پخش زنده
امروز: -
نخستین آیین نکوداشت علامه محدث نوری با حضور نماینده ولی فقیه در مازندران و جمعی از علمای دینی در سالن پیامبراعظم رویان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، آیتالله محمدباقر محمدی لائینی در آیین نکوداشت علامه محدث نوری گفت: فرق بین عالمان ما و عالمان و دانشمندان غربی این است که در زندگی دانشمندان غرب به معنویات نمیرسند، چون نشانی از دعا، عبادات، کلیسا، تورات و انجیل نیست.
وی افزود: بخش اساسی زندگی عالمان دینی ما معنویت است. زندگی امام(ره) را ببینید، با همه مشغله، زیارت حضرت امیر(ع)، تهجد، نماز شب و... در کنار تحقیقات مهم علمی و این عظمت اخلاقی و معنوی ایشان بود.
نماینده ولی فقیه در مازندران خاطرنشان کرد: علامه محدث فرمود: در مستحبات از زیارت امام حسین(ع) بالاتر نیست، اما رفع نیاز و مشکل مؤمن برتر از زیارت امام حسین(ع) است.
وی تصریح کرد: علامه محدث نه تنها عالم و دانشمند و فقیه بود، بلکه در معنویات نماز شبش هرگز ترک نشد و اجازه نمیداد نماز شب همراهانش ترک شود.
آیتالله محمدی لائینی به لزوم تاسیس حوزه علمیه در شهرستان نور تأکید کرد و گفت: علم را مزین به اخلاق و اخلاق را مسلح به علم و در کنارهم داشته باشید.
حجتالاسلام رضا مختاری، مدیر موسسه کتابشناسی شیعه، نیز در این آیین اظهار کرد: وجود علامه محدث وجودی با برکت و مصداق کلمه طیبه است.
وی افزود: علامه محدث قریب 66 سال عمر با برکت داشتند که 20 سال را ساکن سامرا بودند و موثرترین علمای ما از جمله محدث قمی، شرفالدین، آقا بزرگ تهرانی، شیخ عباس قمی، جواد تبریزی و... از شاگردان او بودند.
مدیر موسسه کتابشناسی شیعه به ویژگیها و خدمات علامه محدث اشاره کرد و بیان کرد: از مهمترین آثار علامه، اثر رجال شیعه خاتمه مستدرک الوسایل است که از نظر بزرگان کمنظیر است.
حجتالاسلام مختاری با اشاره به اهتمام علامه به توسل به ولی عصر(عج) در کشف الاسرار، نجم الثاقب، لؤلؤ و مرجان و تأثیر آن در تصحیح منابع، گفت: "کتاب کلمه طیبه او هشدار به هجوم فرهنگ غرب است، با این همه برکت موید من عندالله هستند.
مدیر حوزه علمیه مازندران، حجتالاسلام صدرالله اسماعیلزاده، اظهار کرد: یکی از مسائل مهم استان و کشور ضعف هویت است و در این قضیه با چالش مواجه هستیم که اگر مورد توجه قرار نگیرد، خسران میبینیم.
وی افزود: یکی از مواردی که مسئله ضعف هویت را پوشش میدهد، معرفی فرهیختگان در همه حوزهها، علما، دانشمندان، شعرا، ورزشکاران و معرفی الگوها است.
مدیر حوزه علمیه مازندران خاطرنشان کرد: دشمن روی مسئله هویت دست گذاشته و آن را زیر سوال میبرد، اینکه رهبر انقلاب ورزشکاران را تجلیل میکند به دلیل بالا بردن پرچم و دور افتخاری است که با پرچم کشور میزنند و هویت ایرانی را به جهان نمایش میدهند.
حجتالاسلام اسماعیلزاده تصریح کرد: علامه محدث از خانواده علم و فقاهت بودند و به موضوع تبلیغ دین و ترویج مکتب اهلبیت(ع) اهتمام ویژه داشتند.
وی به اقدامات علامه محدث در رابطه با مسئله امامت اشاره کرد و بیان داشت: اثبات امامت و تثبیت امامت دو گام مهمی بود که علامه برداشتند، نخست اثبات امامت در مقابل مخالفان و دوم و مهمتر تثبیت امامت در برابر موافقان که ظاهراً شیعه و در مسیر بودند اما سطحینگر هستند.
حجتالاسلام اسماعیلزاده به آثار گرانسنگ علامه محدث در موضوع امامت و ولایت اشاره کرد و گفت: کار بزرگ ایشان تثبیت ولایت بود. او در کتاب لؤلؤ و مرجان در مقابل انحرافات محکم ایستاد و پیادهروی اربعین که مدتی انجام نمیشد را احیا کرد به طوری که در سال چهارم پیادهروی در مسیر نجف تا کربلا ۳۰ موکب تأسیس شد.