پخش زنده
امروز: -
مدیرکل مدیریت بحران استان تهران با اشاره به صدور هشدار نارنجی هواشناسی از بارش برف و وقوع یخبندان در نیمه شمالی استان خبر داد و گفت: مدیریت بحران برای پنج روز آینده آماده باش است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حامد یزدیمهر، گفت: از صبح امروز، یک سامانه بارشی فعال شده که تا صبح دوشنبه ۶ اسفند ادامه خواهد داشت، این سامانه باعث بارش باران و برف، وزش باد شدید موقتی، پدیده مه و کولاک برف در نیمه شمالی، غربی و مرکزی استان تهران به ویژه در مناطق میگون، شمیرانات، آبعلی، لواسان، دماوند، فیروزکوه، پردیس، شرق تهران و شهر تهران میشود.
وی افزود: این بارشها لغزندگی معابر و جادهها، اختلال در حملونقل به ویژه در مسیرهای کوهستانی و گردنهها، مه و محدودیت دید، کولاک برف و انباشت برف در مناطق شمالی، بالا آمدن سطح آب رودخانهها، احتمال رخداد صاعقه و بارش تگرگ در نقاط مستعد، خطر لغزش و سقوط سنگ و رانش زمین در نواحی کوهستانی، وزش باد شدید تا خیلی شدید لحظهای به ویژه در مناطق غربی، جنوبی و ارتفاعات، احتمال خسارت به سازههای موقت، داربستها، تابلوهای تبلیغاتی و شکستن درختان کهنسال، اختلال یا تأخیر در پروازها در برخی ساعات و رگبار باران و برف همراه با احتمال رعد و برق در مناطق جنوبی و شرقی استان را در پی دارد.
آقای یزدیمهر به شهروندان توصیه کرد در سفرهای ضروری احتیاط کنند و زنجیر چرخ و تجهیزات زمستانی به همراه داشته باشند، همچنین از تردد یا اتراق در حاشیه رودخانهها و مسیلها خودداری کنند و از پرواز گلایدر و هواپیماهای آموزشی و بالگرد اجتناب کنند. کوهنوردی و صعود در این شرایط به علت خطر ریزش بهمن و سرمازدگی به هیچ وجه توصیه نمیشود.
وی همچنین گفت:با نفوذ یک توده هوای سرد به استان تهران از صبح دوشنبه ۶ اسفند تا چهارشنبه ۸ اسفند کاهش کاهش قابل ملاحظه دما میشود پیش بینی شده است به طوری که در نواحی شمالی، دامنهها و ارتفاعات، دما بین ۱۰ تا ۱۵ درجه سلسیوس و در نیمه جنوبی و نواحی مرکزی، دما بین ۸ تا ۱۲ درجه سلسیوس کاهش خواهد یافت.
مدیرکل مدیریت بحران استان تهران گفت: این کاهش دما میتواند باعث رخداد تنش دمایی و یخبندان سطح زمین در گستره استان، وزش سوز باد در مناطق کوهستانی به ویژه در ارتفاعات بالادست، خطر یخزدگی تأسیسات و لولههای آبرسانی، احتمال یخزدگی رادیاتور خودروها، احتمال آسیب به محصولات و امکانات بخشهای کشاورزی و دامپروری و افزایش قابل ملاحظه مصرف حاملهای انرژی شود.
وی افزود: به شهروندان توصیه میکنیم سامانههای گرمایشی خود را بازبینی کرده و از طبیعتگردی و کوهنوردی پرهیز کنند.
آقای یزدی مهر یاد آور شد: دراین شرایط، از ضدیخ در رادیاتور خودروها و تأسیسات آبی استفاده کنید، لولههای آبرسانی در فضای باز را بپوشانید، دمای گلخانهها، سالنهای پرورش قارچ، طیور و دامداریها را تنظیم کرده و مصرف حاملهای انرژی به ویژه گاز و برق مدیریت کنید.