پخش زنده
امروز: -
باستان شناسان در جریان مستندسازی محوطه «سنگمعدن» شهر کرمانشاه برای تعیین عرصه و پیشنهاد حریم، شواهدی از دوره پارینه سنگی کهن و میانه، از جمله تبرهای سنگی و تعداد قابل توجهی دستافزار کشف کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما نعمت حریری، سرپرست هیأت بررسی باستانشناسی در محوطه سنگمعدن شهر کرمانشاه گفت: این محوطۀ روباز پارینهسنگی به شیوه «بررسی روشمند تصادفی» تعیین عرصه و حریم شد و اکنون بررسیهای باستانشناسی به منظور مستندسازی در محوطه سنگمعدن کرمانشاه به پایان رسیده است.
این باستانشناس گفت: در بررسیها مشخص شد که با محوطهای بسیار وسیع مواجهیم که مساحتی در حدود ۳۲۰ هکتار از آن پیمایش و بررسی روشمند شده است و دارای یافتههای فرهنگی مربوط به دوره پارینهسنگی کهن تا دوره پارینهسنگی میانی است. از این میزان، ۲۱۱ هکتار از آن برای عرصه و حریم در نظر گرفته شد.
وی افزود: در بررسیهای صورت گرفته، تعداد در توجهی دستافزارهای سنگی را کشف کردیم که نشان میدهد از این مکان جوامع پیش از تاریخ استفاده میکردند و فرهنگهای مختلفی ساکن بودند مانند فرهنگ آشولی و موستری.
دهها تبرسنگی، ساطور ابزار و سنگمادر مربوط به دوره پارینهسنگی کهن از جمله دستافزارهای سنگی است که باستانشناسان از محوطه سنگمعدن شهر کرمانشاه کشف کردهاند.
این باستانشناس دوره پارینهسنگی، «سنگمعدن» را یکی از وسیعترین محوطههای پارینهسنگی در ایران و کشفی مهم اعلام کرد و گفت: در بررسیهایی که داشتیم مشخص شد که جوامع مختلف با فرهنگهای متفاوت از دوره پارینه سنگی کهن تا دوره پارینهسنگی میانی از این محوطه استفاده میکردند.
حریری یکی از دلایل مورد توجه قرار گرفتن این محوطه از زمان باستان تا امروز را وجود منابع سنگ خام در آن دانست و اظهار کرد: انسانریختها در دوره پارینهسنگی کهن با استفاده از این سنگها و ساخت دستافزارهای مختلف برای شکار حیوانات، شکستن استخوان حیوانات شکار شده و سایر امورات معیشتی استفاده میکردند.