پخش زنده
امروز: -
دبیر ستاد امر به معروف کشور گفت: به دنبال تقویت تشکلهای مردمی و رساندن آنها به تراز مطالبه گری و پیشگیری از فساد هستیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام طاهری آکردی دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور در بازدید از این خبرگزاری افزود: تشکلهای مردمی در گذشته با یک الگوی متفاوتی ثبت میشدند و حدود ۳۰۰۰ عدد از آنها در ۱۵ عرصه ثبت شده اند. با بررسیهای انجام شده دیدیم برخی از تشکل ها، خیلی عملکرد ندارند؛ بعضیها تداخل دارند و برخی در حوزههایی که نباید میآمدند و تخصص نداشتند ورود پیدا کردند. داریم تشکلها را ساماندهی میکنیم.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور گفت: در گام نخست سامانه را تقویت و قویتر کردیم و مدارکی که برای ثبت تشکل میخواهد را سختتر کردیم. ما در حال حاضر از تشکلها علاوه بر مدارک شخصی و نبود سوء پیشینه و غیره، برنامه و اساسنامه میخواهیم و حوزه کاری را باید مشخص کنند و برای این حوزه باید برنامه بدهند و لذا ثبت تشکل سختتر و فعالیت شفافتر شد. افراد تشکل باید تایید شوند که چند متخصص در سه سطح شهرستانی، استانی و ملی دارند و هرکدام قواعد خاص خود را دارد. مثلا در سطح ملی حتما باید دو فرد کشوری در تشکل شما باشند که بتوان درباره آن بحث کرد و از تشکلهای سابق هم خواستیم در یک فاصله زمانی بیایند و خودشان را با شرایط جدید وفق دهند.
طاهری آکردی افزود: تشکلها را در ۱۰ عرصه از جمله ورزش، محیط زیست، فرهنگی مانند قرآن، عفاف و حجاب، تولید، سیاستهای خارجی جمع بندی کردیم و باید فرد بیاید و ثبت کند و متناسب با هر کدام باید کارشناس هم معرفی کنند و اگر امر به معروف فقط تذکر لسانی باشد تشکل نمیخواهد و وظیفه شرعی هر انسان است که هرجا منکری و ترک فعلی را دید تذکر دهد.
وی گفت: تلاش میکنیم تشکلهای مردمی در عین اینکه تراز مطالبه گری آنها را بالا ببریم و شروع کردیم برای اینها مجوزهای قانونی میگیریم و باید اینها در سطحی بیایند که رسمی و قانونی شوند.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور افزود: به همه تشکلها اعلام کرده ایم، ستاد امر به معروف، در بحث حمایت از آمران جدی است. اگر جایی مطالبه گری واقعی بود و مشکلی پیش آمد ستاد از آمران حمایت میکند.
طاهری آکردی درباره گشت ارشاد مدیران گفت: کنشگران ما همین تشکلهای مردمی هستند و ما اخیرا یک تعویض شهردار داشتیم. در یک شهر دستگیری چهار عضو شورای شهر بوده و در جایی حکم انفصال یکی از مسئولان وزارت بهداشت در حیطه درمان و مسئول یکی از درمانگاهها بوده است.
وی افزود: ما در بحث حمایت از آمران جدی هستیم و امین و بازوی دولت هستیم و وظیفه ما بیشتر بحث پیشگیری و امر به معروف است.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور گفت: ورود ما به دستگاهها بر اساس این است که به دستگاه کمک کنیم. اشکالات را ببینیم و به دستگاه منتقل کنیم و خود دستگاه آن را حل کند و ما به دنبال پیشگیری از فساد هستیم.