پخش زنده
امروز: -
کایر استارمر نخست وزیر انگلیس در حاشیه نشست زیست محیط سازمان ملل از پاسخ درباره رویکرد زیست محیطی رئیس جمهور جدید آمریکا طفره رفت.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ کایر استارمر نخست وزیر انگلیس در حاشیه نشست زیست محیط سازمان ملل با نام «کوپ ۲۹» (Cop۲۹) در باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان در پاسخ به پرسش خبرنگاری گفت پس از انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور جدید آمریکا، اکنون انگلیس «فرصت بزرگی» دارد تا در سرمایه گذاری در انرژیهای سبز، پیشتار دیگر کشورهای جهان شود.
کایر استارمر در حاشیه نشست «کوپ ۲۹» که به صورت زنده از شبکههای خبری انگلیس پخش میشد گفت: بریتانیا میتواند در مسابقه برای حفظ کره زمین، در برابر تغییرات آب و هوایی، برنده شود.
گاردین در این باره نوشت: پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، در مهار کردن تغییرات آب و هوایی، تردیدهایی پدید آورده است، زیرا رئیس جمهور منتخب آمریکا، به آلودگی هوا و در نتیجه گرم شدن کره زمین، اعتقاد ندارد و توصیههای دانشمندان را یک «حقه» میداند.
نخست وزیر انگلیس وانمود کرده است از روی کار آمدن ترامپ در آمریکا و تلاطمهای سیاسی ناشی از آن، استقبال میکند، زیرا میتواند به سرمایه گذاری در سوختهای غیر فسیلی سرعت بخشد.
گاردین نوشت نخست وزیر انگلیس در باکو گفت چالش تغییرات آب و هوایی را باید جدی گرفت و بریتانیا در زمینههای نصب توربینهای بادی در سواحل، استفاده از هیدروژن و نیز گرداوری و دفن گاز کربن، بیشتر سرمایه گذاری خواهد کرد. در پاسخ به پرسش خبرنگاردیگری درباره پیروزی ترامپ و نظر وی در مخالفت با گرم شدن کره زمین، استارمر گفت اکنون رقابت جهانی برای حفظ کره زمین آغاز شده است و ابراز امیدواری کرد که کشورش پیشتاز این مسابقه باشد.
به نوشته گاردین، از ۷ کشور صنعتی جهان، فقط رهبران دو کشور ایتالیا و انگلیس در اجلاس باکو حضور دارند، زیرا شماری از رهبران گروه ۷، از جمله صدراعظم آلمان و رئیس جمهور فرانسه، با دشواریهای سیاسی در کشورشان روبه رویند.
نخست وزیر انگلیس در این نشست وعده داد تا سال ۲۰۳۵ حدود ۸۱ درصد از گازهای آلاینده بکاهد.
این در حالی است که بوریس جانسون نخست وزیر اسبق انگلیس در نشست کوپ ۲۶ در اسکاتلند گفت: با افتخار اعلام میکنم که انگلیس استفاده از سوختهای فسیلی برای تولید برق را کنار گذاشته است، اما چند ماه بعد و پس از کمبود برق در این کشور نیروگاههای سوخت فسیلی دوباره وارد مدار شدند. اگر چه چندی بعد با فشار افکار عمومی و نهادهای زیست محیطی به ناچار دوباره اعلام کردند استفاده از آنها را کنار خواهند گذاشت.