پخش زنده
امروز: -
رئیس قوه قضائیه گفت: اقتصاد و تولید از اولویتهای اصلی کشور است، برای تحقق شعار سال باید اعتماد بخش خصوصی جلب شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان؛ حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در جلسه ویژه رسیدگی به مسائل استان گیلان گفت: این استان از جهات و جنبههای مختلف دارای ظرفیتهای عظیم و بزرگی است؛ بر همین اساس شاهد هستیم که هرچند وقت یکبار، مسائلی در این استان به وجود میآید؛ مسائلی که گاه در پشتپرده آنها، طراحی دشمن وجود دارد؛ بنابراین مسئولان استانی باید در وهله نخست از ایجاد این مسائل شائبهبرانگیز پیشگیری کنند و چنانچه این مسائل به وجود آمد برای رفع آنها آمادگی و هوشیاری داشته باشند.
مدیران باید کارآمد، خیرخواه و دلسوز باشند
رئیس قوه قضائیه افزود: برای نمونه، در خصوص مسئله اخیر ایجاد شده در این استان، گزارشی به من رسید که بالغ بر ۱۵ نقطه ابهام و تردید در آن وجود داشت، مدیران ما در بخشهای مختلف باید کارآمد، خیرخواه و دلسوز باشند و از روحیه تعاون و همکاری با بخشهای دیگر بهرهمند باشند، مدیر نباید فقط به دنبال این باشد که با ملاحظهکاری، دوره خود را تمام کند، نباید اینگونه باشد که من به عنوان رئیس قوه قضائیه یک رئیسکل دادگستری را در استانی منصوب کنم که فقط از «من» حرفشنوی داشته باشد! شاید فرد دیگری، کارآمدتر و قویتر باشد، یک مدیر باید سعهصدر داشته باشد و با اندک مسائلی، عرصه را خالی نکند و یا قهر و لجبازی نکند، مدیر علاوه بر تخصص و تسلط بر حوزه کاریاش باید به محیط و موضوع مأموریتش نیز شناخت کامل داشته باشد.
باید به مدیران اختیار بدهیم رئیس قوه قضائیه درخصوص تفویض اختیار به مدیران گفت: ما باید به مدیرانمان اختیار بدهیم؛ رئیس جمهور نیز به این اصل قائل است؛ نمیشود از یک مدیر انتظار انجام امور در سریعترین زمان ممکن را داشته باشیم، اما به او اختیارات لازم را ندهیم.
اقتصاد و تولید از اولویتهای اصلی کشور
رئیس قوه قضائیه در ادامه این نشست با اشاره به شعار سال گفت: موضوع اقتصاد و تولید از اولویتهای اصلی کشور است؛ برای فائق آمدن بر تورم و نقشههای دشمن باید بر قدرت اقتصادی و تولیدی خود بیفزاییم به همین دلیل در این خصوص باید به بخش خصوصی میدان دهیم و اعتمادشان را جلب کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای افزود: در این جلسه، یکی از افراد، به موضوع بازگرداندن مالکیت کشتوصنعت مغان اشاره کرد؛ در این خصوص باید بگویم که معلوم نیست این امر، سودمند بوده یا خیر؟ باید بررسی شود تا چنانچه بازگرداندن مالکیت مزبور سودمند بوده، همین رویه در خصوص نمونههای مشابه نیز اِعمال شود و اگر نافع نبوده، جلوی آن رویه، در خصوص موارد مشابه گرفته شود.
برای تحقق شعار سال باید اعتماد بخش خصوصی جلب شود
رئیس قوه قضائیه با اشاره به اینکه جلب اعتماد بخش خصوصی و تامین امنیت سرمایهگذاری موضوع بسیار مهمی است گفت: در جلسهای یکی از فعالان بخش خصوصی گفت که از همین حالا مشخص کنید که وضعیت بنگاه تولیدی صنعتگران در تابستان به لحاظ دسترسی به برق چگونه است؟ در واقع از منظر شخصِ مزبور، قطع برق، موضوعیت نداشت، بلکه او معتقد بود حداقل مسئولان امر، وضعیت خاموشی در تابستان را از همین الان مشخص کنند تا صنعتگران و صاحبان بنگاههای تولیدی بتوانند برنامهریزیهای لازم را داشته باشند.
