پخش زنده
امروز: -
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان لزوم برنامه ریزی جدی برای مدیریت منابع آبی استان را به مسئولان یادآور شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان، آیتالله مصطفی محامی در دیدار سرپرست و جمعی از معاونان و کارکنان اداره کل آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان با اشاره به مشکلات حوزه آب در استان، گفت: از بدو ورود به استان در جایگاه نمایندگی ولیفقیه سوالاتی در خصوص برخی طرحها و اقدامات در حوزه آب داشتم که نه تنها پاسخی به آنها داده نشد، بلکه ابهامات نیز برطرف نشد و گزارشهایی که ارائه شده، مطابق با واقع نیست.
وی با اشاره به طرح ۴۶هزار هکتاری در منطقه سیستان، افزود: در همان روزهای ابتدایی عنوان شد که اگر افغانستانیها آب را قطع کنند چه میشود؟ اما مسوولان گفتند ما معاهده بینالمللی داریم و چنین چیزی امکان پذیر نیست و البته بعدها مشخص شد افغانستان هیچ زمانی حقابه را نداده و اگر آبی به سوی منطقه سیستان آمده همان سر ریز سدها بوده است.
امام جمعه زاهدان ادامه داد: هم اکنون بحث شیرین کردن آب دریای عمان مطرح است، اما بر اساس گزارشهای ارائه شده از ناحیه دستگاههای متولی میزان بارندگیهای سالانه در سیستان و بلوچستان چند برابر آبی بود که از افغانستان میآمد؛ اما متأسفانه این آب هدر میرود و آبهای سطحی و زیرسطحی ما به سمت پاکستان شیب دارد و آنها هم به معاهده عمل نمیکنند و چاههایی احداث و از این آب استفاده میکنند و در همین حال کشاورز ما نیازمند آب است و ما به علت ایجاد مشکلات زیست محیطی اجازه نمیدهیم از آن استفاده کند.
وی با انتقاد از عملکرد در برخی طرح ها، گفت: در سفرهای مختلف شهرستانی مردم گلایه داشتند که سد ساخته شده، اما صنایع پایین دستی برای آن در نظر گرفته نشده و این عامل سبب تبخیر آب میشود، سؤال اینجاست که با چه منطقی سدها را بدون صنایع پایین دشتی ساختهاند تا تبدیل به تشتک بخار شود؟ مسوولان در گذشته زمانی را برای اتمام برخی پروژهها اعلام میکردند، اما با گذشت یکسال از زمان اعلامی هم طرح به اتمام نمیرسید و همه اینها موجب شده تا مردم به مسوولان بیاعتماد شوند.
آیت الله محامی خاطرنشان کرد: مردم هم وقتی سوال میکنند، انتظار پاسخ علمی دارند و نباید در پاسخ به آنها طفره برویم و آن را به تعویق بیندازیم، امیدواریم پاسخهای صریح و راهحلهای کارشناسی ارائه شود و شاهد بهبود وضعیت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان باشیم؛ انتظار داریم از این پس پاسخها روشن، علمی و اقناعکننده باشد و با کار و تلاش واقعی، نو شدن را در عمل و نتیجه کار حس کنیم.