رفع نگرش سنتی و کلیشهای به مشارکت زنان در اقتصاد
نگرش سنتی و کلیشهای به موضوع مشارکت زنان در اقتصاد در حال مرتفع شدن است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی ، معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی روز شنبه در همایش ملی «زنان جاده ابریشم» در مشهد، گفت: در عین حال رفع محدودیتهای دسترسی به منابع مالی برای بانوان کارآفرین باید در دولت اولویت باشد.
حجت الاسلام تیمور علی عسگری افزود: بانوان نیمی از جمعیت کشور هستند و نقش تعیین کننده در خیلی از حوزهها بویژه اقتصاد دارند و باید بسترساز شکوفایی بانوان در این حوزه باشیم.
او اضافه کرد: تصدی گرایی دولتی در دنیا منسوخ شده است، دولتها باید تسهیل گرا باشند و امیدواریم این موضوع در دولت چهاردهم نیز مورد توجه باشد.
این مسئول در ادامه اقتصاد زیارت را بسیار مهم و تعیین کننده دانست و تاکید کرد، باید برابر اقتصاد نفتی باشد.
حجت الاسلام علی عسگری اضافه کرد: ترکیه و بسیاری از کشورها درآمد بالایی در حوزه گردشگری دارند و دستیابی به اقتصاد مطلوب از راه حکمرانی مطلوب میتواند مورد توجه باشد.
معاون زیارت استانداری خراسان رضوی ادامه داد: چندی پیش اجلاس کشورهای عضو اکو در مشهد برگزار و پیشنهاد داده شد که به آنها زمین برای عرضه کالاهایشان در مشهد به عنوان نمایشگاه بین المللی داده میشود که در این خصوص از کسب و کار بانوان نیز حمایت میکنیم.
حضور ۸۵ بانوی کارآفرین در اجلاس
رییس هیات مدیره کانون زنان بازرگان خراسان رضوی نیز در این همایش گفت: این اجلاس ملی با حضور ۸۵ بانوی کارآفرین از استانهای مختلف از جمله تهران، آذربایجان غربی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، اصفهان، خوزستان، زنجان، سیستان و بلوچستان، قم، کردستان، گیلان، مازندران، همدان و لرستان در حال برگزاری است.
آذر کیانینژاد افزود: در این اجلاس پنج نشست تخصصی در حوزههای صنایع دستی و گردشگری، تجارت بینالملل و حمل و نقل، صنعت و انرژی، کشاورزی و صنایع غذایی و خدمات فنی مهندسی برگزار میشود.
وی ادامه داد: بانوان فعال اقتصادی در این فضا ضمن پرسش و پاسخ در خصوص مهمترین چالشهای اقتصادی در حوزه فعالیت بانوان، نگاه ویژهای نیز به اقتصاد شهری خواهند داشت تا با خرد جمعی، شهری در شان مقام زن داشته باشیم.
نخستین اجلاس ملی زنان راه ابریشم با حضور ۲۰۰ بانوی فعال اقتصادی و کارآفرین از سراسر کشور در مشهد به مدت دو روز در حال برگزاری است.
در این اجلاس، بانوان فعال اقتصادی از استانهای مختلف ایران تجربیات خود را در زمینههای تولید، صنعت، تجارت و خدمات به اشتراک میگذارند.
همچنین کارگاههای آموزشی و نشستهای تخصصی با موضوعاتی نظیر چالشهای زنان در کسبوکار، راهکارهای توسعه اقتصادی و نقش زنان در احیای راه ابریشم برگزار خواهد شد.