اجماع حداکثری در رفع مشکلات گیلان
رئیس قوه قضائیه در ادامه سخنانش با اشاره به مشکلات استان گفت: مسئولان استان گیلان تلاش کنند در خصوص مسائل و مشکلات این استان به یک نظر واحد و اجماع حداکثری دست پیدا کنند تا ما در مرکز بر مبنای همان تصمیمِ واحد اتخاذ شده در استان، اِعمال سیاست و راهبرد کنیم، برای نمونه، شما مسئولان استان گیلان در خصوص موضوع پسماندها، تخریب جنگل، تغییر کاربری زمینهای کشاورزی، اسناد عادی و اراضی موقوفی باید بتوانید به یک نظر واحد و اجماع حداکثری دست پیدا کنید.
رئیس دستگاه قضا گفت: یکی از موضوعات مطرح در استان گیلان، مسئله اراضی و املاک دارای اسناد عادی و بدون سند تکبرگی، است، در این رابطه براساس قانون مصوب، الزاماتی دارای زمانبندی، درخصوص ایجاد سامانه مربوطه و بی اعتبار شدن اسناد عادی در دستگاههای دولتی و قضایی، تعیین شده است. در این رابطه، مسائلی پیرامون اراضی زراعی در برخی مناطق روستایی گیلان مطرح است که شما مسئولان استانی باید درخصوص آن مسائل، به یک اجماع نظر نائل شوید.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای افزود: یک سری زمینهای موقوفی نیز در استان گیلان وجود دارند؛ ممکن است در خصوص اصل وقف این اراضی یا محدوده وقف یا متولی وقف، سؤالات و مسائلی مطرح باشد. شما مسئولان استان گیلان در این زمینه نیز تلاش کنید تا به یک نظر واحد و اجماعی دست پیدا کنید و مطمئن باشید وقتی ما در مرکز با نظر واحد و اجماعی شما مسئولان استانی مواجه میشویم نمیتوانیم این نظر را کنار بگذاریم و حتماً به آن توجه خواهیم کرد.
رشد و تعالی گیلان با همدلی و وفاق
نماینده ولی فقیه در گیلان هم در این نشست با تاکید بر لزوم ایجاد همدلی و وفاق در این استان گفت: رشد و تعالی گیلان با همدلی و وفاق تحقق میپذیرد.
آیت الله فلاحتی با بیان اینکه مدیران برنامهمحور و عملگرا بکارگیری شود، گفت: در اداره کشور و استان از ظرفیت نخبگان و مدیران متعهد و متخصص استفاده شود.
نماینده ولی فقیه در گیلان با اشاره به آسیبهای زیستمحیطی در گیلان افزود: پسماند سراوان به ارتفاع ۱۰۰ متر شکل گرفته و شیرابه آن از طریق دو رودخانه رشت وارد دریا میشود.
نماینده ولی فقیه در گیلان با بیان اینکه حل مسائل زیست محیطی گیلان عزم ملی میخواهد، گفت: در سالهای اخیر کارهایی برای پسماند صورت گرفته، اما کافی نیست.
آیت الله فلاحتی با تاکید بر لزوم نظارت بر عملکرد دروندستگاهی گفت: بر عملکرد افراد، مدیران و کارکنان نظارت جدی صورت گیرد.
نماینده ولی فقیه در گیلان با اشاره به ترافیک شکننده در بندر مرزی آستارا افزود: ساماندهی تردد کامیونها و امور گمرکی در مرز آستارا مورد تاکید است.
بانکها بنگاهداری میکنند
نماینده ولی فقیه در گیلان با تاکید بر لزوم نظارت بر عملکرد بانکها گفت:نظارت نکردن بر مسؤولان استانی و بانکها دلیل تعطیلی صدها شرکت تولیدی در گیلان است.
آیت الله فلاحتی با بیان اینکه بانکها در گیلان بنگاهداری میکنند، گفت: نظارت بر عملکرد بانکها مطالبه جدی ماست.
تولید چای و برنج در گیلان مقرون به صرفه نیست
استاندار گیلان هم در این نشست با اشاره به حل برخی از مشکلات استان با حضور رئيس قوه قضائیه گفت: تولید برنج و چای در گیلان مقرون به صرفه نیست و کشاورز مجبور است به دلیل واردات بیرویه و بی هنگام محصولات کشاورزی به ویژه چای و برنج دست از کشاورزی بردارد.
