش از مزارع تغذیه کرده و جمعیت ۱۰۰ برابری پیدا میکند بهترین زمان کنترل مبارزه در زمان سن مادری است.
نحوه خسارت سن مادری طوری است که هر سن مادر در هکتار باعث کاهش عملکرد به میزان ۳۵۰ کیلوگرم میشود و اگر سه عدد به سن مادری در متر مربع در مزارع باشد، حدود هزار تا هزار و ۲۰۰ کیلوگرم کاهش عملکرد خواهیم داشت و اگر در مرحله پوره سن باشد هر پوره سن ۱۵ کیلوگرم خسارت وارد میکند و ۲۰ عدد آفت در متر مربع چیزی حدود ۳۰۰ کیلوگرم در هکتار کاهش عملکرد به بار خواهد آورد، علاوه بر این کاهش عملکرد بر روی خسارت، بر کیفیت هم تاثیر گذاشته و گاهی ممکن است حتی از مصرف انسانی خارج شود.