پخش زنده
امروز: -
بر اساس سرشماری انجام شده از گونههای حیات وحش منطقه حفاظت شده کوه بافق، آمار امسال این گونهها نسبت به سال گذشته افزایشی و رضایتبخش بوده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، رئیس اداره محیط زیست بافق با اشاره به سرشماری انجام شده از گونههای حیات وحش منطقه حفاظت شده کوه بافق، آمار امسال این گونهها را نسبت به سال گذشته افزایشی و رضایتبخش خواند.
محمدرضا خواجه اظهار کرد: سرشماری از گونههای حیات وحش منطقه حفاظت شده کوه بافق به عنوان یکی از بهترین زیستگاههای حیات وحش استان به خصوص زیستگاه پلنگ ایرانی، هر ساله به روشهای مختلفی انجام و تعداد علفخواران وحشی این منطقه از جمله کل و بز، قوچ، میش، جبیر و گوشتخوارانی از جمله پلنگ ایرانی در این منطقه سرشماری میشوند.
به گفته وی، امسال نیز این سرشماری توسط ۲۰ گروه و از ۲۰ مسیر مختلف با همکاری محیطبانان، همیاران محیطبان و فعالان حوزه محیط زیست انجام و در قالب مشاهده مستقیم، دوربینکشی، گشت موتوری و
رئیس اداره محیط زیست بافق آمار امسال گونههای این منطقه را نسبت به سال گذشته افزایشی و رضایتبخش و حاکی از وضعیت بهتری دانست و خاطرنشان کرد: البته همواره این قبیل سرشماریها با خطاهایی نیز به دلیل وسعت زیاد منطقه که امکان رصد تمام آن را ناممکن میکند و این که گونهها همواره در حال حرکت هستند، مواجه است ولی در مجموع نتایج سرشماریها تا ۸۰ درصد قابل اطمینان است.
وی در ادامه هدف از این سرشماریهای سالانه را سنجیدن ظرفیت زیستگاه و آماربرداری، بررسی تهدیدها و تخریبهایی که در زیستگاه طبیعی گونهها وجود دارد و نیز شناسایی نقاط ضعف و قوت در این زمینه ذکر کرد.
خواجه در پایان نیز یادآور شد: منطقه حفاظت شده کوه بافق با ۸۸ هزار هکتار از سال ۱۳۷۶ به عنوان منطقه حفاظت شده، معرفی و تاکنون ۲۰۰ گونه از انواع پرندگان و پستانداران در این منطقه شناسایی شده است که از گونههای شاخص جانوری این منطقه میتوان به پلنگ، قوچ و میش، کل و بز، جبیر، عقاب طلایی، زاغ بور، کبک و تیهو اشاره کرد.
وی گفت: منطقه حفاظت شده کوه بافق به لحاظ ویژگیهای زمین شناختی، چشماندازهای طبیعی و تنوع گونههای گیاهی و جانوری از اهمیت ویژهای برخوردار است و حضور همزمان پلنگ، یوزپلنگ، کاراکال و گونههای مهم دیگر و بعضاً در حال انقراض، شاهدی بر این مدعاست.
این منطقه کوهستانی در فاصله ۱۰ کیلومتری شمال شرق شهر بافق واقع شده و دارای صخرههای صعب العبور و بلند، تپه ماهورهای متعدد و پراکنده و درههای عمیق و پرشیب است.مرتفعترین قسمت منطقه در مرکز آن قرار دارد ولی از طرفین به زیستگاههای دشتی و کم ارتفاعتر با ویژگیهای کاملا متفاوت مشرف میشود.