استاندار گیلان، با بیان اینکه این استان جزو ۴ استان در حوزه ترانزیت کالا است، افزود: گیلان دارای موقعیت ممتاز به لحاظ داشتن مرز زمینی، ریلی، هوایی و دریایی در کشور است ولی تاکنون از این ظرفیت به خوبی استفاده نکردیم.
هادی حقشناس افزود: سابقه بندری شهر انزلی به ۱۰۰ سال قبل برمیگردد که باید به آن توجه ویژه شود، زیرا در توسعه استان نقش بسیار مهمی دارد.
تالاب بین المللی انزلی بیمار است
استاندار گیلان با اشاره به وضعیت وخیم تالاب بینالمللی انزلی گفت: امروز تالاب به دلیل پسماند کشاورزی، استانی و صنعتی بیمار و نابود شده است که انتظار داریم با کمک سران سه قوه این تالاب احیا شود.
استاندار گیلان، با تأکید بر به خطر افتادن سلامت مردم در خصوص نابودی کامل تالاب بینالمللی انزلی گفت: تالاب از فاضلاب انسانی به مساحت ۲۰۰ میلیون متر مربع پر میشود و خبری از آب نیست که همین امر سلامت مردم را با خطر مواجه میکند.
هادی حقشناس با انتقاد از طولانی شدن روند احداث تصفیهخانه فاضلاب شهر رشت و دیگر شهرستانهای گیلان گفت: میانگین اجرای تصفیهخانه در ایران ۶۶ درصد است و این آمار در گیلان ۲۶ درصد است لذا انگار دستی در کار بوده تا شبکه تصفیه خانهای استانهای شمالی ایجاد نشود.
گیلان، استانی با ظرفیتهای عظیم بازرگانی
استاندار گیلان با اشاره به ظرفیت بازرگانی گیلان در حوزههای مختلف گفت: فرودگاه بینالمللی سردار جنگل رشت، مرز زمینی آستارا و بندر کاسپین جزو مهمترین خطوط تجاری و بازرگانی گیلان است که به توسعه تجاری استان و حتی کشور کمک میکند.
هادی حقشناس زمینهای کشاورزی را ارزشمندترین داراییهای مردم گیلان دانست و افزود: در این مدت کوتاه با تغییر کاربری زمینهای کشاورزی برخورد کردیم ولی وقتی کشاورز در تأمین مخارج زندگی با مشکل مواجه است مجبور به تغییر کاربری میشود.
گیلان استانی هم کشاورزی، هم صنعتی
استاندار گیلان با بیان اینکه گیلان یک استان کشاورزی است اما در دهه اول انقلاب از صنعتی شدن استانهای شمالی جلوگیری شد، تصریح کرد: ۳۲ شهرک صنعتی در استان فعالیت می کنند که ۲۰ درصد واحدها از مجموع واحدهای بهره بردار، تعطیل است که تلاش میکنیم آنان را احیا کنیم، از این رو بانکها نیز باید به ما کمک کنند.
استاندار گیلان با تأکید بر لزوم توجه به یک رقمی شدن تورم در کشور افزود: اگر این امر در کشور محقق شود تولید نیز در کشور توسعه خواهد یافت.
هادی حقشناس همچین با اشاره به وجود ۲ هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی در گیلان گفت: بر اساس آمار ۸ درصد این واحدها در تملک بانکها است که همین امر مشکلاتی را ایجاد کرده و برخی کارخانهها تعطیل شده است، درحالیکه نباید به بهانه بدهی بانکی واحدهای تولیدی را از بین ببریم، از این رو انتظار دارم در سطح ملی به این مسئله توجه شود.
استاندار گیلان، بنگاهداری بانکها را یک آفت برای کشور دانست و گفت: اررزش دارایی کارخانهای مثل سیمکو ۳ هزار میلیارد تومان است ولی به دلیل ۵۰۰ میلیارد تومان بدهی معوقه تا مرحله تعطیلی رفتیم اما مانع تعطیلی شدیم بنابراین برای حل مشکلات باید یک رویه در استان و حتی کشور ایجاد کنیم.