پخش زنده
امروز: -
رئیس کمیته امور دینی وزارت فرهنگ و اطلاعرسانی قزاقستان گفت: تقویت روابط با ایران همچنان یکی از اولویتها و جهت گیریهای مهم سیاست خارجی قزاقستان است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، نوکژانوف یرژان بولانکانویچ، رئیس کمیته امور دینی وزارت فرهنگ و اطلاعرسانی قزاقستان، امروز در نشستی با عنوان «مسئولیت دینداران در مبارزه با چالشهای جهانی» که با همکاری مرکز بینالمللی گفتگوی ادیان و مذاهب قزاقستان و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد، گفت: جمهوری اسلامی ایران کشوری همسایه در حاشیه دریای خزر و یکی از مهمترین شرکای تجاری قزاقستان در خاورمیانه است بنابراین، تقویت روابط با ایران همچنان یکی از اولویتها و جهت گیریهای مهم سیاست خارجی قزاقستان است.
وی افزود: در سال ۲۰۲۲، سیامین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک میان دو کشور بود. در این مدت مناسبات متقابل تقویت و دوستی میان دولتها تحکیم شد. این امر نتیجه گفتگویی سیاسی مبتنی بر اعتماد متقابل است.
رئیس کمیته امور دینی وزارت فرهنگ و اطلاعرسانی قزاقستان گفت:امروزه شوراهای بین دولتی، بین پارلمانی و تجاری فعالیت میکنند. همکاریهای تجاری و اقتصادی به طور درخورتوجهی درحال گسترش است. ارزشهای تاریخی، فرهنگی و معنوی مشترکی وجود دارد که دو کشور را به هم متصل میکند.
وی افزود: تمدن و فرهنگ ایران که جایگاه ویژهای در زنجیره تمدنهای جهان دارد و تأثیر زیادی بر غرب و شرق داشته و همچنین معماری ایرانی که در طول سالیان متمادی شکل گرفته است، معنای خاصی دارد. اگر امروز درخصوص قزاقستان صحبت کنیم، نمایندگان بیش از ۱۰۰ قومیت و ۱۸ مذهب در این کشور زندگی میکنند. افزون بر این، حدود ۴ هزار انجمن مذهبی در این کشور ثبت شده است و ۳ هزار و ۹۷۷ عبادتگاه و معبد فعالیت میکنند.
نوکژانوف یرژان بولانکانویچ گفت: در سالهای اخیر، قزاقستان به طور قابل توجهی قوانین را در زمینه دین بهبود بخشیده و آن را مطابق با استانداردهای بین المللی و بر اساس رویه موجود در خارج از کشور به رزورسانی کرده است.
وی افزود: یکی از دستاوردهای اصلی قزاقستان در سالهای استقلال، تقویت روابط بین قومی است. نمایندگان اقوام مختلف در کشور ما در آرامش و بدون مشکل فعالیت و در تفاهم زندگی میکنند. این امر ثابت میکند که قزاقستان همیشه آماده ایجاد جامعهای صلح آمیز است.
رئیس کمیته امور دینی وزارت فرهنگ و اطلاعرسانی قزاقستان اضافه کرد: سیاست این کشور مبتنی بر نگرش مدارا نسبت به نمایندگان همه ملیتها و مذاهب نه تنها به عنوان هنجار فرهنگ سیاسی، بلکه به عنوان یکی از اصول اساسی ساخت یک دولت دموکراتیک تلقی میشود.
وی گفت: زندگی در هماهنگی و توافق متقابل با نمایندگان سایر اقوام و مذاهب، به وضعیتی عادی در فرهنگ ماقبل تاریخ مردم قزاق تبدیل شده است.
رئیس کمیته امور دینی وزارت فرهنگ و اطلاعرسانی قزاقستان افزود: قزاقستان به کار خود باهدف ترویج بیشتر همکاری و گفتگوی سازنده، ایجاد شرایط مساعد برای توسعه صلح، احیای معنوی و ملی، حفظ هویت مذهبی و خرده فرهنگ مردم ادامه خواهد داد.
نوکژانوف یرژان بولانکانویچ؛ به فعالیت جمهوری قزاقستان برهماهنگی روابط میان ادیان و مذاهب اشاره کرد و گفت: قزاقستان با سازماندهی کنگره رهبران دینی جهانی و سنتی و دبیرخانه آن، به همگرایی همه جانبه رهبران مذهبی در زمینههای اصلی توسعه جهانی و همزیستی کشورها و مردم - صلح بین ادیان یا سیاست جهانی کمک میکند.
رئیس کمیته امور دینی وزارت فرهنگ و اطلاعرسانی قزاقستان افزود: در این مجمع ویژه، رهبران دینی میتوانند دور یک میز جمع شوند و دیدگاههای خود را بیان کنند و آن را درخصوص نقش و مسئولیت رهبران دینی، مسائل و چالشهای جهانی به اشتراک بگذارند.
در این نشست که با حضور هیئتی عالیرتبه از جمهوری قزاقستان و نیز بولات سارسنبایف مشاور ارشد رئیس مرکز بینالمللی گفتوگوی ادیان و مذاهب قزاقستان برگزار شد، تفاهمنامهای میان مرکز گفتگوی ادیان و فرهنگهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و مرکز بینالمللی گفتگوی ادیان و مذاهب قزاقستان به امضا رسید.