به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما کشورهای عضو اتحادیه اروپا عملا با خرید فراورده های نفتی استحصال شده از نفت روسیه در هند همچنان نیازمند سوخت از روسیه هستند.
طبق جدیدترین آمارهای مراکز تحقیقاتی معتبر، صادرات فراورده های سوختی هند مانند گازوئیل به اتحادیه اروپا در 9 ماه اول ۲۰۲۴ میلادی ۵۸ درصد افزایش یافت که بخش عمده ای از آنها از پالایش نفت روسیه حاصل می شود.
اتحادیه اروپا وکشورهای گروه هفت در دسامبر ۲۰۲۳برای فلج کردن درآمد مسکو وجلوگیری از تامین مالی آن برای عملیات نظامی در اوکراین سقف قیمتی و تحریم واردات نفت خام روسیه را وضع کردند .
نبود یک سیاست تحریمی در مورد نفت پالایش شده از نفت خام روسیه باعث شد برخی کشورها، حجم زیادی از نفت خام روسیه را وارد کرده و آنها را به فرآوردههای نفتی تبدیل وصادر کنند.
هند پیش از جنگ اوکراین کمتر از یک درصد از نفت مورد نیاز خود را از روسیه تامین می کرد اما اکنون حدود ۴۰ درصد از کل خرید نفت این کشور را انجام می دهد و به دومین خریدار بزرگ نفت خام روسیه تبدیل شده است.
هند با سرمایهگذاری پالایشگاهی، اکنون به بزرگترین صادرکننده فرآوردههای نفتی به اتحادیه اروپا تبدیل شده است.
مرکز تحقیقات انرژی و هوای پاک (CREA) در آخرین گزارش خود اعلام کرد که صادرات فراورده های نفتی هند با اتکاری به نفت خام روسیه در مقایسه با سال پیش از آن ۵۸ درصد افزایش یافته است.
اروپا پیش از حمله روسیه به اوکراین به طور میانگین روزانه ۱۵۴هزار بشکه گازوئیل و سوخت جت از هند وارد می کرد، اکنون این میزان تقریبا دو برابر شده است.
سقف قیمت ۶۰ دلار در هر بشکه از ۵ دسامبر ۲۰۲۲ و بعداً برای محصولاتی مانند گازوئیل برای حفظ عرضه بازار و در عین حال محدود کردن درآمد مسکو تعیین شده بود.
چین ۴۷ درصد از صادرات نفت خام روسیه را در ماه اکتبر خریداری کرده است و پس از آن هند (۳۷درصد)، اتحادیه اروپا (شش درصد) و ترکیه (شش درصد) قرار دارند.
------------
باصداها :
سابرامانیام جیشانکار - وزیر امور خارجه هند
هاردیپ سینگ پوری - وزیر نفت و گاز هند